Timişenii Unirii, prim succes stagional, chiar la Arad: 29-28

Unirea Sânnicolau Mare a obţinut sîmbătă prima victorie în liga secundă de handbal băieţi, adjudecîndu-şi o deplasare abordabilă, la HC Arad, după ce timişenii aveau parte pînă acum de foarte dificile dueluri, acasă cu ex-prim-divizionara CSM Satu Mare şi Naţional Sighişoara, iar „afară” la fruntaşe de ieri şi de azi, CSM Oradea şi Extrem Baia Mare.

Şocant dar adevărat, trebuie punctat încă din start că dacă Timişoara are problemele sale în privinţa susţinerii unor anumite echipe respectiv în ceea ce priveşte sălile de sport, în schimb şi Aradul are gravele sale neajunsuri, duelul handbalistic avînd drept gazdă gruparea Handbal Club Arad disputîndu-se la Macea, o comună a cărei sală se regăseşte în mijlocul cîmpului şi unde doar circa 20 de spectatori au venit la meci.

„Am jucat bine, ne-am dăruit foarte mult, mai ales că nu ne-am recuperat 100% după meciul de miercuri. Morar, Bălăoi, Mijin, cu toţii au jucat cu probleme, iar Foros a fost iarăşi absent, accidentat. Este vorba despre jucători de bază, care n-au fost în deplinătatea forţelor şi n-au putut furniza randamentul lor standard. Cu toate problemele acestea, am tranşat un meci pe care eram într-un fel obligaţi să-l cîştigăm”, a explicat Slobodan Lavrenski.

„Suntem bucuroşi şi uşuraţi sufleteşte pentru acest prim succes dar n-aveam pur şi simplu voie să ne împiedicăm acolo. Eram condamnaţi să cîştigăm cu Aradul şi este foarte bine că am reuşit să ne impunem. Sperăm ca şi în retur să îi învingem şi să îi ţinem în clasament sub Unirea dar pînă atunci sperăm şi la un punct cu echipe mai tari din serie, de exmplu cu Universitatea Craiova…”, ne-a spus Slobodan Lavrenski, antrenor la secund-divizionarilor alb-albaştri şi totodată preşedinte al CS Unirea Sânnicolau Mare.

Unirea s-a impus la limită, cu 28-29 (13-17), reamintind de precedentul punct obţinut în actuala stagiune, un 28-28 în prima rundă, acasă cu CSM Satu Mare, pînă în mai trupă de prima ligă. Luca, Ungureanu şi Mijin, fiecare cu cîte 6 goluri, Ienciu, cu 4, Dan Morar, Oancea, Cosma şi Bot, cu cîte un gol, au punctat pentru învingători.

„Repriza I am dominat-o uneori categoric, avînd 3-4 goluri avans, graţie unui bun joc de apărare. A urmat însă o cădere de care a profitat HC Arad, care a preluat conducerea dar, pe final, am încercat mai mult, cu o mai mare concentrare, mai bine pe apărare, şi am fructificat majoritatea atacurilor. Cred că s-a impus echipa mai valoroasă”, ne-a spus Lavrenski.

Unirea a început în alcătuirea Bălăoi – Balogh, Mijin, Ungureanu, Dan Morar, Cozma, Luca şi a mai apelat pe parcurs la Oancea, Ienciu, Foros, Denis Cosma, Parasca, Ruican, Budur şi Bot. Ruican, în locul lui Şerb, a fost unica noutate în lotul convocat de Lavrenski după eşecul din intermediara de miercuri, cu cei din Sighişoara.

Turul se va relua cu runda a şasea, mijlocul primei părţi a sezonului, pe 10 noiembrie, contra neînvinsei Minaur Baia Mare, după care urmează un alt meci acasă, cu cei din Piteşti, iar apoi deplasarea la HCM Făgăraş.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: