Start în semifinale. LPS Banatul, 20 avans la Sfântu Gheorghe, Unirea la scor acasă la Sânnicolau Mare, Generală 7 pierde în ultimul minut cu CSȘ Viitorul Cluj

Campionatul Național FRH de handbal feminin pentru junioare 3 a programat astăzi debutul în faza I semifinală a ediției 2016/7, sub forma a opt turnee dintre care șase cu câte 6 formații la start, semicercul timișean fiind reprezentat după calificarea din seriile zonale prin 3 cluburi, dintre care unul, CS Unirea Sânnicolau Mare, chiar găzduiește una dintre grupe, debutând cu dreptul. Printr-un triumf și mai net a pășit LPS Banatul în reuniunea pe teren neutru de la Sfântu Gheorghe, în vreme ce echipa gimnazială de la Școala cu clasele I-VIII numărul 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei s-a înclinat de puțin la Mediaș.

antet-e1369836306745-116x125

LPS Banatul Timișoara, cu ex-portarul polist Ioan Basaraba la timonă, a realizat unul dintre scorurile zilei inaugurale în faza I semifinală din Campionatul Național FRH de junioare 3, dispunând la Sfântu Gheorghe cu 38-18 (22-9) de CSȘ Sibiu, în meciul de deschidere de la ora 14 al Grupei VI, în care mai apoi CSȘ 2 Baia Mare a trecut cu 22-20 (11-10) de CSȘ 6 București iar ACS Pegasus Târgu Mureș cu 30-20 de HC Buhuși.

Timișorencele vor încheia joi de la ora 13,30, în compania celor de la CSȘ 6 București, reuniunea zilei secunde în turneul de la Sfântu Gheorghe, în care le vor mai întâlni de vineri până duminică pe junioarele din Buhuși, Târgu Mureș și Baia Mare. Mai clar decât fetele ”Banatului” au câștigat astăzi doar Danubius 2010 Galați, 53-11 cu CSȘ1 Constanța tocmai în grupa din județul Timiș, respectiv CSȘ Slobozia, cu 46-11 contra celor din Odorheiu Secuiesc, în singura grupă de 5 a fazei I semifinale, găzduită de CS Tonic Oradea.

Iar pentru că am amintit deja de seria semifinală programată în județul nostru, sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare găzduiește așadar de miercuri până duminică 3 partide pe zi în cadrul Grupei 7, celelalte reuniuni derulându-se la Călărași, Plopeni, Mediaș, Craiova, Oradea, Sfântu Gheorghe și Medgidia, în Dobrogea doar sub forma unui ”triunghiular”, ca foarte curioasă excepție de la regulă.

Pe malurile Arancăi, în cel mai vestic oraș al României, CS Unirea și-a adjudecat clar după pauză avantajul terenului propriu în întâlnirea cădere de cortină a zilei inaugurale în Grupa VI, 29-21 (13-13) de la ora 17 în fața unei tribune aproape pline în ”Ioan Morar”, în dauna celor de la CSO Cugir. Până atunci, gălățencele conturaseră scorul zilei la nivel național, în totalul celor 21 de partide ale junioarelor 3, 53-11, iar apoi LPS Iași a răsturnat scorul la 25-24 de la 13-16 la pauză cu CSȘ Drobeta Turnu Severin.

În continuare, elevele lui Raul Ciolpan au trecut peste tracul primei reprize cu vizitatoarele din județul Alba și s-au desprins clar la reluare, toate cele 6 jucătoare de câmp aliniate în formula de start înscriindu-se pe lista marcatoarelor. CS Unirea a contat între buturi pe Alexandra Silin iar cu golurile s-au îndeletnicit Iulia Bota – de 9 ori, Karina Roosz-Suba 8, Maria Vințan 6, Maria Pitei 5, Anca Murărașu două goluri și Anca Hiticaș unul, în efectiv mai fiind Denisa Tonța, Alexandra Bivolar și Meszaros Iulia.

CS Unirea va juca joi și vineri de la ora 15,30, cu CSȘ Drobeta și Danubius 2010 Galați, după care sâmbătă cu ieșencele și duminică în compania junioarelor din Constanța.

Debut miercuri în faza I semifinală și pentru elevele de gimnaziu ale Școlii Generale 7 din Calea Lipovei, în dificila grupă de la Mediaș, unde formația Mirelei Câtu s-a înclinat abia în ultimul minut în fața celor de la CSȘ Viitorul Cluj, cu 17-19 (5-9), după un strâns duel cu mai multe scoruri de egalitate, ultimul la 17-17.

Nu puține au fost meciurile zilei 1 încheiate cu scoruri strânse, 3 fiind chiar la limită iar 5 la două goluri diferență, printre care două în grupa medieșeană, unde și CSH Art Galați a dispus cu 16-14 de LPS Brăila.

Cu 3 junioare de 2002 și celelalte de 2003, clujencele antrenate de Cristina Iurian la CSȘ Viitorul au avut în cele din urmă câștig de cauză, dar timișorencele cu junioare în special tot din generația 2003 și calificate fără a beneficia de aportul taliilor au lăsat o bună impresie ca echipă de școală gimnazială.

Mirela Câtu a început întâlnirea de la ora 15 cu șaptele Munia – Musteți – cpt., Afloarei, Savin, Ilie, Fugaci și Erima, efectivul convocat la Mediaș incluzându-le pe Eliza Munia – portar, Ana Ierima, Renate Roșca (un gol marcat), Denisa Musteți – 4 goluri, Ana Farcaș, Casiana Savin 4, Brigitte Stoica 1, Alexia Ilie 2, Denisa Afloarei 3, Alexandra Fugaci 2, Giulia Badragan și Gacso Elena – ultimele două, portari.

Oponente însă numai una și una pentru ”Generală 7” în județul Sibiu, joi din Galați, vineri ACS Corona 2010 Brașov, sâmbătă CSȘ Zalău și duminică LPS Brăila.

Criteriul de calificare în faza a II-a semifinală la junioare 3 prevede accesul în anticamera finalelor pentru primele două clasate în cele 8 serii.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: