Tot Lazarov golgeter, alt deznodământ: Odorhei – Poli 26-24

Anormala programare impunând timișorenilor începerea ultimei faze din play-off, pentru locul 5, la doar 4 seri după ce treceau cu succes de precedentul tur, și tot în deplasare, i-a pus pe drumuri pe ”violeții” de la CSU Politehnica deja pentru a cincea oară în parcursul eliminatoriu din ediția în curs a Ligii Zimbrilor, în această seară de la ora 19 jucând la Odorheiu Secuiesc în urma revenirii pe Bega din lunga ieșire de sâmbătă la Vaslui. Ceea ce s-a simțit spre mijlocul reprizei a II-a, când harghitenii s-au desprins la 22-17, suficient pentru a se impune cu 26-24 (12-12) deși mai erau ajunși din urmă, după ce în minutul 19 era 4-8.

HC Odorhei a câștigat așadar primul joc al disputelor finale de clasament din actualul sezon al elitei masculine, programate tot după sistemul ”două victorii din 3 partide”, urmând ca revanșa pentru locul 5 să aibă loc miercurea viitoare de la ora 19 în sala ”Constantin Jude” iar o eventuală partidă decisivă, la nevoie, pe 30 mai, tot în Harghita. Precum SCM Politehnica sâmbătă la Vaslui, și Dunărea Călărași s-a impus astăzi în Moldova tot cu un gol avans în jocul inaugural pentru poziția a 7-a în ierarhia finală, 29-30, însă timișorenii au fost cei mai afectați dintre cele 4 grupări din zona 5-8 de programul competițional trasat la încheierea fazei a II-a și începerea celei de-a III-a, cu cel mai scurt timp de recuperare dar și cele mai lungi deplasări.

În plus, Pero Milosevic n-a contat pentru ieșirea la Odorheiu Secuiesc pe mai mulți componenți, și anume Simovic și Furak – absenți și sâmbătă, respectiv golgheterul Marjanovic și Pejovic, iar doar Fenici a fost recuperat după ce reintra la Vaslui însă întâmpina probleme, toate aceste aspecte contând, mai ales la ora unei dispute în fief-ul unor roșu-negrii care încheiau sezonul regulat pe locul 4.

Chiar și așa, apelând ceva mai mult la tinerii din lot, SCM Politehnica a început mai bine și n-a fost deloc condusă până spre pauză, desprinzându-se în dauna gazdelor fără căpitanul Huba Talas și Szasz Andras de la 4-5 la 4-8.

Principalul marcator al harghitenilor, interul Vitalj Komogorov, dar și Onyejekwe, au dat semnalul revenirii elevilor centrului Goran Kuzmanoski, înlocuitor al demisionarului Vlad Caba, timișoreanul punând punct unui parcurs de excepție ce includea cucerirea Challenge Cup după eliminarea din sferturi la aruncări de departajare în fața dobrogenilor, iar HC Odorhei s-a apropiat la 7-8 și a egalat în câteva rânduri până la pauză: 12-12.

Amfitrionii au reușit și la reluare să mai egaleze în câteva rânduri, același Onyejekwe preluând conducerea pentru roșu-negri în minutul 39, 18-17, după care gazdele s-au desprins în nici 5 minute la 22-17.

Poliștii au găsit însă suficiente resurse pentru a reveni prompt până la 23-23, reamintind de figura făcută în întâlnirea decisivă a sferturilor, de la Turda, pierdută de puțin, la limită. Așa s-a întâmplat și miercuri seară în Harghita, unde HC Odorhei a marcat de două ori la rând în ultimele 5 minute și a conservat apoi avantajul, 26-24, suficient pentru a spera la prinderea locului 5, un regres față de clasarea din sezonul regulat dar un progres pentru bănățeni.

În sezonul trecut, în care au urcat pe podium, poliștii au început și au sfârșit faza play-off cu succese în deplasare, primul la Steaua iar cel decisiv la Turda, două victorii afară din 3 ieșiri, actuala campanie în play-off fiind mult mai dificilă pe drumuri, deja cu cinci călătorii, dat fiind clasarea mai slabă la încheierea returului, pe poziția a șaptea.

Precum în victoria de sâmbătă în estul țării, macedoneanul Filip Lazarov a fost din nou principalul responsabil cu golurile al timișorenilor, semnând peste o treime din total, golgheter al partidei cu 9 din 24 în contul învinșilor, urmat la acest capitol de Lasica și Fenici, cu câte patru, Neamțu, Santeiu și Milosevic cu câte două respectiv Ștefan, cu un gol, pe când Komogorov a înscris de 8 ori pentru HC Odorhei, Onyejekwe 6 goluri, Ojleszki și Mihalcea câte 4, iar Markez și Peric câte două.

În semifinalele din zona 1-4, CSM București a egalat la 1-1 scorul general al jocurilor cu Potaissa, de care a dispus la scor în capitală, decisivul fiind programat miercurea viitoare la ora 16 la Turda, după ce prima finalistă va fi aleasă din întâlnirea de joi de la ora 18, Dinamo – HC Dobrogea Sud, în capitală.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: