Timișoreanul Vlad Caba, învingător cu HC Odorhei în semifinalele Challenge Cup, contra Benficăi

HC Odorhei, câștigătoare a sezonului regular în Liga Națională de handbal masculin, s-a impus în duminica de Paști în prima manșă a semifinalelor Challenge Cup, a treia competiție continentală inter-cluburi, dispunând pe teren propriu cu 31-29 (16-15) de SL Benfica Lisabona.

Vlad Caba, timişoreanul de la cîrma lui HC Odorhei

Vlad Caba, timişoreanul de la cîrma lui HC Odorhei

 

Pentru gruparea pregătită în acest deceniu de timișoreanul Vlad Caba au marcat astăzi Rusia, de 8 ori, Onyejekwe 7, Mihalcea și Ramba – câte 4 goluri, Kuzmanoski și Majnov – câte 3, Șipoș și Talas – câte un gol, în vreme ce pentru ”Vulturul” lusitan a înscris mai ales Areia, de 8 ori.

Returul este programat duminica viitoare în Portugalia, și cealaltă semifinală având implicată o formație lusitană, și anume Liberty Seguros ABC/UMinho, care a câștigat acasă jocul tur cu norvegienii de la Stord Handball cu 25-18. Până atunci, HC Odorhei va debuta miercuri la ora 18 în faza play-off, jucând la Turda primul meci al disputei cu Potaissa, între locurile 1 și 8.

Un alt timișorean implicat în acest weekend în fazele superioare, eliminatorii, ale cupelor europene, este Alexandru Viorel Șimicu, interul dreapta marcând de două ori în înfrângerea lui HSV Hamburg în Suedia, la Eskilstuna Guif, în manșa I a sferturilor de finală în Cupa EHF, a doua întrecere inter-cluburi de pe bătrânul continent. Hanseaticii au cedat cu 29-26, după ce conduceau la pauză cu 12-13.

Și celelalte două sferturi de finală au fost tranșate de gazde, Skjern Handbold cu 25-20 în dauna unei alte grupări din Bundesliga, Melsungen, iar Gorenje Velenje (Slovenia) în fața danezilor de la Team Tvis Holstebro, cu 28-27. Retururile au loc weekendul viitor, când vor fi decise cele 3 echipe ce se vor alătura luna viitoare în Final Four gazdei Fuchse Berlin.

Și Cristina Neagu a încheiat sub scut în acest weekend, mai exact în ultimul meci retur al sferturilor de finală în EHF Champions League, marcând de 4 ori, ca și Bulatovic, în succesul categoric al lui Buducnost Podgorica în returul acasă cu Viborg, scor 29-19, după 28-22 în Scandinavia. Clubul muntenegrean a avansat astfel cu o dublă victorie în Final Four, laolaltă cu Larvik, WHC Vardar SCBT Skopje dar și Dinamo-Sinara Volgograd, care a răsturnat în Rusia calificarea în dauna lui HCM Minaur Baia Mare, cu 30-25 (18-11), fruntașa din Liga Națională de handbal feminin, ce a aliniat un lot cu 9 jucătoare străine, neintrând în ”careul de ași” în ciuda .

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: