Secund divizionare din Timișoara înving în deplasare: CSU UVT la Baia Mare, CNOPJ la Târgu Jiu

Handbalistele Timișoarei au legat victorii pentru a doua oară în acest campionat, obținând astăzi primul lor succes în deplasare din 2020, al treilea pe teren advers în ediția în curs a Diviziei A, 31-33 (18-15) la Baia Mare, unde mai dispuneau de codașa CS Marta și în toamnă. Iar juniorii de la CNOPJ Timișoara, în sezonul lor de debut între seniorii ligii secunde, au legat victorii chiar pentru a treia oară la rând în întrecerea Seriei D, triumfând în această seară în sala sporturilor din Târgu Jiu, 27-32 (14-15) cu CS Universitatea Constantin Brâncuși.

Sâmbătă rodnică pe drumuri pentru formații timișorene din Divizia A, CSU Universitatea de Vest câștigând meciul de la ora 11 din Maramureș în cea de-a treia etapă din returul seriei vestice în eșalonul secund iar Centrul Național Olimpic de Pregătire pentru Juniori învingând în partida de la ora 18 din Gorj, tot în cea de-a treia rundă din retur și din 2020.

Universitarele antrenate de profesorul Sorinel Voicu au învins la Baia Mare tot la două goluri diferență, precum în sezonul de toamnă, de astă dată răsturnând scorul după pauză, de la 18-15 pentru CS Marta la 31-33, ceea ce le-a consolidat locul 4 în clasamentul Seriei D. Iar peste două săptămâni, duelul direct al Banatului, acasă cu CSU Reșița, în etapa a XIV-a, penultima din prima jumătate a returului.

La masculin, autorii surprizei din weekend, când au trecut de liderul CSM Oradea, juniorii de la CNOPJ Timișoara au semnat și cea de-a doua victorie din acest campionat împotriva celor din Târgu Jiu, tot așa cum izbuteau ”duble” și în dauna lui CSU Politehnica Timișoara respectiv HC Beldiman Arad.

Darius Bran a fost principalul marcator al timișorenilor în victoria din această seară, cu 8 goluri, Grad înscriind 6, Chira 5, Bălan și Samfirescu câte 4, Bordeanu 3 iar Ghimpău și Moldovan câte unul, 27-32 pentru elevii lui Atilla Ioan Horvath. 

Cu un pas înainte, ținând cont că în același meci din tur, în cadrul etapei a III-a, tot la Târgu Jiu, gazdele s-au impus în toamnă cu 29-20, după care CNOPJ se revanșa pe Bega cu 27-20 în runda a zecea.

Bogdan Ivănescu a înscris de cele mai multe ori pentru gazdele învinse în uvertura etapei a XVII-a în Seria D, zece goluri, victorie în deplasare în urma căreia antrenorul Horvath a salutat ”constanța rezultatelor, iar și la Craiova am condus 45 de minute. În această seară am fost puțin conduși dar am revenit în repriza I, iar pe cea de-a doua am dominat-o tactic. Este deja un plus să câștigăm și în deplasare, împotriva unor jucători cu apariții în campionatul francez, în Liga Națională…”

CNOPJ Timișoara va sta etapa viitoare, după care va primi pe 23 februarie vizita Unirii Sânnicolau Mare, una dintre cele două formații din serie pe care n-a învins-o în sezonul de toamnă, alături de CS Universitatea Craiova. Pauza servește alinierii unora dintre componenți, cinci la număr, la o convocare a lotului ”tricolor” de juniori, la Sighișoara, în vreme ce antrenorul Horvath și kinetoterapeutul se vor prezenta la lotul de cadeți al țării, la Călărași, unde România va și juca o ”dublă” cu Macedonia, sâmbăta și duminica viitoare. Etapa la băieți continuă în Divizia A – Seria D cu duelul primelor două clasate, duminică de la ora 14: CSM Oradea – CS Unirea Sânnicolau Mare. 

Rezultatele în Divizia A și programul viitor, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: