Steaua apune la Timişoara, în faţa Politehnicii: de la opt la 13…

Poliştii practic au redemarat duminică dimineaţă în Liga Naţională, după startul cu 3 eşecuri şi un succes „subţire”, la un gol diferenţă, eclipsând de această dată Steaua la o diferenţă de 13 goluri, ce aduce aminte de cea mai clară victorie din sezonul trecut, la 8 goluri diferenţă, în dauna aceloraşi roş-albaştri, într-un joc ce coincidea cu redebutul lui Vuckovic pe teren propriu la cârma violeţilor, la puţin peste o săptămână de la preluarea echipei. Acum a fost 28-15, timişorenii profitând de unica grupare fără nici un punct în patru etape, şi pe care au băgat-o în şedinţă…

A fost duminica debutului pe teren propriu pentru Hagiu iar Poli a marcat încă de la început împotriva Stelei, prin Radu David (8), în minutul 2 şi 20 de secunde, care a fost urmat imediat de un tir pornit de Ioan Stan (77) în minutul 4…

Acelaşi optar Radu David a mai ieşit la rampă şi în minutul 5 şi 41 secunde, după care antrenorul bucureştean a cerut un time-out în minutul 10, dar Ioan Stan (77) a continuat cu golurile, în 10 şi 33 de secunde, secondat de Mihai Timofte (6) în minutul 12 şi 57 de secunde. I-au urmat Constantin Ignat (7), în minutul 15 şi 16 secunde, apoi, în minute succesive punctând acelaşi Stan şi din nou şeptarul Ignat, în minutul17 şi 15 secunde, aceştia întrecându-se parcă la poarta oaspeţilor. Câţiva marcatori au adus-o pe Poli la 9-0 în minutul 17 şi 15 secunde.

Neluţu Stan, ca la matineu

Alb-violeţii i-au ţinut pe stelişti la zid până în minutul 18, când aceştia, prin Andrei Cian (25), au reuşit primul gol. În continuare, oaspeţii au încercat să îi ajungă pe bănăţeni din urmă prin golurile date de Didi Hrimiuc (6), în minutele 20 şi 54 de secunde şi respectiv 21 şi 37 de secunde, şi Andrei Cian (25) în minutul 22 şi 20 de secunde şi 24. Şteaua a marcat şi din şapte metri în poarta lui Milan Djuricin, în minutul 26 şi 20 de secunde.

Antrenorul bănăţean Vuckovic, văzând că steliştii reduc din handicap, a cerut time-out în minutul 23 şi 20 de secunde şi le-a temperat elanul… Poliştii nu i-au lăsat oricum să se apropie prea mult, înscriind din nou prin Radu David (8) în minutele 18 şi 23 de secunde şi 23 şi 26 de secunde, Andrei Lela ( 69) în minutul 26 şi 52 de secunde, Mihai Timofte (6) în minutele 28 şi 41 de secunde şi respectiv 29 şi 32 de secunde.

În prima repriză a avut loc o dublă schimbare la Poli, între Sorin Sărăndan (5) şi Constantin Ignat (7), respectiv Alex Ursu (19) şi Ioan Stan (77), în minutul 25 şi 20 de secunde, pe poziţia de pivot respectiv inter. Iar prima parte s-a încheiat cu un avantaj de 8 goluri pentru bănăţeni, scorul fiind 15-7. Cele opt goluri avans cu care se impuneau în primăvară…

În repriza a doua, Steaua a înscris primul gol, prin Andrei Cian (25), trecând cu greu prin zidul apărării bănăţene, în minutul 30:31. Oaspeţii au revenit cu schimbări de la vestiare, Ionuţ Vasile (90) şi Dragos Ghenciu (22), pe posturile de inter şi extremă. Alte goluri ale oaspeţilor au fost înscrise de acelaşi Andrei Cian (25), cinci, dintre care patru din lovituri de la şapte metri, în minutele 35 şi 30 de secunde, 44 şi 35 de secunde, 56 şi 11 de secunde, 57 şi 49 secunde, altele fiind marcate de Alex Ciobanu (4), de exemplu în minutul 42 şi 50 de secunde…

Poli a continuat însă să înscrie mult mai multe, mărindu-şi diferenţa la 13 goluri, cu marcatori ca Mihai Timofte (6), primul său gol în repriza a doua survenind în minutul 32 şi 45 de secunde, cu încă o reuşită în minutul 46 şi 50 de secunde. Ioan Stan (77)  a mai plusat în minutele 42 şi 03 de secunde, 43 şi 24 de secunde, 50 şi 10 secunde şi 59 şi 2 secunde, fiind susţinut şi de Cristian Fenici (34), în minutul 40 şi 37 de secunde, Sorin Sărăndan (5), în minutul 37 şi 5 secunde, Gabriel Continghiu (23) în minutul 54 şi 34 de secunde şi de Constantin Ignat (7) în minutul 34 şi 9 de secunde, restul golurilor fiind înscrise de Călin Hagiu (22), noul jucător sosit la Poli,  în minutele 45 şi 10 secunde, 48 şi 21 secunde, 51 şi 20 de secunde, când jucau patru contra şapte.

Hagiu (22) şi-a făcut debutul şi în faţa propriilor suporteri. Pentru Reşiţa, poate şi Băiceanu

De la vestiare, şi gazdele au intrat cu schimbări, Sorin Sărăndan (5) şi Adrian Cristescu (18), pe post de inter şi repectiv extremă… Apoi, în minutul 33 şi 30 de secunde, Sorin Sărăndan (5) schimba cu Ioan Stan (77) şi reintra din nou în minutul 48. Violeţii au avut parte şi de eliminări, cum ar fi cea a lui Andrei Lela (69) în minutul 44 şi 30, pe când următoarele eliminări, în conturile lui Călin Hagiu (22), în minutul 49 şi 8 secunde, Sorin Sărăndan (5) şi cu Constantin Ignat (7), în minutul 50 şi 50 de secunde, aducând jocul la punctul culminant al rezistenţei gazdelor, cu 3 polişti contra 7 stelişti.

Publicul, văzând acest imens dezechilibru, a început să îi încurajeze pe cei trei rămăşi pe parchet, Gabriel Continghiu (23), Adrian Cristescu (18) şi Alex Ursu (19), care s-a şi accidentat în minutul 50:55, în locul lui intrând Ioan Stan (77). Cu toatea acestea, poliştii nu au primit nici un gol! În minutul 51:13 a intrat Călin Hagiu (22), micşorându-se cu unu handicapul numeric al jucătorilor gazdă, care au şi înscris… În minutul 52:50 s-a reîntregit echipa iar în minutul 55 victoria pare una de pe altă planetă, scor 27-11. Steaua încearcă să forţeze pe final dar Poli câştigă 28-15….

Marcatori, la Poli, Ioan Stan (77)- şapte goluri, Mihai Timofte (6)- şase goluri, Radu David ( 8) patru goluri, Constantin Ignat (7) – trei goluri, Călin Hagiu (22) – trei goluri, Andrei Lela ( 69) – două goluri, Gabriel Continghiu ( 23) – un gol, Cristian Fenici (34) – un gol.

Steaua : Andrei Cian ( 25) – opt goluri, Alex Juverdianu ( 9) – doua goluri, Didi Hrimiuc ( 6) – două goluri, Alex Ciobanu ( 4) – un gol, Daniel Stanciu ( 7) – un gol, Alex Marian ( 8) – un gol.

Din tabăra oaspetei, antrenorul Stelei a spus că „sunt foarte supărat pe atitudinea băieţilor, voi avea o discuţie cu conducerea clubului şi cu ei. Săptămâna viitoare vom lua nişte decizii, vom încerca sa schimbăm ceva, poate vom renunţa la unii dintre ei. Deja au depăşit unele limite şi mă deranjează. A fost un meci pe care l-am tratat, nu ştiu, poate cu uşurinţă. Un meci în care n-am contat… Îi felicit pe polişti pentru victorie”.

Întrebat dacă s-a resemnat cumva Steaua pentru acest sezon, răspunsul antrenorului a fost “nu, e prea devreme, dar cu atitudinea asta nu se poate, vom lupta până la capăt şi atunci vom vedea unde suntem. E o echipă tânără, în construcţie, unii nu pot face faţă la nivelul Ligii Naţionale şi poate din iarnă vom reuşi noi achiziţii.”

Întrebat dacă a fost mai uşor în faţa Stelei decât se aşteptau, antrenorul NedeljkoVuckovic, foarte fericit, a răspuns: “Acum trei ani eram mult mai slabi decât Steaua. Acum am câştigat la 13 goluri diferenţă. A venit multă lume, am condus de la început. Sunt mulţumit cum au jucat 50 de minute, pe ultimele 10 minute au obosit.” Întrebat dacă pentru moralul băieţilor contează această victorie, sârbul a răspuns : “Orice joc contează şi ajută la moralul băieţilor.”

Cât despre Hagiu (22), aflat la debutul acasă, “este încă accidentat, l-am folosit zece minute. Aştept cartea verde pentru Băiceanu, sper să-l folosesc în jocul cu Reşiţa de săptămâna viitoare. Ne pregătim mental şi poate câştigăm.” Are acum moral Timişoara? “Da, pregătirea noastră e bună şi sperăm să câştigăm şi cu Odorhei.”

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: