Tcaciuc și Dragas, pe cale de a reveni. SCM Politehnica, prim meci în campionat după 4 săptămâni

Un duel SCM Politehnica Timișoara – CSM București cu protagonistele în jumătatea inferioară a ierarhiei Ligii Naționale de handbal masculin deja după mijlocul turului pare ca și neverosimil, dar realitatea e că alb-violeții și cei din capitală au ratat în mare măsură startul în noua ediție, strângând laolaltă un număr dublu de înfrângeri decât cel al succeselor, unul singur în cazul bănățenilor, aflați la 14 puncte în urma ardelenelor care completează podiumul. Dacă s-ar impune în restanță, gazdele antrenate de Pero Milosevic i-ar egala la puncte pe bucureștenii clasați cu două trepte mai sus, pe 9, poliștii mai având apoi o restanță de bifat, marți la Vaslui, însă abia după meciul eliminatoriu de sâmbătă din Cupa României, în Harghita.

Reîncep așadar jocurile pentru handbaliștii alb-violeți ai Timișoarei, după o pauză de nu mai puțin de două săptămâni și jumătate, dar de fapt de exact 4 săptămâni în ceea ce privește strict meciurile de campionat, din Liga Zimbrilor. Precedenta apariție în prima divizie, de miercuri 2 octombrie, aducea și întâiul succes în actualul sezon, 24-23 la a șasea încercare, cu CSM Focșani 2007, după care ”violeții” câștigau și peste alte 4 zile, în manșa I din turul secund preliminar al Cupei EHF, insuficient însă pentru calificare. Și miercuri, tot un meci pe teren propriu, cu CSM București, care n-a mai jucat din 9 octombrie, 20-20 (13-9) acasă cu AHC Dobrogea Sud. Dacă poliștii și constănțenii au fost deja eliminați din cupele europene, în schimb CSM București încă n-a debutat în noua ediție din Challenge Cup, având programate disputele din 16-imile de finală pe 22 și 23 noiembrie la Mogilev, în Belarus, dublă manșă pe terenul lui HC Masheka. 

Punctele din Liga Națională contează însă actualmente mult mai mult pentru oponentele din restanța de miercuri seară, și CSM București fiind la peste 10 puncte în urma ardelenelor de pe podium, din Baia Mare și Turda. Însă, dacă bucureștenii nu vor mai avea apoi meciuri până în 10 noiembrie, televizat acasă cu Dunărea Călărași, timișorenii vor mai fi jucat alte 3 partide până la acea dată, pe două fronturi. Sâmbătă de la ora 18 în deplasare la Odorheiu Secuiesc în jocul eliminatoriu din 16-imile Cupei României, marți 5 noiembrie în restanța de la Vaslui, programată inițial între confruntările internaționale cu grecii, iar sâmbătă 9 noiembrie de la ora 15:30 la Constanța, tot în campionat, cu AHC Dobrogea Sud, primă ieșire din cea de-a doua ”dublă” cuplată în estul țării, unde SCM Politehnica va mai evolua și marți 12 noiembrie, la Buzău, în ceea ce va fi etapa a X-a.

Așadar, până la meciul acasă de miercuri 20 noiembrie cu Dunărea Călărași, din antepenultima etapă a turului, peste 3 săptămâni, fanii alb-violeților vor mai avea prilejul să-i vadă pe viu pe propriul teren doar miercuri seară, în întâlnirea ce contează pentru etapa a opta a campionatului

”Nu mai sunt secrete nici pentru ei și nici pentru noi. Mă bucur că am ajuns să ne antrenăm în efectiv complet, chiar dacă se întâmplă abia după câteva luni de la startul pregătirilor acestui sezon. Inclusiv Tcaciuc e prezent, dar încă nu știm dacă-l putem folosi. Are dorință de a intra, dar încă nu e sută la sută. Și Dragas e în aceeași situație, se antrenează la intensitate normală, după reintrarea la efort de săptămâna trecută, dar nu cred că e suficient pentru ca el să intre într-un meci atât de puternic precum cel de miercuri” a spus Pero Milosevic. Alți doi jucători cu probleme medicale sunt Păiuș și portarul Varo, dar ei vor fi pe foaia oficială a partidei cu bucureștenii. 

Formația de pe Bega e în foame de puncte după câteva partide în care a obținut mai puțin decât se aștepta, strângând doar 5 din 18 posibile, la capitolul mai puțin Pero Milosevic trecând remizele cu Minaur Baia Mare, de acasă, și cu CSM Făgăraș în deplasare. ”Trebuie să încercăm să câștigăm mai multe partide în această perioadă și în retur. Suntem acum în efectiv complet și sper ca Dragas și Tcaciuc să se integreze cât mai repede din punct de vedere al pregătirii, lucru foarte important pentru noi” a mai spus tehnicianul muntenegrean. SCM Politehnica va mai avea de jucat în campionat tot în stagiunea de toamnă și la Reșița respectiv acasă cu CSM Bacău, în ultimele apariții din tur, respectiv în jur de 12 decembrie tot acasă și cu Steaua, la startul returului în sezonul regular. Returul se va relua din 30 ianuarie 2020 cu deplasarea la Baia Mare, după pauza competițională de iarnă, în care ”tricolorii” seniori vor juca în Italia în Grupa 3 din faza I de calificare a preliminariilor europene spre turneul final al Campionatului Mondial din 2021, România având de întâlnit pe rând în 10, 11 și 12 ianuarie 2020 pe Georgia, Kosovo și gazda Italia.

Meciul de miercuri 30 octombrie de la ora 18:25 cu CSM București este cel de-al 7-lea oficial din acest campionat pentru SCM Politehnica Timișoara și va fi arbitrat de cuplul Octavian Fânață (Arad) – Ștefan Hendrea (Baia Mare).

Ultimele rezultate și programul viitor în Liga Zimbrilor, pe coloana clasamentelor. Etapa următoare, a noua, începe vineri 8 noiembrie la ora 18, cu Potaissa – CS HC Buzău 2012, meci pentru oaspeți cu 4 zile înaintea primirii bănățenilor. Cât despre turdeni, și ei vor juca în același tur din Challenge Cup precum CSM București, dar mai întâi pe 16 noiembrie în deplasare în Letonia, cu ZRHK TENAX Dobele. 

Miercuri seară joacă și campioana CS Dinamo, la începutul returului în Grupa D din Champions League, liderul bucureștean neînvins la egalitate cu danezii de la GOG primind vizita lui Orlen Wisla Plock, cu care remiza pe 20 octombrie în Polonia, balticii având 3 puncte mai puțin, pe locul 3. 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Handbal: