Toți jucătorii de câmp înscriu și Poli încheie pe 7 prin a face scor la finele sezonului, juniorii 2 alb-violeți încep cu dreptul turneul final

Puțină lume s-a strâns după-amiază în Sala ”Constantin Jude” la ceea ce a fost nu doar ultimul meci al alb-violeților în sezonul tocmai încheiat al Ligii Zimbrilor, dar și ultima partidă a întregii ediții a elitei, însă spectatorii au avut ce vedea în plan ofensiv, minutul și golul, ba chiar peste această medie, nu mai puțin de 36 din partea bănățenilor, pentru care au marcat toți jucătorii de câmp, SCM Politehnica Timișoara câștigând astfel întâlnirea decisivă pentru locul 7, acontat după sezonul regular și menținut la finele fazei play-off: 36-26 (17-12). Câștig de cauză au avut miercuri și juniorii 2 ai clubului, la startul turneului final pe țară de la Târgu Mureș, 33-31 cu Potaissa Turda, garnitură din pepiniera câștigătoarei bronzului în elita seniorilor.

Mijloc de săptămână cu un sfârșit și un început, ambele sub semnul victoriei, niște succese așteptate și anticipate, atât la încheierea sezonului seniorilor cât și la primul pas al juniorilor 2 în turneul final național al FRH din Ardeal.

Deși cu probleme de efectiv până la capăt, Dragas și Șania fiind indisponibili, interul român chiar la despărțirea de alb-violeți, SCM Politehnica a semnat victoria pe care era ca și condamnată s-o obțină, conducându-i pe vrânceni încă din primele minute și atingând cinci goluri avans încă din prima parte, 14-9, avantaj menținut și la pauză: 17-12.

Cu mult prea numeroase indisponibilități cheie miercurea trecută în deplasare pe Milcov pentru a câștiga cel de-al doilea meci al seriei ”două din trei” și a intra înainte de termen în vacanță, ”Poli” a contat astăzi și pe rutinați timișoreni refăcuți între timp, precum Marius Sadoveac, chiar golgheter al întâlnirii, respectiv Cristian Fenici, și el între cei 12 marcatori din efectivul lui Pero Milosevic în disputa de la ora 17, dar și pe interul sârb Orbovic, incert din cauza unor dureri la spate de care se plângea și la precedentul meci al bănățenilor.

Avantajul gazdelor a crescut spre mijlocul reprizei a II-a, de la 21-16 în minutul 40, la 24-17 peste alte 5 minute, în cele din urmă fiind dublat în raport cu scorul pauzei. Și încă un meci în care poliștii au depășit acasă plafonul celor 30 de goluri marcate. Autori, Sadoveac de 8 ori, golgheterul echipei în sezonul abia încheiat, Marjanovic cu 6, Vuk Milosevic 5, Păiuș 4, Orbovic, Furak, Cîmpan, Fenici și Pribanic câte două fiecare iar Trif, Neamțu și Irimescu câte unul, pe când de la învinsa CSM Focșani 2007 au punctat Miroiu – de 5 ori, Pătru 4 goluri, Moisa, Țuțu, Rață și Sladic câte 3, Hagiu și Gramatic câte două iar pivotul ex-polist Didi Hrimiuc unul.

De pe banca seniorilor a lipsit antrenorul secund Atilla Ioan Horvath, care a fost astăzi la cârma juniorilor 2 la startul turneului final național al categoriei de vârstă de la Târgu Mureș. Tinerii handbaliști bănățeni, aflați în primul an de juniorat II, după ce în sezonul trecut se clasau pe locul 4 în turneul final pe țară la juniori III, au debutat victorios în Ardeal, trecând cu 33-31 (17-13) de colegii de generație de la AHC Potaissa Turda.

În cel de-al doilea joc al serii în una dintre grupele patrulater ale turneului final, CSM București – CSȘ Râmnicu Vâlcea 46-24, cei din capitală fiind oponenți ai ”violeților” joi seară.

Marcatorii SCM Politehnica au fost Raul Bote, cu 10 goluri, Vlad Nicolae Chira cu 9, Alex Samfirescu 5, Mircea Ulariu cu 4, și Samuel Horvath, Alex Moldovan, Andrei Stolojan, Ștefan Ghimpău și Ianus Dumitrescu cu câte unul. 

În prima etapă din Grupa A în turneul final de juniori 2, Academia Minaur – AHC Dobrogea Sud 37-25 și LPS Piatra Neamț – CSM Bacău 26-24.

Programul viitor al alb-violeților la turneu final național de juniori 2:

-joi, ora 19,30: SCM Politehnica – CSM București

-vineri, ora 15: CSȘ Râmnicu Vâlcea – SCM Politehnica

-sâmbătă, 1 iunie: semifinală/meci de clasament

-duminică, 2 iunie: finala mică/finala mare.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: