Timofte, 9 plus 8, şi Poli ia „Cupa Banatul” în dauna Reşiţei

CSU Politehnica Municipal Timişoara a câştigat sâmbătă seară patrulaterul amical dotat cu „Cupa Banatul”, turneu pe care l-a găzduit de vineri în sala „Constantin Jude”, trecând în ultimul joc, decisiv, de rivalii regionali de la CS Caraş Severin, cu 26-23 (15-11), meci în care extrema stângă Mihai Timofte a confirmat forma manifestată şi în meciul de la amiază, remiză cu gorjenii în care marca de 9 ori.

Timişorenii s-au fortificat astfel psihologic pentru debutul de sâmbăta viitoare, acasă cu HCM Constanţa, lider-campion, în runda a XII-a şi penultima a turului Ligii Naţionale, cele două victorii şi o remiză în decurs de 24 de ore, cu trei adversare din elita handbalului masculin, dând speranţe pentru un retur mai bun şi o ascensiune spre locurile de cupe europene, după cum menţiona şi antrenorul Nedeljko Vuckovic.

Derbyul turneului a debutat sub spectrul preciziei cărăşenilor pregătiţi de Aihan Omer, care au finalizat cu gol primele 4 atacuri, numai că în minutul 10 Poli a preluat conducerea iar la scorul de 9-7 tehnicianul reşiţenilor a solicitat time-out, pentru a stopa iureşul revenirii poliste. N-a fost însă să fie, minutul 24 consemnând cea mai mare diferenţă pentru violeţi, 13-7, pe fondul unei prime părţi în general ceva mai nervoasă de ambele părţi, în condiţiile în care combatantele au apelat la defensive agresive, CS Caraş Severin chiar cu 3-2-1 în unele momente. Iar apărările avansate au generat şi unele contacte mai cu scântei, fie şi într-un amical având miza adjudecării „Cupei Banatului”.

Distanţa s-a menţinut oarecum şi după pauză, dar doar după ce reşiţenii au pornit din nou ca din puşcă. Mihai Timofte, care în meciul de la amiază excela cu 9 reuşite, s-a dovedit a fi omul meciului, şi nu neapărat prin numărul de goluri înscrise, opt, mai din toate fazele de joc, prin depăşire, pe contraatac, din aruncări de la 7 metri, ci mulţumită unei prestaţii remarcabile. O zi bună pentru extrema achiziţionată în vară de bănăţeni…

Avea să fie aşadar 15-15 în minutul 34, poliştii păstrând aşadar tradiţia de a începe reprizele mai modest, dar au revenit apoi la a avea două goluri avans, cu oaspeţii revenind totuşi în minutul 48, 21-21. Finalul a aparţinut gazdelor, care, calculând că un egal le-ar fi fost suficient reşiţenilor pentru triumful în „Cupa Banatul”, au reuşit un bun asalt final, pentru 25-22 şi finalmente 26-23.

Ca un semn al abordării din meciurile de campionat, de aşteptat a fi uzitate şi cu proxima ocazie, contra constănţenilor, Poli s-a arătat contra reşiţenilor a fi mai precaută, mai ermetică, comparativ cu jocul mai avântat prestat vineri seara, în faţa clujenilor, de care trecea cu 28-25.

Timofte, cu 8 goluri, dintre care două din 7 metri, a fost secondat de Stan – 4, Sabin Ignat – 3, Marius Ignat, Sărăndan, Mrakic, Hagiu şi Cotinghiu, cu câte două, şi Lalic, cu un gol, pentru învinşi înscriind Tucanu – 1, Rohozneanu – 1, Petrea – 4, Marta – 3, Grozăvescu – 2, Ciubotariu – 3, Popovici – 3, Cuciula – 2, Vaidasigan, cu 4 goluri, dintre care 3 din aruncări de la 7 metri.

În celălalt joc al după-amiezii, din cea de-a treia şi ultima etapă a turneului, „U” Cluj – Energia Pandurii Târgu Jiu 40-36, după ce la amiază, cu doar 7 ore înaintea startului cu reşiţenii, Poli remiza cu cei din Târgu Jiu: 26-26 (15-15).

Mihai Timofte a marcat 9 goluri, pentru violeţi mai punctând Stan, cu 6 reuşite, Băiceanu – 1, Cristescu – 1, Ursu – 1, Lalic – 4, Hagiu – 2, Lela – 2, respectiv Mocanu – 4, Apolzan – 1, Mazilu – 5, Şandru – 2, Asoltanei – 9, Ilieş – 3, Enache -2. În meciul inaugural de sâmbătă, CS Caraş Severin Reşiţa – „U” Cluj, a fost 29-25 (18-16).

Clasament final, „Cupa Banatul” (13-14 ianuarie 2012): 1. Poli – 5 puncte (80-74), 2. CS Caraş Severin – 4 puncte, 3. „U” Cluj – 2, 4. Energia Pandurii – 1.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: