Spitalizare prin violențe după joc. Juniorul Andrei Maiorovits, convocat la Centrul Național de Excelență Sighișoara, bătut la Biled. ”Banatul”, posibilă retragere

Andrei Maiorovits, un junior 2 din generația 1999 care tocmai fusese selecționat de Centrul Național de Excelență ”Marian Cozma” Sighișoara de la LPS Banatul, după o perioadă de bune evoluții în care a fost monitorizat de FRH, a fost transportat cu Ambulanța și spitalizat cu câteva zile de internare în urma loviturilor primite nu doar în zona facială după încheierea partidei disputată de juniorii 2 ai liceului timișorean în deplasare la Voința Biled, în Campionatul Județean Timiș de handbal masculin. Maiorovits n-a fost unicul adolescent agresat dintre oaspeți într-o ”bătaie cum n-am mai văzut pe un teren de handbal”, după cum a spus profesorul Adrian Panait, antrenor al vizitatorilor și fost jucător al Politehnicii Timișoara, nefiind exclus ca familia minorului să depună plângere penală împotriva principalului agresor, care, nota bene, a evoluat mai apoi în întrecerea timișeană.

Andrei Maiorovits (al treilea din stânga, în tricou albastru cu numărul 5), spitalizat după agresarea sa în urma deplasării juniorilor 2 ai ”Banatului” la Biled, în Campionatul Județean Timiș

Andrei Maiorovits (al treilea din stânga, în tricou albastru cu numărul 5), spitalizat după agresarea sa în urma deplasării juniorilor 2 ai ”Banatului” la Biled, în Campionatul Județean Timiș

 

O atitudine violentă a inițiatorului conflictului, Mircea Macovei, din componența Voinței Biled, manifestată cu ocazia salutului dintre jucători la finele întâlnirii cu vizitatorii de la LPS Banatul, a degenerat în scurt timp pe terenul în aer liber al grupării timișene într-o bătaie generală, amplificată de implicarea unor spectatori de pe margine, care și consumaseră băuturi alcoolice la ora partidei din etapa a XI-a a Campionatului Județean Timiș, marcând mijlocul returului în întrecerea de pe semicercul băieților.

Andrei Maiorovits, un apreciat portar junior 2 al ”Banatului” Timișoara care tocmai fusese prezent luna trecută la București, însoțit de antrenorul său, dat fiind selecționarea sa în Centrul Național de Excelență ”Marian Cozma” Sighișoara, ca unul dintre cei 3 noi reprezentanți vizați din handbalul timișean, a primit îngrijiri medicale din partea serviciului de ambulanță și apoi în zilele de internare în spital, fiind semnificativ vătămat, cu o multitudine de contuzii, inclusiv în zona facială, constatate și de Poliție, chemată la fața locului în urma bătăii generale ce a survenit pe terenul de handbal al Voinței Biled la finele meciului din cea de-a patra rundă a returului Campionatului Județean Timiș.

După partida câștigată cu două goluri diferență de gazda Voința, ultimul component din șirul celor din Biled la momentul salutului cu oponenții l-a lovit peste față pe Maiorovits, care a reacționat, fiind ulterior agresat din nou, și nu doar de inițiatorul conflictului, ci, într-o extindere a violențelor, și de alte persoane din partea gazdelor, incluzând public spectator, care a descins în suprafața de joc.

”L-a bătut urât de tot, a avut nevoie băiatul de spitalizare, și totul a degenerat într-o bătaie generală, cum eu n-am mai văzut pe terenul de handbal. Au sărit și spectatori din tribună, era lume la meci, și și-au lăsat dozele de bere din mână și au dat toți ca animalele. Era căzut și a fost lovit și cu picioarele. S-a sărit ca la nebuni, nimeni n-a mai putut și n-a încercat să-i oprească, iar din câte am înțeles, căci n-a fost foaia făcută, principalul agresor ar fi fost un fost junior al Banatului. Ne-am prezentat acolo cu o echipă de juniori 2, de 1999, ori asta să ni se întâmple, să ajungă niște copii de 15 ani să fie bătuți în asemenea hal după un meci de handbal!?!”, a spus profesorul Panait.

Și alți 2 juniori oaspeți ai ”Banatului” au necesitat ulterior îngrijiri medicale într-o unitate de profil, și anume Andrei Vuia, cu contuzii în zona maxilarului, respectiv Ionuț Radu.

”Am vrut să mă și retrag din competiția Campionatului Județean Timiș, n-am vrut să mai avem parte de așa ceva cu juniorii noștri, iar astăzi la Lugoj nu știu încă dacă de deplasăm să ne prezentăm la meci. N-am mai jucat de la bătaia de la Biled, de exemplu la Lovrin am refuzat să mă prezint la ultimul meci (n.n.: din penultima etapă a sezonului, a XIII-a, programată în weekend), și am avea astăzi la Lugoj și joi la Chișoda, cu HC Giroc. Ar fi așa, să mă țin de cuvânt și să ne aliniem până la capăt, dar la ce s-a întâmplat… Maiorovits a necesitat mai multe zile de spitalizare iar acum e bine însă părinții sunt îndreptățiți să depună o plângere penală”, a mai explicat antrenorul Adrian Panait, care s-a declarat și foarte nemulțumit de maniera de arbitraj a partidei cu pricina.

Fără a fi foarte clar ce a stârnit la sfârșitul meciului de la Biled furia incontrolabilă a jucătorului învingătorilor, căruia i s-au raliat și alții, cu ”ajutoare” ulterioare din tribună, odată ce un alt junior timișorean, Andrei Vuia, a avut temeritatea de a sări în apărarea colegului Maiorovits, lovit inițial, se speculează că portarul ”Banatului” n-ar fi dat curs protocolului de salut și în cazul ultimului jucător din șirul celor de la Biled, care a reacționat prin a-l lovi pe vizitator.

Nu este foarte clar nici dacă agresorul avea într-adevăr drept de joc pentru Voința în baza unei documentații valide și actualizate dar în orice caz AJH Timiș nu a judecat și dat verdicte pe seama faptelor reprobabile de la partida din 31 mai, ceea ce ar urma să se întâmple, situație în care Macovei a reapărut pentru gruparea din Biled și în jocul imediat următor, pe care ar fi trebuit să-l găzduiască în compania lui Old Boys Sânnicolau Mare, dar care, în lumina celor întâmplate și la solicitarea celor de la Voința, a fost strămutat prin inversarea locației în fief-ul celor de pe Aranca.

Așadar o situație total ieșită de sub control după un banal meci din Campionatul Județean Timiș și o lehamite a ”Banatului” de a se mai alinia la start într-o competiție în care intenționa să-și rodeze juniorii, dar care a alunecat degenerativ la Biled spre huliganism în toată regula, în tot acest răstimp AJH Timiș întârziind acordarea unor sancțiuni dintre cele mai drastice și care s-ar fi impus cât ai clipi din ochi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = patruzeci opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: