SCM Politehnica Timișoara câștigă clar ultimul meci acasă în 2018

Chiar dacă încă n-au putut alinia efectivul complet, handbaliștii Timișoarei s-au desprins din prima parte a jocului televizat din această după-amiază cu revelația primelor etape din tur și aproape că și-au dublat avantajul spre zece goluri în repriza a II-a din ultima apariție acasă în prima jumătate a sezonului regular dar totodată și din acest an, conturând astfel cea mai lungă serie invincibilă a lor din campionatul în curs, de 6 etape. Cu centrul Fenici principal marcator, ”violeții” s-au despărțit cu bine pe 2018 de puținii spectatori din ”Constantin Jude”, 33-29 (14-9) cu CSM Focșani 2007, bănățenii având acum 3 deplasări la rând în program.

Fenici: 7 goluri

Favorită a jocului inaugural de la ora 17:30 al penultimei runde în turul Ligii Naționale de handbal masculin, SCM Politehnica s-a impus clar în Timișoara înaintea deplasării finale din prima jumătate a sezonului regular, programată luni de la 15:30 la începerea etapei a XIII-a, în sala Rapid, la liderul neînvins CSM București, care evoluează până atunci în deplasare pe terenul secund clasatei AHC Dobrogea Sud, la Constanța, joi de la ora 17:30.

În orice caz, ”violeții” s-au apropiat la 3 puncte de prima clasată din capitală, care mai are în mână atât ieșirea de joi în Dobrogea cât și restanța cu Dinamo, respectiv la două puncte de constănțeni. Poliștii abordau unicul meci al zilei în prima ligă de pe locul 3, cu 6 puncte avans față de ocupanta poziției a opta, CSM Focșani 2007, care și-a arătat limitele reliefate și prin clasarea ierarhică, rămânând de căruță încă din prima parte.

Iar elevii lui Pero Milosevic și Atilla Ioan Horvath și-au extins astfel seria imbatabilă în urma unicului meci pierdut, la Constanța, șir început prin rezultatul de egalitate din sala UVT cu CSA Steaua, victoria acasă cu CSU din Suceava, remiza la Făgăraș, victoria pe teren propriu cu clujenii și cea de miercurea trecută de la Bacău.

Vrâncenii au revenit în schimb în sala ”Constantin Jude”, în care se calificau în această toamnă din turul I al Cupei României printr-un 19-31 cu secund divizionara CSU Politehnica, în urma unei serii de 3 înfrângeri în campionat, după meciul câștigat cu 21-17 la Buzău pe 4 noiembrie. Ulterior, 29-30 acasă cu Dunărea Călărași, 25-24 pentru Minaur la Baia Mare, și încă un meci pierdut de puțin la Focșani, 25-27 cu Dobrogea Sud. Recul în oglindă față de cele 3 victorii din primele tot atâtea 3 etape ale campionatului, printre care și cele de la Făgăraș și Bacău.

CSM Focșani 2007 a furnizat ce-i drept și două surprize în tur, prin a câștiga cu 31-28 pe 10 octombrie la Turda, prin a răsturna scorul după pauză, și a remiza acasă cu fruntașa CSM București, pierzând în schimb cu celelalte echipe bucureștene, 27-22 la Steaua și chiar mai clar acasă cu Dinamo.

În acest context s-a derulat partida inaugurală a penultimei etape din tur, în care moldavii au deschis scorul în primul minut, iar după ce au și ratat o aruncare de la 7 metri la 2-1 pentru poliști, doar i-au mai egalat în primele nici zece minute la 3-3 și 4-4, însă atât avea să le fie.

Fenici egala după primul minut, Orbovic prelua în premieră conducerea și tot centrul Fenici dubla avantajul, după care Marjanovic a adus-o din nou pe ”Poli” la cârmă cu 4-3 dintr-o aruncare de la 7 metri în minutul 9, iar Sadoveac l-a imitat, 5-4 de la care ”violeții” n-au mai privit în urmă.

Apărarea a început să funcționeze fără a fi depășită, fapt valabil și pentru portarul Cristian Tcaciuc, iar Marjanovic – dintr-o altă aruncare de la 7 metri, Orbovic și Fenici au desprins gazdele la 8-4 în 6 minute până la mijlocul reprizei I, avantaj care avea să fie mărit pe parcursul primei părți, și la șase goluri.

O replică a făurit formația vizitatoare, prin Pătru, însă Vuk Milosevic s-a înscris și el pe lista marcatorilor cu două reușite iar Sadoveac l-a completat, 11-5, scor la care Miroiu a punctat pentru focșăneni.

Marjanovic a mai transformat o aruncare de la 7 metri, după care Țuțu, ”dubla” lui Ragea și paradele lui Marocico, și două în aceeași fază, au mai înfrânat iureșul polist, 13-9, Marius Sadoveac stabilind însă scorul la pauză… 14-9.

La reluarea partidei, tot timișorenii și-au mărit avantajul, prin Șania, iar după golurile lui Năstăsie a urmat o nouă serie polistă cu începere din minutul 33, prin Fenici de două ori, Cîmpan și Irimescu: 19-11.

Și Sladic a înscris de două ori la rând pentru moldavi, completat de Moisă, însă Vuk Milosevic și Fenici au păstrat avansul violeților, 21-14 spre mijlocul reprizei a II-a. Meciul era ca și jucat…

Încercând recuperarea terenului pierdut, vizitatorii au apelat la tactica atacurilor cu 7 jucători de câmp, fără a depăși însă apărarea Politehnicii, dar și la repunerile cât mai rapide, fără a avea însă efectul scontat, ba din contră, gazdele profitând de absența portarului oaspeților din cadru și marcând și de pe propriul semicerc, prin Șania și Cîmpan, pentru o diferență maximă de 9 goluri, 30-21 în minutul 55.

Avantaj la care au stins motoarele, rezultatul final flatându-i pe cei de pe Milcov, depășiți de fapt mai clar: 33-29.

Cristian Stelian Fenici a fost golgheterul gazdelor, cu 7 goluri, dintre care 4 în prima repriză și 3 după pauză, urmat pe listă de Marius Sadoveac cu 6 goluri (3+3), Vuk Milosevic 4 (2+2), Filip Marjanovic tot 4 (3+1), Alin Șania 4 strict după pauză, Orbovic 3 (2+1), Cîmpan 3 numai după pauză și Irimescu două, tot după reluarea partidei. Pătru a fost principalul marcator al părții secunde, golgheter al focșănenilor cu 7 reușite (1+6), urmat de Năstăsie cu 5, toate după pauză, Sladic cu 3 tot după reluarea meciului, Țuțu 3 (1+2), Ragea 2 (2+0), Miroiu 2 (2+0), Rață 2 (1+1), Moisă 2 (1+1), Mocanu 1 (1+0) iar ex-poliștii Hagiu și Hrimiuc tot cu câte unul fiecare, după pauză.

Arbitri: Stark – Ștefan.

Clasamentul Ligii Naționale și programul etapelor a 12-a și a 13-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: