Timişoara sparge sîmbătă gheaţa şi cooptează 5 învingătoare şi duminică

Cinci dintre handbalistele junioare care au contribuit sîmbătă, în chiar ultima etapă a turului în Campionatul Naţional juvenil, la o primă victorie stagională pentru LPS Banatul, în dauna lui CSŞ Petroşani, au figurat şi duminică în lotul secund-divizionarei „U” Timişoara, aflată cu ocazia rundei a X-a a Diviziei A Seria B la o a doua deplasare succesivă, dintre care una, Daira Ghiocel, a fost golgeter în ambele jocuri, atît la junioare I cît şi la senioare.

LPS Banatul Timişoara, singura grupare fără victorie în 5 meciuri ale Seriei D la junioare I, cu un golaveraj de 127-146, o serie dominată de CSŞ Caracal, cu punctaj maxim, a învins chiar la finele turului, 36-26, sîmbătă dimineaţă, în Banu Sport, cu petroşenencele. Cornel Jude a contat în acest joc pe Alexandra Stîncescu, Adelina Opriş, Andreea Gligor, Sandra Ţepurică, Dana Mihailovici, Loredana Kovacs, Carla Senciuc, Daira Ghiocel, Claudia Sângeorzan, Ana Ciubotariu, Claudia Andrei, Mădălina Istrate şi Timeea Kovacs, iar una dintre cele 5 junioare convocate şi astăzi, pentru deplasarea la Slatina, în campionatul divizionar al senioarelor, şi anume Daira Ghiocel, a devenit golgeter al echipei pentru a doua zi la rînd.

„Noua echipă de junioare I este formată din mers, fiind foarte multe fete cu dublă legitimare, aşa încît s-a conturat pe parcurs şi mai ales în ultimele două săptămîni, cînd ne-am întregit lotul cu care am şi abordat această ultimă etapă. Ni s-au alăturat Andrei, Ghiocel, Sângeorzan, plus junioarele II Kovacs şi Istrate. Este dificilă pregătirea pe două planuri, şi la junioare şi în Divizia A, şi realizăm pregătirile împreună, două grupe pe o singură poziţie în sala Banu Sport, ceea ce este impropriu pentru handbal dar alte variante nu avem şi ne bucurăm şi pentru acest lucru”, a explicat antrenorul Cornel Jude după meciurile de sîmbătă, cu junioarele, şi duminică, în deplasare, cu senioarele.

Daira Ghiocel a fost sîmbătă golgeter al echipei juvenile, cu 14 goluri contra lui CSŞ Petroşani, secondată fiind de Timeea Kovacs, cu 10.

A fost aşadar o sâmbătă arhiplină pe semicercurile sălii Banu Sport, deschisă de un duel al junioarelor I, din ultima etapă a turului în cadrul Seriei D a Campionatului Naţional, şi anume LPS Banatul Timişoara – CSS Petroşani, joc disputat înaintea etapelor cu numerele 3 şi 4 în seria vestică a junioarelor III, de la care revenim cît de curînd cu amănunte.

Junioarele lui Cornel Jude, venind după o săptămînă de pauză, în care aveau programată o deplasare în Gorj, erau în continuare în căutarea unui prim succes stagional într-o serie rămasă în 7 echipe după retragerea din competiţie, pe 16 octombrie, a celor de la LPS Târgu Jiu.

Iată şi rezultatele înregistrate de junioarele mari de la LPS Banatul odată cu începerea Seriei D, pe 16 septembrie: 22-22 cu LPS Sebeş, 23-26 la CSŞ Drobeta, 29-32 cu LPS Slatina, 24-28 la CSŞ Hunedoara şi 29-38 cu CSŞ Caracal.

Timişorencele vor debuta în retur pe 9 februarie, cu ocazia deplasării din runda a opta, la LPS Sebeş, pepinieră a secund-divizionarei ce evoluează duminică de la ora 11 în sala „Constantin Jude”, contra lui CS Timişoara, într-un joc din Divizia A, Seria B.

Iar de la jocul junioarelor, la cel al senioarelor, duminică de la ora 11, la Slatina, unde CSM, a patra clasată în Divizia A Seria B, cu doar două eşecuri, a dispus de CS Universitatea Timişoara cu 37-21 (19-8), deplasare în care Cornel Jude şi Ionică Cărăbaş au început jocul cu Stîncescu – Paşca, Biro, Ghilea, Ghiocel, Todirenchi, Ionesi, mai intrînd pe parcurs, mai mult sau mai puţin, şi Dinga, Senciuc şi Ţepurică. Pe bancă au luat loc cîndva titulara Ana Maria Pester, extremă care îşi va relua pregătirile din luna ianuarie, după grava accidentare suferită în primăvară, respectiv Kovacs, Negrea şi Agape, care îşi revine după o operaţie suferită în urma unei fracturi de sept nazal.

De fapt, Universitatea a avut şi mai mari probleme medicale, Florentina Biro evoluînd deloc restabilită după cîteva zile bolite în pat.

Daira Ghiocel a marcat cele mai multe goluri timişorene şi duminică, 7 la număr, completată fiind de Ghilea şi Senciuc, cu cîte 3, Dinga şi Biro, cu cîte două, respectiv Todirenchi, Ionesi, Negrea şi Ţepurică, fiecare cu cîte un gol.

„Şi normal, promovarea junioarelor la Divizia A este un cîştig pentru fete, începînd să se vadă progresul lor pe cînd la cele mai mici dintre ele trebuie să aşteptăm cu răbdare. În general nu prea avem deloc ce să le reproşăm ca abordare a pregătirilor şi meciurilor dar aceasta este valoarea momentan”, a explicat profesorul Cornel Jude, particularizînd în cazul golgeterului Daira Ghiocel: „Faptul că a marcat 14 goluri sîmbătă şi încă 7 duminică spune destul de mult şi aşteptăm de la ea şi mai mult, pentru că este o tînără talentată şi de perspectivă. Am estimat că în două-trei luni va progresa spre 80-90% din valoarea sa dar Daira are în mod cert nevoie de o perioadă mai lungă de readaptare şi jocuri, reabilitarea psihică după o perioadă foarte delicată fiind cea mai importantă pentru ea, contînd foarte mult”.

Senioarele Universităţii vor juca duminică, de la ora 13, în antepenultima etapă a turului, acasă cu SCM U Piteşti.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 54

 


Ultimele articole din categoria Handbal: