Timişoreanul Vlad Caba, recalificat cu HC Odorhei în Challenge Cup, de pe locul 4 în Liga Naţională

Încă un sezon bun la HC Odorhei pentru antrenorul timişorean Vlad Caba, fost campion naţional ca şi jucător cu „Poli”, care i-a condus pe harghiteni spre câştigarea grupei valorice 4-6 a Ligii Naţionale de handbal masculin, loc 4 de pe care au fost asigurate biletele unei noi participări internaţionale, a patra în cei 4 ani şi jumătate cu bănăţeanul la cârmă.

Vlad Caba, timişoreanul de la cîrma lui HC Odorhei: locul 4 în LNHM, cu calificare în eurocupe, şi sfertfinalist în Challenge Cup

 

Ascensiunea a survenit pe seama unui finish bun, completat de o victorie cu 28-21 în dauna Pandurilor Târgu Jiu, după ce HC Odorhei a tremurat spre încheierea returului din sezonul regulat pentru statutul de participantă în faza play-off, locul 6 părând la un moment dat ameninţat de apropierea Stelei.

Clasarea pe locul 4 a survenit şi în urma unei participări în Challenge Cup 2013-2014, până în faza sferturilor de finală, în care elevii lui Caba erau eliminaţi în condiţii de deplasare, tocmai în Portugalia, ratând accederea în semifinale la egalitate de goluri marcate însă cu unul mai puţin decât adversarii pe terenul advers: 31-28 în România respectiv 27-30 la Aguas Santa-Milaneza.

În „Top 3”, HCM Constanţa îşi va păstra titlul naţional dacă nu va pierde în weekend cu mai mult de 9 goluri pe terenul vicecampioanei Ştiinţa Bacău, în ultimul joc al triunghiularului incluzând-o pe podium şi pe Potaissa Turda, pe când locurile 5 şi 6 respectiv 8 şi 9 vor fi împărţite între Pandurii şi Dinamo respectiv HCM Minaur şi Steaua, care se vor confrunta, la rândul lor, în acest weekend.

CSM Bucureşti a obţinut locul 10, evitând la mustaţă ultimele două poziţii în Liga Naţională, de pe care CS Caraş Severin şi U Suceava vor evolua la finele săptămânii viitoare la Sebeş în barajul de retrogradare/promovare cu ocupantele locurilor secunde în seriile ligii a II-a, şi anume CSM Călăraşi, din grupa estică, respectiv HC Argeş Piteşti, din Divizia A Seria B.

În aceste condiţii, meciul CSM Bucureşti – CS Caraş Severin, de sâmbătă, mai are mai degrabă doar un caracter de verificare pentru reşiţeni în perspectiva barajului de supravieţuire. Au promovat direct HC Vaslui, cu numeroşi ex-polişti în lot, respectiv CSM Oradea.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: