SCM Politehnica se impune cu 33-28 acasă cu HC Vaslui și trimite în decisiv seria din turul doi de play-off

SCM Politehnica Timișoara s-a impus cu 33-28 acasă cu HC Vaslui și a dus seria din turul doi de play-off în decisiv. Alb-violeții au reușit 5 goluri la rând în finalul primei reprize și s-au distanțat la 16-11 la pauză. În minutul nouă Pejovic a fost autorul unui moment ciudat, intrând pe teren deși era eliminat temporar și a primit a doua eliminare, după care nu a mai intrat. Ecartul maxim a fost de 7 lungimi, dar oaspeții au profitat de momentele de superioritate și au dat emoții gazdelor când s-au apropiat la două goluri cu cinci  minute rămase din joc. Timișorenii au avut un finish mai bun, Savic a închis poarta și diferența a crescut din nou la 5 lungimi. Lazarov a fost golgheterul partidei cu 9 goluri.

IMG_7342HC Vaslui conducea cu 1-0 în turul doi de play-off după ce au învins pe propriul teren pe Poli cu 28-27. Alb-violeții aveau nevoie de victorie pentru a trimite seria în decisiv. Pero Milosevic i-a trimis în formula de start pe Daskaloski, Lasica, V. Milosevic, Santeiu, Lazarov, Fenici și Marjanovic. Timișorenii au început în atac, iar Daskaloski a reușit o primă intervenție. Marjanovic a irosit un 7 metri, parat de Tamas. Pejovic, intrat în apărare, a primit galben, dar A. Popescu a ratat de la 7 metri. După aproape două minute și jumătate Santeiu a fost cel care a deschis scorul după ce Fenici l-a găsit singur pe semicerc. Hagiu a egalat și a dus scorul la 1-2 după ce golul lui Milosevic a fost anulat pentru că a călcat semicercul. Ambele echipe au fost întoarse câte o dată la mijloc pentru a repune din nou. G. Bujor a punctat pe contră și a dus scorul la 1-3. Milosevic a tras peste, iar Lazarov a avut un gest destul de urât când l-a lovit în gât pe un adversar care a căzut înspre el după ce a aruncat la poartă. Milosevic a reușit primul său gol, iar pivotul Bușecan făcea 2-4. Pejovic a fost primul eliminat temporar în minutul 8. Lazarov puncta în inferioritate și a urmat o fază ciudată. Deși era eliminat temporar, Pejovic a intrat în apărarea alb-violeților. Arbitrii au oprit jocul și i-au mai dat 2 minute, astfel că gazdele au rămas în 4+1. Moldovenii au profitat, distanțându-se la 3-6 cu golurile lui M. Bujor și Hagiu. Ambii portari au reușit câte o intervenție, iar M. Bujor a fost primul eliminat temporar al oaspeților după ce l-a lovit în gură pe Milosevic.

IMG_7333Fenici a redus din handicap, iar Sandu Iacob a scos portarul la atacurile în inferioritate. Vaidasigan a intrat în apărare și a șutat în bară, oaspeții au pierdut mingea, dar Lasica a  ratat pe contră. Extrema dreaptă a fost eliminată 2 minute aproape de jumătatea reprizei. G. Bujor a nimerit bara de la 7 metri, dar tot el a prins și a înscris (4-7). Lazarov a dus scorul la 5-7 și oaspeții au avut o nouă pasă greșită. Mingea a ieșit în dreptul băncii timișorene și Pero Milosevic a încercat să își trimită rapid echipa pe contraatac. Antrenorul i-a pasat repede mingea unui elev de-al său, dar acesta s-a grăbit să repună și a făcut-o când era în săritură, astfel că arbitrii au întors faza. Lazarov a dus ecartul la o lungime după ce a transformat de la 7 metri. Popescu a lovit bara, iar golul lui Santeiu a fost anulat pentru fault în atac. Pivotul  violet și-a arătat frustrarea la faza următoare când și-a placat un adversar și a fost trimis 2 minute pe bancă. În inferioritate Poli a egalat prin Marjanovic care a prins mingea în stânga după o aeriană ratată a lui Lazarov. A intrat și Ștefan în atacul timișorean și tânărul a scos imediat un 7 metri și o eliminare  de două minute pentru Anton. Lazarov a transformat și readus-o pe Poli în avantaj, 8-7 în minutul 20. Din nou vasluienii au scos portarul și după multă mișcare în atac G. Bujor a găsit spațiul liber și a egalat la 8. Barac puncta pe contră și ducea scorul la 8-9. Lasica a egalat din extrema dreaptă și a fost rândul oaspeților să aibă gol anulat pentru fault în atac. Milosevic a dus scorul la 10-9 după ce a slalomat printre adversari, iar Bușecan egala la 10. Din nou Milosevic, iar Hagiu readucea egalitatea la 11.

Pero Milosevic a cerut timp de odihnă cu patru minute și un sfert până la pauză. A urmat desprinderea bănățenilor.  Lazarov i-a readus în avantaj, Daskaloski a avut un reflex foarte bun la șutul lui Hagiu și Lasica puncta pe contră. Pas afară HC Vaslui, dar golul pe atac rapid a lui Milosevic a fost anulat pentru faultul lui Lasica în momentul pasei. A urmat o nouă pasă greșită a oaspeților și Lasica a reușit assist-ul, de această dată regulamentar, pentru Fenici. Fault în atac și Lasica era lansat pe un nou atac rapid, portarul a încercat să iasă la intercepție dar a sărit pe sub minge și extrema a reușit să o împingă în poartă înainte să atingă semicercul. Din nou fault în atac al moldovenilor și Lazarov puncta spectaculos, după o aeriană. M. Bujor a lovit bara și s-a mers la vestiare la 16-11 pentru Poli.

IMG_7351Repriza secundă a început cu o intervenție a lui Daskaloski în fața lui M. Bujor, iar fratele acestuia puncta pe contraatac pentru 16-12. M. Bujor a ajuns la a doua eliminare și Lazarov ducea scorul la 17-12. Tamas a reușit două intervenții în fața lui Lasica și Milosevic și același G. Bujor marca golul 13 al oaspeților. Poli a reușit o nouă serie cu 3 goluri la rând: Ștefan (din cădere), Lazarov și Milosevic, pe contră și scorul devenea 20-13. Time-out HC Vaslui, dar la reluare moldovenii au comis pasiv. Fenici și Milosevic erau luați în marcaj sus, iar Bușecan îl învingea pe Daskaloski cu o boltă de pe semicerc. Ștefan mergea 2 minute pe bancă, dar Lazarov a ajuns în extremă și a marcat pentru 21-14. Bușecan și Milosevic au punctat pentru 22-15, iar vasluienii schimbau portarul, intrând cel cu numărul 1, Pralea. Popescu a înscris, Bușecan a primit 2 minute, Lazarov și Vaidasigan ratau consecutiv 7 metri, iar Hagiu a redus ecartul la patru lungimi, 22-18. Marjanovic și Santeiu au făcut 24-18, Daskaloski era învins din nou cu o boltă, iar Marjanovic a oprit seria ratărilor de la 7 metri, reușind golul 25 a lui Poli. Cotinghiu a marcat pe contră pentru 25-20. Au urmat momente cu mai puțină organizare și atacuri rapide în ambele părți. Milosevic cerea timp de odihnă în minutul 47, iar fiul său primea eliminare temporară după nici un minut. Dediu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, iar Fenici înscria în amenințare de joc pasiv.

M. Bujor a primit a 3-a eliminare protestând de pe bancă și a văzut cartonașul roșu în minutul 50. După câteva secunde s-a restabilit egalitatea numerică pe teren după ce și Santeiu a primit 2 minute. Cotinghiu și Bușecan au strâns scorul la 26-23, profitând și de o intervenție bună a portarului. Milosevic a schimbat și el omul din poartă și l-a trimis în teren pe Savic, mișcare ce avea să fie decisivă. Lasica a punctat de două ori pentru 28-24, ambii antrenori au fost îngălbeniți, iar V. Milosevic a fost trimis 2 minute pe bancă. Popescu a transformat de la 7 metri și G. Bujor a înscris pe contră pentru 28-26.

Savic și redesprinderea lui Poli

Pralea l-a blocat pe Fenici, dar Savic nu i-a lăsat pe adversari să se apropie la un gol după ce l-a oprit pe Cotinghiu. V. Milosevic a făcut 29-26, dar din nou alb-violeții jucau în inferioritate după ce Lazarov a ridicat piciorul intenționat, încercând să facă intercepția. Savic a reușit o nouă intervenție, la Popescu,, Fenici lovea bara în amenințare de pasiv, iar Santeiu ducea scorul la 30-26 în inferioritate. Savic a parat din nou, Fenici a marcat și din nou Savic la 7 metri, blocându-l tot pe Popescu. Milosevic a marcat pe contră cu boltă, alt 7 metri ratat de Popescu în fața lui Savic și Marjanovic refăcea ecartul de 7 lungimi: 33-26. Barac a înscris din stânga, Santeiu a primit și el a 3-a eliminare și a încheiat meciul cu jumătate de minut mai devreme, iar Milosevic l-a trimis și pe Neamțu în teren pe final. Cotinghiu a înscris ultimul gol al partidei care s-a încheiat cu victoria gazdelor, 33-28. A fost un meci cu un ritm destul de bun, cu faze frumoase, câteva intrări destul de dure, un avantaj bun luat de Poli în finalul primei reprize și debutul celei de-a doua, cu o revenire a oaspeților spre final și un finish mai bun al violeților care împing disputa în decisiv.

IMG_7356Filip Lazarov a fost golgheterul partidei cu 9 reușite (6 în prima repriză și 3 în a doua). Pentru Poli au mai înscris: V. Milosevic 7 goluri (3/4), Lasica 5 (3/2), Fenici 4 (2/2), Marjanovic 4 (1/3), Santeiu 3 (1/2) și Ștefan 1 gol (în repriza a doua). De la HC Vaslui s-au remarcat: Călin Hagiu cu 6 goluri (4/2), Gabriel Bujor 6 goluri (3/3) și Bușecan 5 (2/3). Savic a avut 6 intervenții reușite în cele zece minute pe care le-a jucat, dintre care două 7 metri oprite.

După pauza pentru naționale cele două grupări se vor întâlni din nou pentru a se decide care va juca pentru locul 5 și care pentru locul 7. Decisivul este programat pentru 13 mai la Vaslui. Și cealaltă confruntare din grupa 5-8 a ajuns în decisiv după ce HC Dunărea Călărași a câștigat acasă cu 30-26 meciul doi, primul revenind formației din Odorhei cu 29-26. Va fi nevoie de meciul 3 și pentru desemnarea finalistei în duelul dintre campioana en-titre, Dinamo București și HC Dobrogea Sud. Bucureștenii s-au impus acasă cu 27-19 în primul meci, dar formația din Constanța a egalat la general după ce s-a impus cu 27-25 pe propriul teren. Cealaltă semifinală care va opune pe AHC Potaissa Turda și CSM București va începe în 10 mai.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: