Tensiuni cu pumni, părinţi injurioşi şi ameninţători. Amenzi, repercusiuni… Toate în faza judeţeană Timiş a Naţionalului de handbal fete, junioare IV!

Cum le creşti, aşa le ai sau, mai bine zis, unii şi-au pierdut de-a binelea busola. Un banal al treilea şi ultim turneu judeţean al Campionatului Naţional de handbal feminin, junioare IV, găzduit sîmbătă de H.C. Jimbolia, a fost umbrit de o escaladare a tensiunilor de la precedentul turneu, de la Peciu Nou, în care o tînără arbitră a fost lovită de mama unei junioare a LPS Banatul Timişoara. Antrenoarea echipei organizatoare, jimbolianca Iren Rică, a spus după incidentele de sîmbătă, în exclusivitate pentru www.sporttim.ro, că „sunt de 35 de ani în handbal, am antrenat mult timp şi la băieţi, dar n-au fost probleme de acest gen!” În continuare, despre ce-a mai rămas din oameni…

 

Primul joc al turneului găzduit sîmbătă de Jimbolia a fost şi cel decisiv pentru acontarea celui de-al treilea loc al Timişului în faza pe euroregiune, între gazda Handbal Club şi LPS Banatul Timişoara, de la ora 9, iar un simplu meci între eleve de 12-13 ani, din generaţiile 2000-2001, a perpetuat din păcate nota încărcată şi negativă a turneului de la Peciu Nou, ce se lăsa cu drumuri la Institutul de Medicină Legală.

În consecinţă, şi turneul jimbolian de sîmbătă s-a sfîrşit cu declaraţii solicitate de Jandarmerie, care a fost apelată la sala de sport din localitate, odată ce evenimentele au escaladat din nou. Deşi, conform regulamentului, grupările organizatoare nu au obligativitatea angajării unor servicii de protecţie şi pază la partidele sub egida Federaţiei Române de Handbal desfăşurate în afara Ligii Naţionale şi a Diviziei A, în ideea în care ar fi extrem de greu de crezut că asemenea incidente pot surveni la întîlniri ale generaţiilor juvenile iar costurile suplimentare ar îngreuna şi mai mult dificila activitate a cluburilor, H.C. Jimbolia s-a văzut nevoită să recurgă la apelarea Primăriei, cu adresă către Jandarmerie.

Organizatorii, Iren şi Marian Rică, „suflete” ale handbalului juvenil în Jimbolia, s-au aflat printre cei care au oferit declaraţii Jandarmeriei, după o sîmbătă cu năbădăi, la care s-a referit antrenoarea Iren Rică: „LPS Banatul Timişoara, prin numeroşii părinţi deplasaţi aici la turneu, a acuzat maniera de arbitraj, dar realitatea este că arbitrii timişeni nu arbitrează prost, activînd constant şi la categorii mai mari de juniori, şi în nici un caz cu intenţia de a ajuta o echipă sau alta. Sunt tineri, nu din categoria celor mai versaţi, care pot influenţa jocul prin unele decizii…”, continuînd prin a se întreba „ce decizie va lua Comisia de Disciplină a A.J.H. Timiş după toate cele întîmplate sîmbătă aici, la noi. Am insistat ferm şi cer ca LPS Banatul Timişoara să fie eliminată din competiţie, să nu mai aibă drept de participare la faza pe euroregiune. Noi nu vom participa ca o a treia echipă a Timişului, nu aceasta este ideea, ci să meargă doar două, CS Unirea şi CS Peciu Nou, dar LPS Banatul nu merită după cele petrecute la Peciu Nou şi aici, pentru că există posibilitatea ca şi la Petroşani să se manifeste la fel. Dacă nu se vor lua măsuri ca lumea, situaţia se va repeta! Voi întocmi adrese către Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, către A.J.H. Timiş, către domnul Florin Toacă, dumnealui fiind arbitru aici dar şi conducător al Comisiei de Competiţii, pentru a se decide aşa cum ar trebui. Nu se poate numai cu înjurături şi ameninţări, tînărul arbitru Alexandru Păduraru nici nu mai ştia cum să mai fluiere, cît îl înjuraseră. Părinţii junioarelor timişorence îşi zic probabil că ei plătesc şi ţin echipa în picioare cu cele necesare, şi vor în consecinţă rezultate, dar nu aceasta este modalitatea de a le obţine… Am activat ani mulţi în handbalul masculin dar n-am avut niciodată asemenea probleme, şi la băieţi, totuşi, e ca la băieţi.” 

Iren Rică s-a declarat mîhnită şi revoltată de atitudinea şi pe mai departe a unor părinţi din anturajul echipei de junioare IV a LPS Banatul, pregătită de Adriana Bota, şi care în 2011 cucerea titlul naţional la categoria minihandbal (junioare V), aşteptîndu-se ca, după agresiunea fizică de la Peciu Nou, respectivii să fi fost mai chibzuiţi şi cu discernămînt, întru aplanarea tensiunilor: „Ce să facem!? Să ajungem să jucăm cu sălile închise în handbalul nostru juvenil timişean!? Acesta este exemplul pe care îl oferă unor adolescente care au nevoie de îndrumare şi instruire, educaţională şi sportivă? Cu injurii pe care nu vi le pot reproduce, cu ameninţări, cu intrări în suprafaţa de joc!?”

„Părinţii timişoreni n-au avut ceva cu noi, ca organizatori, sau cu echipa noastră ori celelalte din întrecere, dar au continuat să-i înjure şi ameninţe pe arbitri. O asemenea atmosferă tensionată s-a creat în acel joc cu LPS Banatul încît junioarele noastre, după meci, pe care l-am pierdut, s-au dus la vestiar, s-au îmbrăcat, toate pregătite să plece acasă… Nu mai erau în stare de nimic, paralizate emotiv, înfricoşate de tot ceea ce au văzut. Nu este normal ca un părinte să intre în teren, cu ameninţări, la un joc de eleve junioare…”, a mai spus Iren Rică pe seama incidentului dintr-un time-out, în prima repriză a partidei.

Florin Toacă, unul dintre arbitrii întîlnirii şi preşedinte al Comisiei de Competiţii la A.J.H. Timiş, ar putea purcede la penalizarea pecuniară a întregului club LPS Banatul Timişoara, în cazul neplăţii gruparea de pe Bega fiind pasibilă de pierderea dreptului de a găzdui turnee pentru toate formaţiile sale de handbal juniori, masculin şi feminin, dar este extrem de puţin probabil ca fostele campioane naţionale la minihandbal să fie retrase din întrecere, calificarea obţinînd-o totuşi pe teren, cu un decisiv 18-15 în dauna Jimboliei, argumentul valid al forului judeţean fiind că junioarele nu trebuie să aibă de suferit pentru comportamentul reprobabil, ridicol şi iresponsabil al unora dintre părinţii lor.

Arbitrajul în turneul de la Jimbolia a fost asigurat de mai tînărul timişorean Alexandru Păduraru, în pereche cu Florin Toacă, precum şi de cupluri din Sânnicolau Mare respectiv Jimbolia, cavalerii fluierului nebeneficiind la acest nivel de baremuri de arbitraj.

„În primul turneu, la Sânnicolau Mare, unde a jucat LPS Banatul cu Unirea, diferenţa a fost destul de mare în favoarea gazdelor, iar părinţii timişoreni s-au agitat un pic dar a ieşit totuşi bine pînă la urmă, fără tensiuni. La turneul secund, la Peciu Nou, acum două săptămîni, cînd LPS a pierdut la un gol diferenţă în faţa gazdei, o doamnă a sărit după joc la Alexandra Ivan, tînăra arbitră, şi a tras-o de părul prins în coadă, a lovit-o. Probabil s-au speriat că nu mai au şanse de calificare la euroregiune, de s-au manifestat în asemenea hal”, s-a referit Iren Rică la primele două turnee, continuînd cu incidentele de sîmbătă: „Au venit la Jimbolia cu cîteva zeci de părinţi, care nu cu noi aveau treabă, dar din bandiţi şi hoţi nu i-au scos pe arbitri. Iar la un moment dat un domn a sărit peste gardul de protecţie tribună-teren, la 8-6 în favoarea noastră, şi l-a ameninţat pe Alexandru Păduraru că dacă nu fluieră corect îl prinde şi nu mai are ce căuta în Timişoara. Numai vorbe urîte, urîte, indescriptibil cît au putut înjura acei părinţi, la un joc de fete de 12-13 ani. Cu chiu cu vai a fost scos din teren, totul se întîmpla cînd mai erau 2-3 minute pînă la pauză… Soţul (n.n. Marian Rică – conducător al H.C. Jimbolia) a sunat Primăria, după Jandarmerie. Domnul respectiv a fost amendat dar cred că doamna antrenoare Adriana Bota are de-a face cu toată situaţia, pentru că, suspendată fiind pe două etape după meciul de la Peciu Nou, cu gazdele, se afla în tribună, între părinţi, ispăşindu-şi suspendarea dar continuînd să se manifeste şi de acolo. La Peciu Nou a fost o mămică de junioară de la LPS care a încasat şi dumneaei 500 de lei amendă, pentru lovirea Alexandrei, care este şi nepoata lui Ioan Râpa, preşedintele A.J.H. Timiş, după încheierea jocului. Arbitra s-a dus spre vestiar, dar a fost luată de păr şi a primit un pumn în faţă; şi acum am văzut-o, lovită la faţă, sub ochi. O fată de 20 de ani, lovită de o mamă de junioară. Alexandra am înţeles că a dat-o în judecată, pe baza constatărilor medicului legist. Dar să continui pe aceeaşi linie şi după acele incidente, este incredibil. Părinţii să ameninţe arbitri, numai injurii şi chiar lovituri cu pumnii în pereţii sălii, într-una. L-au scos, n-a mai avut nimeni cum să se înţeleagă cu el, şi a mai fost un domn amendat, pentru că a înjurat, din cîte am înţeles. Limbajul a fost foarte vulgar, un vocabular nu de săli de sport şi handbal junioare IV…”

Adrian Panait, antrenor al juniorilor III la LPS Banatul, a fost locţiitor al Adrianei Bota pe banca tehnică a „liceenelor”, antrenoarea luînd loc în tribună la cele două partide jucate sîmbătă de timişorence la Jimbolia.

Unirea Sânnicolau Mare, CS Peciu Nou şi LPS Banatul au obţinut calificarea din faza judeţeană în cea pe euroregiune, cu speranţa accederii în turneul semifinal al Campionatului Naţional FRH de junioare IV.

Din păcate, handbalul feminin românesc şi în particular cel timişean suferă destul de acut, dar mai degrabă cronic, şi o asemenea situaţie doar îi adînceşte ridurile, ca o lovitură negativă de imagine. Când de fapt cluburile juvenile ar trebui să se concentreze pe canalizarea eforturilor de a trezi la realitate forul federal în a nu programa jocuri competiţionale la junioare IV doar din martie încolo, numai pe perioada primăverii, de parcă fetele n-ar avea nevoie de meciuri în mînă şi toamna, ele îşi risipesc forţele şi energiile în a aplana conflicte generate de atitudinea recalcitrantă a unor părinţi.

Desigur, se pune întrebarea în cazul junioarelor IV de ce nici un turneu dintre cele 3 ale fazei timişene n-a fost găzduit de Timişoara, întrebare pe adresa AJH Timiş, în condiţiile în care 3 dintre formaţii erau din capitala judeţului, dar acesta este un subiect tangenţial şi oricum mai larg, cu trimitere la ignoranţa, incompetenţa şi indiferenţa unor factori de decizie, de la vîrful LPS dar nu numai, apropo de a ridica o amărîtă de nouă sală în incinta „Liceului”, pentru care ar fi fost bani, pe cîte chirii s-au achitat în ultimii ani la „Banu Sport”…

Marea problemă rămîne însă că, în fuga lor după rezultatele imediate ale echipei, de parcă o medalie de gît ar putea certifica în vreun fel o carieră pe semicercul divizionar al senioarelor, unii părinţi şi-au îngustat şi limitat privirea de ansamblu a lucrurilor, care, mai ales la vîrstele de 12-13 ani ale adolescentelor în discuţie, are de-a face cu bucuria de a practica armonios handbalul, de a deprinde încet-încet tainele acestui sport, de a progresa an de an spre fazele finale ale junioratului, cu ţel suprem lansarea unei proaspete senioare, capabile sportiv, educaţional şi emoţional să răspundă rigorilor competiţiei.

Cum le creşti, aşa le ai, iar atingerea potenţialului talent al junioarelor IV de la LPS Banatul ar putea fi de fapt înfrînată tocmai de părinţii jucătoarelor, care în nici un caz nu pot argumenta într-o sală în care evoluează fete de 12-13 ani cu puterea injuriilor, pumnilor şi ameninţărilor, indiferent de circumstanţe.

Este ca o altă faţetă explicativă a regresului nostru pe semicerc, discuţia fiind bineînţeles mult mai amplă şi complicată, chiar şi în perimetrul acestei la prima vedere banale faţete a relaţiei părinte – sport. Unora le trebuie însă oarece plimbări la aer, cu inspirare puternică, şi ceaiuri calmante. E vorba totuşi de eleve care trebuie să se bucure de viaţă şi sport, şi nu neapărat de ambiţiile părinţilor de a deveni mega-campioane, oricît de frustraţi şi „furaţi” s-ar simţi. Veniţi-vă-n fire, oameni buni…

 

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Juniori, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Tensiuni cu pumni, părinţi injurioşi şi ameninţători. Amenzi, repercusiuni… Toate în faza judeţeană Timiş a Naţionalului de handbal fete, junioare IV!

 1. Ita spune:

  Nu va e rusine , la ce prostii ati scris ??! Mare rusine sa va fie !!!!

 2. Mitris Cristina spune:

  Dreptul la replica

  Atata energie consumata si hartie irosita ca sa aruncam cu noroi in campioanele en titre ale Romaniei ,la Campionatul National de handbal feminin , junioare V.
  Istoria acestor fetite, care si-au agatat in cui copilaria si au ales drumul lung si chinuitor al performantei in sport, a inceput in urma cu 4 ani, cand d-na Adriana Bota a colindat scolile Timisoarei si a pus bazele acestei echipe care, 2 ani mai tarziu, cucerea titlul suprem la categoria ei de varsta.
  Acesti copii minunati au inteles, inca de la varsta de 7, 8 ani, ca fara sacrificii nu se poate. Cati dintre voi stiu ca programul lor incepe dimineata la ora 7 si se termina seara la aceeasi ora. Cati dintre voi stiu ca dupa terminarea orelor de curs isi fac temele in genunchi, in vestiar, la matematica sau literatura si citesc cu ochii aproape rapusi de somn pentru lectia la istorie de a doua zi. Si mai sunt si premiante. Cati dintre voi stiu ca au minim 8 antrenamente pe saptamana, intr-o sala pe jumatatea unui teren standard de handbal.
  Cu 2 ani in urma, aceasta echipa s-a dovedit a fi Cenusareasa turneului de la Targu Mures si a surprins pe toata lumea prin dedicatia ,seriozitatea si spiritul de sacrificiu in lupta pentru medalie. Au cucerit aurul.
  Acum insa, LPS Banatul nu mai era o surpriza pentru nimeni, si, ca in balada mioritica , baciul ungurean si cu cel vrancean
  „Mãri, se vorbirã,
  Ei se sfãtuirã
  Pe l-apus de soare
  Ca sã mi-l omoare
  Pe cel moldovan,
  Cã-i mai ortoman
  S-are oi mai multe,
  Mândre i cornute,…..”.
  Altfel cum va explicati, dragi iubitori ai handbalului feminin si ai sportului in general ,ca in primul turneu, desfasurat la Sannicolau Mare, „LPS Banatul ” a jucat cu gazdele , „CS Unirea Sannicolau Mare”, de la ora 9 dimineata (trezirea fetelor 5 dimineata, gazdele 2 ore de somn in plus, martori… nici unul ,celelate echipe au aparut la final de meci iar arbitrii au facut ce au vrut ei pe teren). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca trei sferturi din echipa era decimata de gripa si viroza iar unul din portari operat de apendicita. Si atunci putem explica marea diferenta de golaveraj si de ce galeria de suporteri desi „s-a agitat un pic ” s-a resemnat. Ne-am zis ca fetele au fost bolnave sau in convalescenta si poate doar ni s-a parut noua ca arbitrii au favorizat gazdele. Poate a fost o simpla coincidenta si faptul ca noi am jucat primul meci si inca cu gazdele. Arbitrii au fost Alexandru Paduraru si Alexandra Ivan . Arbitrajul a fost insa un dezastru . In plus, cel putin doua dintre jucatoarele de la Sannicolau puteai sa juri ca sunt cel putin junioare III, lucru favorizat de faptul ca echipa nu detine legitimatii cu fotografie si nimeni nu le-a contestat varsta.
  Al doilea turneu, desfasurat la Peciu, doua saptamani mai tarziu, avea sa ne confirme banuielile din primul turneu. Din nou am „fost norocosi” sa jucam cu gazdele la ele acasa, adica cu „CS Peciu” , si din nou am fost norocosi sa beneficiem de aceeasi echipa de arbitrii: tandemul Paduraru -Ivan . Semnele pe care cei doi arbitrii si le faceau in teren, omisiunile sau anularile de goluri , eliminarile cu sprancene ale LPS -ului , nu au putut trece neobservate de suporterii echipei (parinti , prieteni, colegi sau chiar simplii iubitori ai handbalului timisorean). Acum, incorectitudinea arbitrajului era cu atat mai evidenta, cu cat fetele erau in forma fizica maxima si isi doreau victoria mai mult ca niciodata. Erau net superioare in teren, dar asta nu i-a impresionat in nici un fel pe cei care au macelarit pur si simplu meciul.
  Scorul final a fost in favoarea gazdelor, cu o diferenta de 4 goluri si nu de un gol , asa cum gresit v-a informat autorul acestui articol.
  Dragi cititori, daca sunteti parinti sau aveti macar intentia de a deveni candva , veti intelege cu siguranta drama din sufletul micutelor campioane ,care au iesit cu ochii in lacrimi din vestiare, neintelegand unde au gresit si de ce au fost sanctionate, desi au respectat tot ce au fost invatate sa faca zilnic, la antrenamente, timp de 4 ani.
  Cum poti privi in ochi acesti copii, sa le vezi durerea muta ( pentru ca ei simt cel mai bine nedreptatea si minciuna ) si sa ramai rece. Suferinta unei mame al carei copil a fost calcat in picioare in teren fara nici o sanctiune din partea arbitrajului a iesit la suprafata . Cati dintre voi nu ar fi procedat la fel? A lovit-o cu pumnul ? Nu . A fost amendata mama ? Nu. A fost apostrofata arbitra? Da. Merita? Raspundeti voi……………
  Am ajuns iata si la actul 3 din saga acestui concurs! Din nou , jucam cu gazdele la ele acasa, la ora 9 dimineata. Meci decisiv. Bate LPS Banatul, se califica, bate CS Jimbolia , se califica ei.
  Tensiunea este extrema, inca dinaintea fluierului de start. Acum echipa de arbitrii este formata, din nou, de tanarul Alexandru Paduraru, secondat de mai experimentatul Florin Toacă. Suporterii timisoreni isi incurajeaza din tot sufletul campioanele, au palmele rosii de atata aplaudat iar scandarile „Timisoara…… Timisoara” se aud din piepturile a zeci de oameni. Suporterii Jimboliei sunt in inferiorioritate numerica, pentru ca ora matinala nu i-a facut sa lase confortul paturilor calde si sa infrunte gerul diminetii, pentru a fi alaturi de echipa lor. La inceputul meciului se greseste mult si de o parte si de cealalata, insa mai mult decat gresesc fetele se greseste, din nou, la arbitraj.
  Din tribune se aude” arbitre fii corect”, acelasi refren de la Peciu, insa imperturbabil tanarul Paduraru face ce stie el mai bine: ignora evidenta si arbitreaza dupa reguli numai de el stiute . Este OK sa anulezi goluri valabile oaspetilor sub pretextul ca au calcat semicercul, este OK sa se apere in semicerc gazdele, este OK sa forteze in aparare gazdele si sa nu primerasca cartonas, este OK sa intrerupi atacul oaspetilor in loc sa lasi legea avantajului pentru ca oricum aveau posesia balonului, si lista poate continua ,dar nu vrem sa va plictisim.
  La scorul de 8-6 in favoarea gazdelor, antrenorul LPS Banatul, Adrian Panait, cere Time-out. Pentru ca am uitat sa va spunem, ca d-na Adriana Bota, antrenoarea titulara a campioanelor a fost suspendata la acest turneu si anuntata cu numai 2 zile inainte de competitie, ca urmare a protestelor impotriva arbitrajului de la Peciu.
  In acest moment de respiro, un parinte indignat se duce la tanarul arbitru Alexandru Paduraru si ii spune privindu-l in ochi, ca „dacă nu fluieră corect îl prinde şi nu mai are ce căuta în Timişoara”( Citat Iren Rica ). Nu-l ia la bataie, nu-l injura, ii cere doar SA FIE CORECT. Aceasta este crima de care se face vinovat, un simplu parinte , care crede in visul acesor copii. Dl Marian Rica ….cheama jandarmii.
  Pentru ce? Pentru a fi martori la bucuria tribunelor care aclama avantajul de pe tabela de scor si care arata net ca nu poti sta in fata unor campioane , oricat ai fura la arbitraj, ca in final experienta si munca grea isi spun cuvantul iar gazdele raman fara solutii la atacurile tot ma decisive ale timisorencelor. Da, echipa fara sala de sport ( ca a celor din Sannicolau, Peciu sau Jimbolia) a preluat conducerea iar scorul atinge chiar cifra de 17-11. In final partida se incheie cu scorul de 18-15 pe fondul relaxarii inevitabile de la finalul meciului. Campioanele Romaniei si-au luat revansa. Toata sudoarea celor 4 ani de antrenamente dure a fost rasplatita .
  Intrebare pentru cititori: Cum se face totusi, ca toate cele trei meciuri importante ale LPS Banatul , au fost jucate cu gazdele la ele acasa, la ore matinale ( doua din cele trei meciuri jucandu-se la ora 9 dimineata) la care sa nu existe prea multi martori. Adica jucam cu Sannicolau la Sannicolau , cu Peciu la Peciu si cu Jimbolia la Jimbolia.

  Acestea sunt campioanele pe care le-am crescut alaturi de Adriana Bota si nici o acuzatie rauvoitoare nu poate stirbi cu nimic valoarea performantelor lor. Sa le dam sansa sa creasca frumos si sa ne faca mandrii de culorile stindardului romanesc. Sa descurajam din fasa arbitrii corupti pentru ca tineretea nu este o scuza si din pacate nici o garantie a corectitudinii lor. Sa lasam tinerii sportivi sa zboare liberi spre viitorul lor si sa iubeasca sportul, pentru ca s-ar putea ca el sa fie una dintre putinele valori pe care mai putem paria azi.

  O mamica

 3. Mămică?! spune:

  Doamna, daca arbitra respectiva era fiica Dvs, si un tembel intra in teren sa o loveasca, cum reactionati? Exista Frh, daca nu federatie europeană, federatia internațională! Nu suntem in Evul mediu sa ne facem singuri dreptate cu pumnii!!

 4. lena brebeaznu spune:

  SFATURI PENTRU PARINTI ~~~1)Antrenorul antreneaza, arbitrul arbitreaza. TU DISTREAZA/TE!Sustine echipa unde joaca fiul tau. Nu te gindi ce ar trebui sa faca pe plan tehnic…Apreciaza meciul.2)Nu este meci fara ca sa fie doua echipe, distreaza/te cit mai mult si aplauda cit mai tare poti .3)Meciul incepe in vestiar,continua in teren si se termina cu dusul si a treia repriza.Respecta momentele pe care le petrece in vestiar si lasa ca fiul tau sa se bucure de grup.4) Banca de rezerva nu este o pedeapsa ci un punc de pornire . Nu discuta alegerea antrenorului ! explica fiului tau ca munca la antrenamente este premiata si o sa vina si momentul lui de glorie ! .5) meciul este o proba dupa o saptamina de antrenamente. Invata sa vezi imbunatatirea jocului echipei si a jocului fiului tau, fara sa te gindesti daca au cistigat sau au pierdut. Gindeste/te ca s-a distrat mult. 6} sustine echipa fiului tau ,dar nu te gindi ca fiul tau ESTE ECHIPA !!!!!!
  Fotografie

 5. patzitu spune:

  stmate ziarist , Dumneata nu stiu daca cunosti oamenii (”antrenor”) care si’au dat cu parerea in articolu dv ,pozeaza in imaculata si de o corectitudine mai ceva ca MAICA TEREZA … Eu le’as sugera sa’si conecteze limba la creier inainte de a scoate aberati pe gurita. din declaratia ”antrenoarei emeririte“ .”LPS Banatul Timişoara, prin numeroşii părinţi deplasaţi aici la turneu, a acuzat maniera de arbitraj” LPS este o instiutie iar parinti nu reprezinta institutia , sunt doar spectatori si atat.. acestea se pot manifesta intr-un fel sau altu (nu sunt de acord cu bruscarea arbitrilor).Deci in concluzie nu inplicati institutia ca nu are nici o legatura cu manifestarile spectatorilor.. ”Probabil s-au speriat că nu mai au şanse de calificare la euroregiune, de s-au manifestat în asemenea hal”Declaratie rautacioasa , cine stie sa citeasca printre randuri cu siguranta intelege mult mai multe….. intr’un cuvant …. FRUSTRARE .”Ce decizie va lua Comisia de Disciplină a A.J.H. Timiş după toate cele întîmplate sîmbătă aici, la noi. Am insistat ferm şi cer ca LPS Banatul Timişoara să fie eliminată din competiţie, să nu mai aibă drept de participare la faza pe euroregiune. Noi nu vom participa ca o a treia echipă a Timişului, nu aceasta este ideea, ci să meargă doar două, CS Unirea şi CS Peciu Nou, dar LPS Banatul nu merită după cele petrecute la Peciu Nou şi aici, pentru că există posibilitatea ca şi la Petroşani să se manifeste la fel. VEDETI . Influeteza decizia comisiei de disciplina …. in ce calitate ? de ce atata insistenta daca nu doreste participarea ca aIIIa echipa ? Din nou FRUSTRE!!!!..dna Marian a’si fi curios daca’i mai gazduiti pe arbitri la dv.acasa cu mese intinse bautura …… Hartie igenica si sterge gurita
  STIMATI PARINT, ESTE RUSINOS CEEA CE SA INTAMPLAT ,MENIREA DUMNEAVOASTRA ESTE DE A VA INCURAJA COPII ,ACESTEA SA SE BUCURE SI SA’SI MANIFESTE BUCURIA PRIN JOC ,IN ACELAS TIMP PRIN PRESTATIA LOR VA BUCURA PE DV.INVTATI COPII SA STIE SA SI PIEARDA PT CA E POSIBIL DE FAPT SA CASTIGE !

  • un suporter din Petrosani spune:

   La Petrosani, parintii sportivelor de la Banatul s-au comportat bine. Cu cateva mici exceptii. Au avut o tentativa de „intimidare” care a fost stinsa din start de suporterii echipei locale prin incurajari frenetice si huiduieli la adresa protestatarilor banateni. Cu toate acestea, atat cei de la Peciu Nou cat si cei de la Nadlac s-au declarat multumiti de calitatea arbitrajelor si nu au avut obiectii.

 6. unde nu-i minte spune:

  nu degeaba banatul ii fruncea si creierul ii in ardeal

  • marian spune:

   Sunt din Craiova,fata mea joaca handbal la HCM Craiova junioare.La turneul semifinal ce sa tinut la Craiova s-au intalnit cele doua echipe HCM -LPS Banatul .A invins HCM LA DIFERENTA DE 1 GOL si ma gandeam ca nu mai vazusem asa parinti cu bun simt ca cei din TIMISOARA. Asta sa intamplat in luna Mai 2013.Arbitraj aproape fara gresela.Cred ca la Peciu si Sannicolau Mare a fost macel si nu trebuie sa-mi spuneti multe pt.ca am vazut destule,insa nu sunt de acord cu lovirea fluierasilor chiar daca uneori sunt si aroganti.Dupa meciul mai sus mentionat parintii copiilor de la LPS ne-au felicitat si ne-au urat bafta la turneul final.Acolo am vazut eu arbitraje jmechere sub ochii celor de la BUCURESTI cu arbitri ce erau antrenori la o echipa ce juca cu noi in grupa.EEEEEEE ce spuneti?Sunt satul de magarii si magari dar nu poti lovi in stanga si in dreapta cu toate ca uneori abia te poti abtine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 9

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: