„U” încasează pe superioritate numerică: 25-25 la Slatina

Copie la indigo a precedentului rezultat înregistrat, Universitatea Timişoara a remizat sîmbătă la amiază în deplasare la CSM Slatina, într-un joc contînd pentru runda a 19-a a ligii secunde feminine de handbal. Aşadar bănăţencele au smuls un punct în fieful ocupantei locului 7 în seria vestică, 25-25 (13-13), după o evoluţie în care „momentele foarte bune au alternat cu unele slabe. Sunt mulţumit de dorinţa de victorie a jucătoarelor, care au luptat cu ardoare, fie şi cu inerente greşeli care fac parte din joc. N-aş face nici o remarcare nominală deoarece şi cele care au jucat bine au avut momente slabe de joc”, după cum a spus profesorul Cornel Jude, antrenor al secund-divizionarei timişorene.

Cornel Jude: 25-25 cu "U", la Slatina, scor identic celui din runda precedentă

„U” venea după un 25-25 pe teren propriu, în derby-ul codaşelor, cu Universitatea Reşiţa, reuşind din nou să nu piardă în deplasare, în urma excelentei victorii de la Sfîntu Gheorghe, 28-22 într-un joc restant din prima ieşire a acestui retur.

„Chiar mă bucură în schimb că n-am mai avut parte de accidentări, căci şi aşa lotul este destul de subţire numeric”, a mai precizat Jude, deplîngînd risipirea unei foarte bune oportunităţi de desprindere pe tabela de marcaj, în cursul primei reprize: „Am început bine jocul iar la mijlocul reprizei aveam un gol avans, însă pe superioritatea noastră numerică, în încercarea de a marca un gol, două, am luat vreo 3 fără să înscriem nici unul, ceea ce a constituit un moment important al primei părţi. A doua am început-o foarte, foarte prost, n-am marcat nici un gol cîteva minute, iar CSM Slatina s-a desprins la 4-5 goluri diferenţă. Am revenit şi cu un pic de şansă chiar am fi putut cîştiga, pentru că am avut două bune situaţii, una am ratat-o, în una am marcat. Şi portarul Grigore a prins foarte bine pe final, în momente decisive”.

Ana Maria Pester, cu 8 goluri, a fost golgeterul Universităţii, pentru care au mai punctat Dinga – 5 goluri,  Biro – 5, Curtuiuş – 5 şi Paşca, cu două reuşite. Au mai jucat Negrea, Agape, Cobzariu, Ilea, Panait şi portarii Grigore şi Livadariu.

„U” va evolua în antepenultima etapă miercuri de la ora 13,30, acasă, în deschiderea cuplajului ce va include şi derby-ul CS Timişoara – CSS Caracal, cu CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, o altă pretendentă la accederea în barajul de promovare.

Ulterior, Universitatea de Vest Timişoara se va alinia la Campionatul Naţional Universitar, clubul CS Universitatea oferind nu mai puţin decît 8 componente lotului alcătuit de Sorinel Voicu, antrenor al celeilalte secund-divizionare timişorene, CS. Astfel, în loc de a evolua în 5 mai în deplasarea la Bistriţa, universitarele vor juca pe 3, mai apoi deplasîndu-se la Suceava, unde va avea loc întrecerea studenţească.

„U” va oferi aşadar 8 participante, şi anume pe Pester, Dinga, Biro, Negrea, Ghilea, Cobzariu şi Livadariu, cu toate studente în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a UVT, respectiv Curtuiuş, cursantă a Universităţii de Drept. „U” va încheia sezonul de liga a doua cu un joc pe teren propriu, în 12 mai, cu Bowling Bobobowling Sfântu Gheorghe.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: