Surprinsă pe contraatac, CSU UVT pierde urma liderului înaintea pauzei jocului de la Arad

Handbalistele Timișoarei au avut astăzi de la ora 12 o misiune imposibilă pe terenul fruntașei seriei vestice în liga secundă, CS Crișul Chișineu Criș rămânând alături de CSM Galați neînvinsă între cele 25 de formații din grupele Diviziei A. Eliminat miercuri la Arad din 16-imile Cupei României, 27-38 cu trupa de elită CS Minaur, liderul invincibil s-a reabilitat cu vârf și îndesat încă din prima repriză a partidei din etapa a XI-a, luând un avans pe care l-a mărit după pauză.  

CSU UVT a debutat astăzi cu o înfrângere în noul an, la reluarea returului în Seria D, ocupanta locului 5 pierzând urma fruntașei CS Crișul Chișineu Criș, care s-a detașat în Sala Sporturilor ”Victoria” din Arad, 39-24 (20-10), chiar mai clar decât la întâlnirea directă de pe Mureș din runda inaugurală a campionatului, atunci 36-24.

Nimeni n-a încurcat la Arad planurile primei clasate, care în cel mai rău caz doar a remizat în tur la Târgu Mureș și Oradea, iar nici CSU Universitatea de Vest n-a găsit antidot etalării gazdelor, care s-au desprins încă din prima jumătate a reprizei I, de la 2-2 la 7-3 iar apoi la 10-6, avantaj mai mult decât dublat până la pauză.

Timișorencele au păcătuit prin numeroase ratări, atacuri irosite chiar și la capătul unor combinații ceva mai legate, fiind invariabil taxate pe contraatac.

Profesorul Sorinel Voicu a început jocul în deplasare cu șaptele Răcar – Bobu, Biro, Senciuc, Istrate, Sîngiorzan, Voicu, și a rulat întregul efectiv, și pe Șunei, Juravle, Kovacs, Ludwig, Bojan și Sîrbu, respectiv portarii Țurlea și Brînzan.

”Am avut prea multe ratări, ne-au surprins pe contraatac. Pe pozițional a fost ceva mai echilibrat. Ele au mai și jucat, noi am fost la primul meci după o pauză mai lungă, și s-a resimțit”, a spus antrenorul Voicu după înfrângere. Scorul etapei la Arad, rezultat clar dar și suprinzător ieri la Baia Mare, gazda CS Marta bifând întâiul succes în întregul campionat, 27-18 (14-7) vineri cu CSU Reșița, eliminată miercuri la Roman din 16-imile Cupei României.

Iar pentru timișorence urmează în Divizia A sâmbătă de la ora 12 primirea lui CSU Oradea, învinsă astăzi la 5 goluri diferență la Târgu Mureș, handicap consemnat și la pauză, abia însă după ce CSU UVT va fi jucat miercuri 22 ianuarie de la ora 12 în sala UVT cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud în 16-imile Cupei României.

Clasamentul la zi al Seriei D în Divizia A și programul etapei a XII-a, pe coloana dreaptă. Săptămâna viitoare începe și returul ligii secunde masculine.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: