Sosiți de la lucru, handbaliștii Unirii revin în forță după pauză și depășesc secund clasata ex-prim-divizionară CSM Reșița: 35-34 la Sânnicolau Mare, 20 de goluri extremele

CS Unirea Sânnicolau Mare a tranșat duelul direct bănățean din uvertura etapei de la mijlocul returului în seria vestică a Diviziei A de handbal masculin, și nu oricum, ci prin a reveni după pauză în fața secund clasatei ex-prim-divizionară CSM Reșița, revanșându-se la limită pentru eșecul din tur din Caraș-Severin. Peste zi implicați în alte activități, chiar și până la ora 16, sportivii de pe Aranca au găsit însă resursele să învingă pentru a doua oară la rând acasă tot împotriva unei echipe de pe podium și tot prin a răsturna scorul în repriza a II-a.

”Uniriștii” sânmiclăușeni alcătuiesc formația revenirilor pe turnantă, atât în ansamblu, izbutind a treia victorie din 4 apariții în returul Seriei C, luna aceasta, începând din 13 noiembrie, după un tur mai nefast la reînscrierea în liga secundă, cât și meci de meci, sâmbăta trecută dispunând de craioveni cu 35-32 după 15-16 la pauză și declasându-i de pe locul 2, săptămâna aceasta trecând și de ex-prim-divizionara CSM Reșița, cu 35-34 după 15-19 la pauză. așadar încă un triumf în fața ocupantei poziției a doua în ierarhia grupei cu 8 participante.

Reșițenii, autori sâmbăta trecută ai unei victorii la scor acasă cu fruntașa detașată și imbatabilă până atunci, CSM Oradea, 38-29, țineau să revină pe căi victorioase și în deplasare, după ce la precedenta ieșire s-au înclinat la Craiova, cu 31-29, însă planurile secund clasatei din Caraș-Severin au fost încurcate de timișeni, în activitate peste zi în câmpul muncii, ceea ce nu i-a împiedicat să le aplice o rară înfrângere celor de pe Bârzava.

Duel bănățean controlat de CSM Reșița până spre mijlocul părții secunde, după ce oaspeții cărășeni aveau 15-19 la pauză, și pe fondul atacurilor irosite de timișeni în repriza I, însă odată ce Unirea a egalat din nou în minutul 42. precum în prima jumătate a părții inaugurale, a fost doar o chestiune de timp până ce elevii lui Roosz-Suba Jozsef au trecut la conducere, la mijlocul reprizei a II-a.

CSM Reșița, retrogradată în primăvară din Liga Națională, a revenit și egalat la 32-32, însă n-a mai intrat în avantaj, deși la un moment dat a deținut o dublă superioritate numerică, în ultimele 10 minute (52), fără însă a fructifica oportunitatea, primind un gol, față de cele două înscrise.

Deși deținătoare și a 5 goluri avans în prima parte, CSM Reșița s-a înclinat la Sânnicolau Mare, antrenorul cărășenilor, Radu Bote, deplângând maniera de arbitraj din ultima parte a reprizei secunde, însă realitatea e că Unirea a gestionat mai bine finalul de meci, în mână după un start mai greoi.

De înțeles prin prisma descinderii unor jucători ai gazdelor direct de la activitățile de bază, ceea ce nu l-a împiedicat de exemplu pe Alexandru Mutu, golgheter contra craiovenilor, să înscrie alte 8 goluri și joi seară, în ciuda faptului că peste zi a avut un program mai încărcat, implicând muncă fizică la descărcarea de paleți. Chiar și așa, ex-prim-divizionara de pe locul 2 a fost depășită în sala ”Ioan Morar”…

Unde CS Unirea a punctat mai ales prin extremele sale, pe stânga Drăgănescu – golgheter cu 12 reușite, inclusiv din 7 metri, Mutu înscriind de 8 ori, Roosz-Suba Ralph 6 goluri, Morar 5, Sonohat 3 iar Parasca unul, pe când extrema stângă cu experiență în elită, Ignat, a punctat de 8 ori pentru învinșii la limită. 

Care au aliniat și 2 ex-juniori ai Unirii, crescuți pe Aranca până la categoria juniorilor 2, și anume Deniss Kirsch și portarul Denis Dumuța – ambii din generația 2001, iar jocul lui CSM a început să sufere și după retragerea lui Kirsch la mijlocul părții secunde, în vreme ce Dumuța a jucat o repriză.

Una peste alta, triumf timișean în duelul bănățean de pe Aranca la începerea rundei de la mijlocul returului, alte 3 etape fiind programate anul acesta, în decembrie, pe 4, 11 și 18 ale lunii viitoare.

Etapa a 11-a continuă sâmbătă. Programul rundelor 11-12 și clasamentul la zi în Seria C din Divizia A de handbal băieți, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: