SCM Timișoara – CSU Reșița 34-21 (16-12): al doilea cel mai clar succes acasă din tur dar și al rundei finale în sezonul de toamnă

Ultimul meci jucat în cea mai aglomerată zi a rundei finale din turul dar și sezonul de toamnă al Diviziei A – Seria B de handbal masculin, luni, a programat tocmai duelul bănățean din prima jumătate a ierarhiei întrecerii vestice, tranșat în cele din urmă la scor de gazda SCM Timișoara, printr-o decisivă dublare a avantajului cu primele 4 goluri în cascadă imediat după pauză și o altă serie de 6 reușite fără replică până la mijlocul reprizei a II-a. Inițial, mai tinerele reșițence nu se lăsau deloc conduse până în minutul 18, însă secund clasata favorită de pe Bega a transformat un handicap de două goluri într-un avantaj de trei reușite, fără a mai privi înapoi, semnând al doilea cel mai clar succes al etapei a XIII-a dar și din șirul triumfurilor acasă.

Într-adevăr, nou înființata SCM Timișoara a încheiat turul primei participări la nivel divizionar în campionatul intern din seria vestică a ligii secunde prin a se impune detașat în cea de-a șasea apariție în sala ”Constantin Jude” din sezonul de toamnă, față de cele 7 deplasări, șase victorii din șase pe teren propriu, cea repurtată luni de la ora 15 cu CSU Reșița, 34-21 la pauză 16-12, fiind depășită ca diferență de scor în cadrul rundei finale din prima jumătate a parcursului doar de un 44-18 conturat de CS Dacia Mioveni acasă cu KSE Târgu Secuiesc, iar între succesele izbutite pe malurile Begăi numai de cel cu 36-21, înregistrat în 4 noiembrie cu CSU Oradea.

Atunci, elevele lui Lucian Ghiulai și Claudia Iancu erau desprinse deja la pauză cu 19-10, de astă dată, pe fondul ripostei cărășencelor în efectiv cu ex-junioare lansate de handbalul timișean, avansul de aproape zece goluri fiind dobândit puțin mai târziu, în minutul 38. Dornice să lase o cât mai bună impresie la ceea ce reprezenta ultima înfățișare pe teren propriu în 2017 dar abia prima acasă după peste o lună de zile de la acel 40-30 cu Crișul Chișineu-Criș pe 15 noiembrie, timișorencele au făcut diferența în primele 13 minute după pauză cu nu mai puțin de 11 goluri marcate față de cele două ale mai tinerelor vizitatoare, după ce SCM își găsea ceva mai greu cadența în repriza I, la întâiul joc oficial după exact 3 săptămâni.

Pline la nivel mondial prin turneul final feminin din Germania, adjudecat în weekend de Franța, atenția recomutându-se însă pentru căderea cortinei în arena internă peste sezonul de toamnă, unul fructuos prin prisma noii grupări a Timișoarei.

Învinsă în tur doar la limită în deplasare la Baia Mare și Brașov, de liderul cu punctaj maxim CS Minaur respectiv a treia clasată ASC Corona 2010, SCM și-a conservat avansul pe locul 2 prin a fructifica avantajul terenului propriu grație plusului valoric și de experiență, deloc de neglijat în condițiile în care CSU Reșița s-a axat în ”Constantin Jude” în special pe tinere din generațiile 1996 și 1997, câte patru, plus cu exponente ale generațiilor 1994, Beatrice Kovari fiind decan de vârstă în terenul oaspeților, 1995 și chiar 2000.

Egalate etapa trecută la puncte de argeșencele Daciei Mioveni, triumfătoare cu 19-21 în Caraș-Severin, reșițencele au căutat la rândul lor să lase o cât mai bună ultimă impresie în 2017, și au dat inițial tonul prin a prelua conducerea de 7 ori, dar n-au putut adăuga celei de-a treia victorii în deplasare din tur, izbutită la Arad cu două runde în urmă, 21-25 la Crișul, după ce alte două succese din totalul de șapte le semnau la Târgu Mureș cu SC Mureșul în 15 octombrie și tocmai la Timișoara cu CSU de Vest pe 28 octombrie.

CSU Reșița era clasată de fapt a patra înaintea partidei inaugurale a rundei finale din tur, de pe 9 decembrie, tranșată la scor de Dacia Mioveni, care o depășea astfel în ierarhie, eșecul de pe Bega și succesul de luni al celor din Oradea mai coborându-le o treaptă pe cărășence.

Elevele lui Cristian Busuioc au deschis scorul în minutul 3 și au preluat apoi conducerea de încă 6 ori consecutiv, desprinzându-se în premieră la două goluri diferență la mijlocul reprizei I, 6-8.

Având în Manuela Manda cea mai experimentată handbalistă de pe teren, din generația 1980, SCM a egalat pe mâna ei și la 8-8, tot ea preluând apoi în premieră conducerea, 9-8, după ce inițial semna și primele două egalități ale întâlnirii.

Cu cinci goluri în nici atâtea minute, SCM Timișoara a răsturnat scorul la 11-8, după care și-a mărit constant avantajul, în premieră cu 4 în față prin aceeași Manda, 13-9, după care Diana și Cristina Predoi, celelalte principale marcatoare ale formației pregătite de ex-polistul Ghiulai, fiecare cu câte 4 reușite în prima parte, au conturat cea mai mare diferență din repriza I, 15-10.

Ultimul cuvânt înaintea pauzei l-a avut pentru vizitatoare Laura Dumitrescu, 16-12, însă Diana Predoi a semnat o ”dublă” în careul de 4 imediat după pauză, 20-12, la care CSU a replicat abia în minutul 36, prin Denisa Ion.

Intrată în ritm, SCM Timișoara a înscris și șase goluri la rând până spre mijlocul reprizei a II-a, cu Ștefania Florea în prim-plan, avantajul crescând la 27-14. O răbufnire de orgoliu a oaspetelor, în premieră cu o serie de 3 reușite în minute consecutive, urmată însă de încă 4 goluri la rând ale timișorencelor, care atingeau astfel diferența maximă, 34-20. Tot Laura Dumitrescu avea să înscrie ultimul gol și în repriza a II-a, în penultimul minut, 34-21 într-un duel pe parcursul căruia s-a mai pus doar problema scorului, SCM obținând cel de-al 11-lea succes.

Etapa și totodată turul Diviziei A – Seria B se va încheia însă abia miercuri la ora 14 la Arad, odată cu jocul ACS Crișul Chișineu-Criș – Național Râmnicu Vâlcea, urmând ca returul să demareze peste nici 4 săptămâni, pe 13 ianuarie, cu runda a XIV-a, cu SCM Timișoara tot acasă, cu penultima clasată KSE Târgu Secuiesc, pe când CSU Reșița la ultima clasată, ACS Odorheiu Secuiesc, iar CSU de Vest la FC Argeș. Până atunci, toate rezultatele etapei finale din tur și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Fiecare formație a avut câte 9 marcatoare, timișorencele prin Manuela Manda, autoare a 8 goluri, Diana Predoi 7, Cristina Predoi 5, Ștefania Florea 5, Sabine Klimek 3, Mariana Filip și Anca Onicaș – câte două goluri fiecare respectiv Daira Ghiocel și Ioana Rădoi, câte un gol. Pentru CSU Reșița au înscris Claudia Baldovin, de 6 ori, Laura Dumitrescu 4, Alexandra Bucur, Alina Cristea, Beatrice Kovari și Iulia Bledea – câte două goluri fiecare, iar Daiana Gaiu, Marinela Pricop și Denisa Ion – câte un gol.

SCM a început cu șaptele Avram, Filip, Florea, C. Predoi, D. Predoi, Onicaș, Manda.

Au mai jucat: Klimek, Curmei, Rădoi, Ghiocel, Bobu, Manole, Szabo. Pe bancă: Sas.

CSU a început cu Ioța, Kovari, Cristea, Bucur, Ion, Baldovin, Pricop. Au mai jucat: Bledea, Gaiu, Dumitrescu, Popescu. Pe bancă: Iung, Vezențan, Voina.

Eliminări temporare (4/3): Onicaș – 2, C. Predoi, D. Predoi, Manda – câte una / Bucur, Baldovin, Pricop. Cartonașe galbene: 2/3.

Aruncări de la 7 metri: 4/5 – 2/3; 9 metri: 25-23. Time-out: 1-2.

Arbitri: G. Beldiman & A. Moldoveanu – Arad.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: