Succese afară cu 4 avans în EHF Cup: Grigoraș cu Tatabanya, Șimicu cu 4 pentru St. Raphael în Danemarca

Pe urmele interilor ex-poliști Alexandru Viorel Șimicu și Demis Grigoraș, seara de sâmbătă a consemnat două victorii în deplasare ale echipelor la care evoluează, în penultima etapă a fazei grupelor din Cupa EHF, plasându-le pe locul secund în seriile patrulater înaintea rundei finale, rundă ce va decide calificatele în sferturi.

Cu Grigoraș marcator al unui gol, dintre cei 6 care au înscris pentru maghiari, în frunte cu Vujovic, autor a 11, Grundfos Tatabanya KC a învins pentru a treia oară la rând în Grupa C și și-a asigurat locul secund cu 8 puncte din 10 posibile, însă nu și pătrunderea în sferturile de finală, ce depinde de fapt în cazul tuturor aspirantelor din cele 4 serii de parcursul actual al deținătoarei la zi a trofeului, Frisch Auf! Goppingen, gazdă a turneului final din 20-21 mai.

Astfel, dacă gruparea din Germania va cuceri la finele celor 6 etape locul 1 în grupa sa ori se va afla între cele mai bune 3 ocupante ale locurilor secunde, atunci va și sări automat peste faza sferturilor de finală, pătrunzând direct în Final4, ceea ce va implica indirect derularea a doar 3 dispute tur-retur în sferturi. De unde și faptul că asigurarea în avans a unui loc 2 nu echivalează cu pătrunderea în sferturi, pentru care Grundfos Tatabanya mai are așadar de așteptat.

Este însă destul de probabil că Frisch Auf! Goppingen își va putea asigura în ultimele două jocuri din grupă o poziție suficientă pentru a intra direct în turneul final, lăsând sferturile în doar 3 confruntări tur-retur, ceea ce amplifică disputa din serii pentru celelalte 6 poziții ce ar putea duce spre Final4.

Până una, alta, cei din Tatabanya s-au impus sâmbătă seară la Tel Aviv cu 24-20 (12-10) în dauna lui Maccabi Castro, pe când, în Grupa A, vicecampioana Franței, St. Raphael Var Handball, a învins tot la 4 goluri diferență în Danemarca, la Gudme, 28-32 (15-17) cu GOG, timișoreanul Alex Șimicu fiind al doilea marcator al oaspeților, cu 4 reușite, din totalul de zece, în frunte cu Caucheteux, autor a zece goluri. Francezii, cu 6 puncte din 10 posibile, s-au ales însă și cu accidentarea portarului Popescu înaintea etapei finale, acasă cu liderul cu punctaj maxim Fuchse Berlin.

Pe plan intern, în Liga Națională masculină, penultima etapă din retur, în care SCM Politehnica Timișoara stă, se încheie duminică de la ora 16,15, în direct la DIGISport și DolceSport, cu meciul CSM București – CSU Suceava, între gazdele cu care bănățenii s-ar putea întâlni în apropiata primă fază din play-off, cea a sferturilor, într-o împerechere a locurilor 3 și 6, și oaspeții pe care alb-violeții de pe Bega îi vor vizita weekend-ul viitor în runda finală din sezonul regulat. Ultimele rezultate, din etapa în curs, precum și programul rundei finale, de săptămâna viitoare, pe coloana dreaptă, laolaltă cu clasamentul la zi.

În eșalonul secund masculin, în Seria B, vestică, derby-ul etapei a 19-a dar și al returului, între primele două clasate, a fost tranșat clar de liderul neînvins maramureșean, CS Minaur – CSM Oradea 30-18 (13-8), la Baia Mare. Rezultatele, clasamentul și programul viitor, tot pe coloana dreaptă.

În turneul semifinal al Campionatului Național FRH de handbal masculin pentru juniori 1, LPS Banatul a încheiat astăzi ultima în Grupa IV, cu 5 eșecuri din 5 apariții, pierzând și vineri cu 20-35 (9-14) cu CSȘ1 Constanța, sâmbătă cu 24-41 (7-27) cu CSȘ Făgăraș respectiv 20-31 (12-16) cu CSȘ Sighișoara, iar CSȘ Lugoj a încheiat tot pe locul 6 în Grupa III, cedând vineri cu 19-35 cu Dinamo iar în penultima etapă cu 24-39 celor de la LPS Piatra Neamț.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: