SCM Timișoara răstoarnă scorul spre final la Baia Mare dar o pierde pe Manda cu roșu și nu mai poate egala liderul Minaur: 29-28

Nevoită să efectueze abia a doua deplasare de la lansarea în Divizia A – Seria B tocmai pe terenul vicecampioanei din ediția anterioară a întrecerii și totodată aspirantei la promovare CS Minaur Baia Mare, nou înființata grupare SCM Timișoara a suferit sâmbătă seară întâia înfrângere în grupa vestică după două victorii confortabile, fiind protagonistă în sala ”Lascăr Pană” a unui echilibrat duel al fruntașelor cu punctaj maxim, în care a cedat pasul doar înaintea pauzei și la startul reprizei a II-a, revenind însă de la 26-23 prin a prelua pentru a doua oară conducerea, 26-27 în minutul 56, după care a pierdut-o cu 3 eliminări temporare pe Claudia Manda dar și avantajul, fără a mai egala în ultima fază.

SCM Timișoara avea o ieșire extrem de dificilă deja în etapa a III-a în fief-ul maramureșencelor care pierduseră doar de două ori în campania precedentă, încheiată în Seria B la 3 puncte în urma promovatei în elită CSM Slatina, iar plusul de rutină competițională și omogenitate a gazdelor, susținute de peste 600 de spectatori în ”Lascăr Pană”, și-a spus în cele din urmă cuvântul, în ultimul minut al întâlnirii de sâmbătă de la ora 18: 29-28 (17-14) pentru CS Minaur.

Bănățencele vor avea parte și sâmbătă de o nouă deplasare, la ora 18, în sala ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov, în runda a 5-a, în compania secund clasatei neînvinse ASC Corona 2010, dar mai întâi vor primi în intermediara de miercuri de la ora 15 vizita celor de la SC Mureșul Târgu Mureș, pe când liderul CS Minaur, unică grupare rămasă cu punctaj maxim după 180 de minute din noul sezon, va descinde la mijlocul săptămânii în Banat, la CSU Reșița, care abia a pierdut prima oară, la limită, 25-24 (12-11) la Național Râmnicu Vâlcea, după care băimărencele vor avea o mai facilă misiune acasă, sâmbătă, cu KSE Târgu Secuiesc.

Minaur a rămas astfel în fruntea podiumului alcătuit din neînvinse în 3 apariții, și anume Corona Brașov și FC Argeș Pitești, pe când SCM Timișoara se găsește în cvartetul din prima jumătate a ierarhiei format din garnituri cu câte două triumfuri și un eșec, și anume și CSU Reșița, CSU de Vest Timișoara și Național Râmnicu Vâlcea.

Oaspetele de miercuri, ex-prim-divizionarele târg-mureșence, tocmai au înregistrat al doilea eșec la rând, după ce porneau printr-un 27-21 victorios acasă cu noua secund divizionară concitadină Olimpic, pierzând apoi cu 26-23 la Arad cu cele de la Crișul Chișineu Criș, exact acum două săptămâni, iar ulterior și acasă, sâmbătă seară, la încheierea etapei, 23-24 cu Dacia Mioveni. Corona în schimb s-a distanțat acasă, 35-18 cu cele din Oradea iar joi 29-23 (17-10) cu Crișul Chișineu Criș, intercalând o remiză la Târgu Mureș, 28-28 (17-14) la Olimpic.

Înaintea ”dublei” din această săptămână, SCM Timișoara se regrupează după încercarea din Maramureș, unde a preluat o dată conducerea într-o foarte echilibrată primă parte, 4-5 în minutul 11, pierzând însă cadența chiar înaintea pauzei, ce a consemnat un ridicat scor de 17-14, fără a se regăsi și în primele faze din partea secundă: 21-16 în minutul 35.

Oaspetele de pe Bega, pentru care Klimek și G. Predoi au înscris mai mult de jumătate din reușite ca principale marcatoare ale întâlnirii, au micșorat însă la minim handicapul până la mijlocul reprizei a II-a, 24-23 în minutul 45, și au declanșat un al doilea reviriment de la 26-23 pentru Minaur, izbutind să nu primească gol timp de un sfert de oră, în care au răsturnat scorul, 26-27 în minutul 56.

A survenit însă și a treia eliminare temporară a Claudiei Manda iar Minaur și-a exersat din nou finișul mai bun de repriză, preluând conducerea de două ori, cu 28-27 și 29-28, în ultimul caz cu 40 de secunde până la ultima sirenă, minim avantaj pe care l-a conservat pe ultima tentativă a bănățencelor.

*

CS Minaur – SCM Timișoara 29-28 (17-14)

CS Minaur (antrenori, Simona Maior Pașca și Ioana Marta): Bondar – 6 goluri, Andrița 5 – unul din aruncare de la 7 metri, Yulia Zaremba – 5 (două din 7m), Tecar 4 (două din 7m), Preda 4, Lipară 3, Porandnik – două goluri.

Portari: Enache – 9 intervenții, Nastasă – 4, Rusu.

Au mai jucat: Prikop, Bidașcu, Naumenko, Mykytei, Gaiu, Bledea.

SCM Timișoara (antrenori, Lucian Ghiulai și Claudia Iancu): Klimek – 9 goluri (3 din aruncări de la 7 metri), G. Predoi 7, D. Predoi 6, Manda 4, Sas și Ghiocel – câte un gol.

Portari: Curmenț – 7 intervenții, Avram. Au mai intrat: Filip, Rădoi, Onicaș, Bobu, Moldoveanu, Manole, Munteanu, Szabo.

Aruncări de la 7 metri: 5-3 (transformate 5-3). Minute de eliminare: 4-12 (Manuela Manda, cartonaș roșu după 3 eliminări temporare, în minutul 57). Arbitri: Răzvan Voicu și Georgian Băducu (Buzău). Observator: Viorel Dobre (București).

Rezultatele etapei a III-a și programul rundei a IV-a, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 11

 


Ultimele articole din categoria Handbal: