St. Raphael, cu Șimicu golgeter cu 6 în 27-21 cu Füchse Berlin, și Tatabanya, cu Grigoraș cu 3, intrate în sferturile EHF Cup

Doi interi ex-alb-violeți au obținut sâmbătă biletele pentru prezența în sferturile de finală ale Cupei EHF la handbal masculin, ultim nivel înaintea turneului Final4 de la Göppingen. Alexandru Viorel Șimicu a fost principalul marcator al vicecampioanei Franței, St. Raphael Var, în succesul acasă cu 27-21 (11-12) contra liderului calificat Füchse Berlin, iar Demis Grigoraș a înscris de 3 ori tot în etapa a șasea și ultima din faza grupelor, la Györ, împotriva altei fruntașe din Germania, SC Magdeburg, învingătoare cu 28-31 (12-17).

Șimicu / foto: F. Mons, L'Equipe

Șimicu / foto: F. Mons, L’Equipe

St. Raphael Var Handball și Grundfos Tatabanya KC se vor afla astfel marți la amiază în urna a doua valorică a tragerii la sorți a sferturilor de finală, alături de gruparea iberică Helvetia Anaitasuna, pe când în urna I se vor regăsi numai cluburi germane, și anume Füchse, MT Melsungen și SC Magdeburg, cu mențiunea că toate cele 4 grupe au fost adjudecate de formații nemțești, în frunte cu deținătoarea trofeului, Frisch Auf!, care a intrat astfel direct în Final4, pe care-l va găzdui.

Cu Șimicu principal marcator, francezii le-au pricinuit berlinezilor întâiul eșec în 6 apariții în Grupa A, iar maghiarii antrenați la Tatabanya de Vladan Matic, deși s-au înclinat tur-retur celor din Magdeburg, au mers la rândul lor mai departe tot de pe poziția secundă, cu 4 victorii din 6 posibile, în vreme ce Fraikin BM. Granollers, a treia în Final4 în 2016, a ratat intrarea în sferturi datorită celui mai slab punctaj dintre trupele de pe locul 2.

În Champions League, intrarea în sferturile întrecerii băieților a fost adjudecată deja și de Telekom Veszprem, cu o dublă victorie în optimi în dauna celor din Zagreb, alte locuri fiind acontate de Barcelona Lassa, THW Kiel, HC Vardar și PSG iar ultimele trei urmând a fi decise în această seară. La fete, sferturile sunt inaugurate vineri seară de la ora 20 la București de manșa I CSM – FTC-Rail Cargo Hungaria.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: