SCM Timișoara se desprinde clar spre final în duelul local cu CSU de Vest

SCM Timișoara a câștigat și cel de-al treilea meci jucat acasă de la lansarea în seria vestică a ligii secunde de handbal feminin, de această dată în disputa locală cu CSU de Vest, pe care a întrecut-o la o diferență mai mare decât precedentele două conturate în Sala ”Constantin Jude”, atunci la 6-7 goluri avans. Într-o etapă până la această oră a oaspeților ce a completat prima jumătate a turului în Divizia A – Seria B, SCM s-a desprins tot mai clar spre finalul partidei de la ora 12, izbândind cu 31-19 (15-11) în fața concitadinelor de la CSU de Vest.

SCM Timișoara - CSU de Vest 31-19 în etapa a VI-a din Divizia A - Seria B / foto timisoreni.ro

SCM Timișoara – CSU de Vest 31-19 în etapa a VI-a din Divizia A – Seria B / foto timisoreni.ro

 

După amarnice sâmbete consecutive pe drumuri, cu eșecuri la limită la Baia Mare și Brașov, SCM Timișoara a semnat și cel de-al patrulea triumf în acest campionat, la finele unei dispute suficient de tensionată în prima sa parte dar diluată odată cu desprinderea favoritei care și-a etalat superioritatea valorică.

Sub privirile a peste 200 de spectatori, CSU de Vest a început jocul mai bine, conducând cu 1-3, iar gruparea organizatoare a echilibrat apoi brusc disputa, ce a continuat cap la cap în primele două treimi ale reprizei I, în care s-au consemnat mai multe scoruri de egalitate.

”Universitarele” au început să greșească însă mai adesea iar SCM a profitat cu două goluri în succesiune, primă desprindere de la 8-8, impuls pe fondul căruia și-a dublat avantajul până la pauză: 15-11.

Elevele lui Sorinel Voicu au început ceva mai bine și repriza secundă, reducând de puțin din handicap, la 16-13, și rămânând măcar în plasa concitadinelor până la un moment dat, 19-15, după care SCM Timișoara a exploatat și mai mult tot mai desele erori din prestația lui CSU de Vest, pași, dublu dribling, astfel încât scorul a luat pentru prima dată proporții, 22-15.

Vecina de clasament cu 3 victorii a mai avut o ultimă zvâcnire, 23-17, însă echipa mai bună a înscris în cascadă, trecând și de limita celor zece goluri avans, 29-17, și adunând în repriza a II-a un număr al reușitelor dublu decât cel al învinselor.

S-a impus detașat și conform calculelor hârtiei echipa care a greșit mult mai puțin, 31-19 (15-11) pentru SCM Timișoara, elevele lui Lucian Ghiulai ajungând-o astfel la puncte pe Național Râmnicu Vâlcea, întrecută în matineul de la ora 10 din sala Energetic cu 23-28 (12-15) de liderul cu punctaj maxim CS Minaur Baia Mare, desprins la 5 puncte de a doua clasată, Corona Brașov.

CSU de Vest a contabilizat spre mijlocul reprizei a II-a și cartonașul roșu urmat de cel albastru în dreptul rezervei de portar Slavița Răcar, junioară care altfel s-a descurcat binișor când a mai înlocuit-o pe Brînzan, în condițiile în care al doilea portar al echipei, Oana Țurlea a suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu o lună și jumătate, însă lipsa de experiență a împins-o la o ieșire inoportună din propriul semicerc la un contraatac al gazdelor, stopat neregulamentar.

Diana Predoi a fost golgheterul învingătoarelor și al partidei, cu 8 reușite, urmată pe lista marcatoarelor de la SCM de Klimek cu 6 goluri, Muntean și Filip cu câte 4, Georgiana Predoi 3, Rădoi două iar Bobu, Sas, Szabo și Manda – câte unul, pe când Carla Puta a înscris cel mai adesea pentru învinse, de 6 ori, urmată de Biro cu 4 goluri, Istrate, Cioriciu și Prundaru cu câte două iar Șunei, Senciuc și Durac cu câte un gol fiecare.

CSU de Vest va fi gazdă organizatoare în ”Constantin Jude” weekend-ul viitor, în etapa a 7-a, sâmbătă de la ora 11 cu CSU Reșița, pe când SCM Timișoara, al cărei următor meci acasă va fi peste două runde cu CSU Oradea, va juca pe 28 octombrie la Pitești cu FC Argeș.

Rezultatele, clasamentul actualizat și programul viitor în Divizia A – Seria B, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: