Timişoara, 2-1 la succese în Serbia, cedând campioanei Partizan

Handbaliştii Politehnicii Municipal Timişoara au terminat pe poziţia a treia la turneul organizat de clubul Partizan, în capitala Serbiei. În jocul de sâmbătă seara, bănăţenii au învins Metaloplastika Sabac cu 29-27 (16-14), noua achiziţie Timofte (în foto) reuşind 10 goluri, după ce a mai marcat alte 8 în celălalt succes din Serbia. Echipa s-a prezentat foarte bine, atât pe faza de apărare cât şi pe cea ofensivă. Singura veste mai puţin plăcută a fost cea a accidentării portarului Milan Djuricin, în minutul 23 al partidei. Goalkeeperul sârb avusese evoluţii bune în partidele anterioare.

La jocul cu Metaloplastika, marcatorii Politehnicii au fost zece la număr, şi anume Timofte, cu 10 goluri (5 din aruncări de la 7 metri), Mrakic 4, Marius Ignat 3, Stan 3, Spahic, Fenici şi Lela câte două, respectiv David, Cotinghiu şi Sabin Ignat câte 1.

În ceea ce a reprezentat una dintre semifinalele turneului, Politehnica Municipal a pierdut jocul cu Partizan. Echipa sârbă s-a impus cu 32-28 (13-13). Politehnica s-a ţinut de campionii ţării vecine până în min 45, la scorul 22-22. Greşelile din apărarea timişoreană dar şi din atac au dus Partizan la 29-23 în min 48 – diferenţă hotărâtoare pentru deznodământul partidei. Marcatorii formaţiei violete au fost Stan 7, Spahic 6, Marius Ignat 5, Fenici 4, Cotinghiu 3, Timofte 2 si Mrakic 1. Portari au fost Djuricin, cu 13 intervenţii în 40 de minute, şi Tcaciuc, cu 5 intervenţii în 20 de minute.

Înaintea turneului de la Belgrad, echipa de pe Bega a deschis seria meciurilor amicale din ţara vecină cu o partidă la Metaloplastika Sabac; întâlnirea s-a încheiat cu victoria la limită a bănăţenilor, 27-26, după ce tot violeţii conduceau la pauză cu 15-12. A fost o partidă extrem de aprigă, dovadă stând eliminările numeroase din ambele tabere: sârbii au avut 2 eliminaţi definitiv (după 3 eliminări temporare), iar Politehnica nu s-a mai putut baza pe Fenici, din min 53, din acelaşi motiv. Politehnica a pus accent pe apărare, în poartă Djuricin având 25 de intervenţii în 40 de minute, iar Tcaciuc 10 mingi parate în 20 de minute jucate. Marcatori la Politehnica: Timofte 8 (7 goluri din 7m), Stan 6, Sabin Ignat 3, Fenici, Lela şi Mrakic câte 2.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: