Succes muncit pentru SCM Poli la Satu Mare: 23-22 după 11-11 la pauză, handicap de 6 goluri, 7 metri parat de Savic pe final și două cartonașe albastre

SCM Politehnica Timișoara a obținut a doua victorie din campionat, 23-22 în deplasare la CSM Satu Mare. Formația sătmăreană care a fost invitată în prima ligă pentru a completa numărul de echipe, după ce nu a obținut promovarea la turneul de baraj, nu avea nici un punct înainte de disputa cu timișorenii. Alb-violeții păreau clar favoriți înaintea partidei dar au avut probleme și la partida din etapa a 7-a, la pauză era 11-11, iar în minutul 40 erau conduși la 6 goluri. Savic a salvat cele trei puncte la ultima fază când a scos aruncarea de la 7 metri a lui Lazic. Lasica și Lazarov, de la Poli, au primit cartonaș albastru  pe final.

Sursa foto: http://satumaresport.ro/

Sursa foto: http://satumaresport.ro/

Pero Milosevic nu l-a putut folosi nici la acest meci pe accidentatul Daskaloski, iar de la gazde a lipsit Dinescu. Ca și la alte întâlniri din acest campionat sătmărenii au început bine meciul și conduceau cu 3-0 după două goluri înscrise de Ioan Morar, originar din Sânnicolau Mare, și unul de Bejinariu. Extremele timișorene au fost active în prima repriză și au reușit să îi țină pe violeți, iar la pauză scorul a fost 11-11. Debutul reprizei secunde le-a aparținut din nou sătmărenilor care s-au distanțat la 18-12 în minutul 40. Au urmat trei goluri ale oaspeților care au redus ecartul și Simovic a egalat la 20 când mai erau zece minute.

Pejovic a înscris două aruncări de la 7 metri și i-a adus pe timișoreni în avantaj cu câte un gol, iar Simovic a dus scorul la 21-23 în penultimul minut. Lazic a strâns diferența la un gol, Lasica a primit cartonaș albastru, care implică automat raport suplimentar din partea arbitrilor, iar Lazic a avut ocazia să scoată primul punct în campionat. Acesta a aruncat în dreapta dar Savic a reușit să devieze în afara terenului și astfel alb-violeții se întorc cu toate cele 3 puncte dintr-o deplasare care pe hârtie părea mult mai la îndemână. Și Lazarov a primit cartonaș albastru la final, după ce a fost descalificat.

Lasica (de la Poli) și Munea (de la CSM) au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu câte 6 goluri. Pentru timișoreni au mai înscris: Pejovic 5 goluri (4 de la 7 metri), Simovic 5, Marjanovic 5, Milosevic 1 și Fenici 1. Pentru CSM Satu Mare au mai punctat: Morar 5, Lazic 5, Bejinariu 3, Olah 1, Stan 1 și Crăciun 1.

Este doar a doua victorie în 7 etape a bănățenilor după cea din prima rundă, de la Constanța. După trei eșecuri la rând, elevii lui Pero Milosevic au înregistrat două egaluri până la succesul de la Satu Mare. Poli a urcat pe 10 în Liga Națională cu 8 puncte, la 11 de liderul Dinamo.

Pentru formația de pe Bega urmează deplasarea din Norvegia unde va întâlni pe OIF Arendal în primul meci din turul al 2-lea preliminar al Cupei EHF. Meciul se va disputa sâmbătă 8 octombrie de la ora 17. După aceea violeții vor avea două partide acasă. Miercuri 12 octombrie de la ora 16 timișorenii vor întâlni acasă pe AHC Potaissa Turda și rămâne de văzut dacă cei doi avertizați cu cartonaș albastru o să poată să joace atunci. Trei zile mai târziu se va disputa returul din Cupa EHF.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: