Tot victorie în deplasare: CSU de Vest Timișoara se lansează în 2016 precum încheia anul 2015

Handbalistele de la CSU de Vest Timișoara au debutat astăzi în returul seriei vestice a ligii secunde prin a câștiga pentru a treia oară la rând în ediția de campionat 2015/6, o raritate în acest deceniu pentru încercatul semicerc feminin de pe Bega la nivelul eșalonului doi. Elevele lui Sorinel Voicu au profitat de frăgezimea și lipsa de experiență a garniturii gazdă ACS Avram Iancu Arad, care reprezintă orașul de pe Mureș în divizia secundă pentru prima oară după peste un deceniu însă fără a fi învins pe parcursul turului, și au repetat reușita în deplasare de la finele stagiunii de toamnă, când fructificau plusul valoric în dauna penultimei clasate, CSU Oradea.

sigla UVT

 

CSU de Vest Timișoara a confirmat calculele hârtiei astăzi de la ora 10 în Sala ”Victoria” din Arad, trecând la scor de ”lanterna roșie” a Diviziei A – Seria B, ACS Avram Iancu, cu 33-19 la pauză 19-7, în prima rundă din cele 11 ale părții a doua a campionatului respectiv a 12-a a sezonului. Învingătoare în ultimele două etape ale turului cu 32-31 acasă cu Național Brașov iar apoi cu 38-33 pe Crișul Repede, pe 28 noiembrie, când răsturnau scorul după pauză în dauna bihorencelor, bănățencele au intrat așadar în 2016 tot cu o victorie în deplasare, precum puneau punct în urmă cu 7 săptămâni aparițiilor în prima jumătate a sezonului.

Pintilie a fost astăzi principala marcatoare a timișorencelor, cu peste o treime din reușitele vizitatoarelor, înscriind de 13 ori, urmată de Puta, cu 7 goluri, Șunei și Prundaru cu câte 4, Istrate – două iar Sîngiorzan, Negrea și Ciubotariu – fiecare cu câte un gol. CSU de Vest a efectuat astfel o utilă repetiție înaintea mult mai dificilelor partide ce le mai așteaptă până în 23 aprilie, când vor pune punct returului cu un meci acasă cu CSU Oradea, înregistrând astăzi a cincea victorie din actuala ediție a Seriei B, dintre care două în deplasare, la noile apariții în peisajul grupei vestice de 11 cluburi, plasate pe ultimele două poziții.

Timișorencele n-au reeditat însă scorul fluviu cu care se lansau în actualul sezon pe 19 septembrie 2015, când dispuneau acasă de arădence cu 41-19, la pauză 20-11, rezultat ce avea să fie omologat cu 10-0 dat fiind nerespectarea de către gruparea de pe malurile Mureșului a criteriilor de vârstă, în condițiile în care ultima clasată se bazează în mare majoritate pe o ”pepinieră” de junioare I. ACS Avram Iancu avea să piardă de fapt tot cu 0-10 și primul joc disputat acasă în actualul campionat, în cadrul rundei secunde, cu liderul neînvins al turului, CSM Bistrița, legat de aceleași cerințe, după care s-au mai înclinat drastic pe teren propriu și în fața altor 4 formații oaspete: 24-43 cu Național Brașov, 20-43 cu SCM Pitești, 18-44 cu CSM Slatina și 18-39 ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Arădencele au înregistrat așadar astăzi cel mai mic handicap acasă din ediția în curs, ceea ce nu știrbește însă din meritele favoritelor, care n-au mai simțit gustul înfrângerii încă din 7 noiembrie, când cedau cu 36-17 la Hațeg în fața ex-prim-divizionarei CSM Cetate Devatrans, ca a patra înfrângere pe alte terenuri după eșecurile în ieșirile la Pitești, Slatina și Sfântu Gheorghe.

Cu momente mai bune de joc după un start sub semnul tatonării, CSU de Vest s-a desprins de la 4-1 la 11-5 în minutul 18, iar apoi chiar până la 19-7 la pauză. Replica arădencelor a fost mai consistentă la reluare, limitând avantajul timișorencelor la un maxim de 15 goluri diferență. ”Este un început dar va trebui să fim mult mai concentrate și să nu mai ratăm așa de mult, ceea ce este un obicei. Dacă astăzi marcam 45 de goluri, nu era nici o problemă, însă am avut peste 10 foarte mari ratări. Am și luat mai multe goluri după pauză, ori mai mult de 10 nu trebuia să luăm pe întreg parcursul jocului. Dar repet, suntem totuși încă la începuturi și echipa are potențial de creștere”, a explicat la final profesorul Sorinel Voicu.

Antrenorul învingătoarelor a abordat deplasarea cu șaptele Monica Rusu – Șunei, Pintilie, Puta, Senciuc, Prundaru, Sîngiorzan și a mai apelat pe parcurs și la Butulia, Istrate, Negrea, Popan, Apostolescu, Ciubotariu și celălalt portar, Oana Țurlea, în vreme ce Burlacu a rămas pe banca de rezerve, cu mențiunea că pentru Arad n-a fost convocată și Maria Martin, care n-a efectuat nici stagiul de pregătire centralizată, aflându-se peste hotare, în vreme ce Danijela Mihajlovic nu se mai regăsește în lotul bănățencelor, după rarele apariții din toamnă.

Care se încheia pentru timișorence pe 18 decembrie, după 3 săptămâni de antrenamente în urma turului, reluarea pregătirilor coincizând cu un cantonament pe 4-10 ianuarie la Gărâna, derulat cu 16 sportive. CSU de Vest n-a mai apelat și la un meci de verificare intercompetițional, obișnuindu-se însă în cursul actualei stagiuni să-și încerce schemele de joc, la fiecare două-trei săptămâni, cu juniorii II antrenați la LPS Banatul de Cornelia Maria Craiu. Apropo de pregătiri, gruparea de mijlocul clasamentului efectuează câte două antrenamente pe zi, în propria ”casă”, mai exact în noua sală de sport a Universității de Vest Timișoara, din zona Popa Șapcă, în care ar putea și găzdui meciuri oficiale chiar în acest an, când se are în vedere omologarea suprafeței de joc pentru competițiile divizionare pe semicerc.

Cât despre prima apariție acasă din 2016, programată sâmbăta viitoare la ora 10 în revanșa cu SCM Pitești, aceasta va avea totuși loc, conform tradiției, în Sala ”Constantin Jude”, CSU de Vest sperând în obținerea revanșei pentru eșecul la 7 goluri din Trivale, în fața unor argeșence care și-au trecut astăzi în cont al optulea triumf din 11 partide, cu un gol avans, acasă contra covăsnencelor, rezultatele rundei fiind înscrise pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal.

Arădencele pregătite de Monica Vușcan s-au aliniat în meciul arbitrat astăzi de brigada cărășeană Ciati – Lupu cu tinere din generațiile 1996, 1997 și chiar 1998, excepțiile care confirmă regula în colectivul pentru care Simona Anghelina a marcat de 7 ori fiind conferite de sportive născute în 1994, 1989 sau 1982.

Ulterior partidei de handbal feminin a avut loc pe același parchet un alt duel secund divizionar între Arad și Timișoara, dar în A2 Vest la volei masculin, CS ProVolei – CSU de Vest, despre care veți putea lectura tot în pagina I din Sporttim precum și în secțiunea Volei a cotidianului.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: