Situaţia după un an în derivă. Campioni şi vicecampioni naţionali din Sânnicolau Mare, dar nu pentru… Sânnicolau Mare

Vremurile care au apus în handbalul sânmiclăuşean, atunci când grupele de juniori reușeau să obţină calificări pe linie la turneele semifinale şi finale, în special datorită grupului puternic şi emulaţiei care era în jurul sportului de pe semicerc, încă îşi regăsesc roadele trimise pe pământuri fertile din punct de vedere al performanței handbalistice, ceea ce orașul de pe Aranca nu mai reprezintă în momentul de faţă.

Chiar dacă anul acesta a reprezentat un derapaj handbalistic pentru Sânnicolau Mare, echipele de juniori nereușind să își treacă în cont nici măcar o calificare la vreun turneu final național, ceea ce era de neconceput în anii precedenți, handbaliștii sânmiclăușeni scăpați în ultimă instanță de decizia de a plafona handbalul și ajunși pe meleaguri băimărene, bucureștene sau oltene, au reușit să se evidențieze prin performanțe la turneele finale.

Primul dintre aceștia a fost Darius Dragon, care, transferat de la alb-albaștri în vara trecută, unde a fost antrenat de Dani Morar, a reușit la primul sezon pentru echipa de juniori II a celor de la Minaur Baia Mare să fie campion național și cea mai bună extremă dreapta a turneului final de la Bacău. Finala a fost câștigată în fața gazdelor turneulu cu scorul de 26-32, Dragon fiind unul dintre principalii artizani ai performanței obținute.

O altă jucătoare care a avut inspirația de a opta pentru altă echipă este Denisa Ciobanu, plecată tot vara trecută de la Sânnicolau Mare, unde a fost pregătită pentru postul de goalkeeper de nimeni altul decât fostul portar al echipei de seniori, Cristian Bălăoi, a reușit o dublă performanță pentru Caracal, fiind vicecampioană naționala la juniori II și campioană națională la juniori III. Performanța este cu atât mai mare cu cât ea apără buturile ambelor grupe de juniori, chiar dacă evoluează la o vârstă mai mare.

Alexandra Bojan, și ea fostă componentă a CS Unirea Sânnicolau Mare, care a ajuns pe plaiuri oltene de acum doi ani, tot la Caracal, a reușit să obțină și ea titlul de vicecampioană,cele două jucătoare fiind coechipiere la clubul caracalean.

Fostul portar și jucător al Unirii, Cristian Bălăoi, se poate lăuda cu încă un „produs de export” șlefuit sub postura sa de antrenor pe atunci, Denisa Şelever fiind și ea campioană națională la juniori I, evoluând pentru 181 București, după ce sezonul precedent a primit și distincția de cea mai bună extremă stângă.

Astfel, la doar un an după ce Unirea Sânnicolau Mare avea în propria ogradă patru viitori campioni și vicecampioni, iar la clubul de pe Aranca existau resursele de a se face performanță la nivel național, astăzi, trăgând finish-ul unui alt sezon, Unirea a reușit să participe cu grupele de juniori la două turnee semifinale.

Unul dintre turnee a fost la feminin, juniori IV, care s-a disputat la Petroșani și unde Sânnicolau Mare a cedat în toate partidele, iar cel de-al doilea la masculin, juniori III, unde echipa timișeană a fost singura care a reușit contraperformanța de a rămâne cu zero puncte după 4 partide jucate.

Ca o adnotare cu privire la un vechi articol publicat în Sporttim, Unirea a mai fost prezentă și la un alt turneu semifinal, cel de la Turda al juniorilor II dar, din păcate, doar fizic, acea descindere reprezentând un adevărat fiasco din toate punctele de vedere, meciurile fiind pierdute la masa verde.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = patruzeci opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: