Universitatea Timișoara, cu câteva achiziții, inclusiv de la ”Centru”, dar și 8 junioare, două remize și un eșec în turneul de la Kikinda

Multe vor, puține pot: numeroase cluburi s-au înscris în vederea apropiatei ediții a ligii a doua de handbal feminin dar unele n-au achitat taxa de participare, așa încât, neștiind pe cine se poate baza, FR Handbal a mai lăsat ușa deschisă până marți, însă, în așteptarea țintarului competițional și al numelor adversarelor din seria vestică a Diviziei A, CS Universitatea Timișoara și-a văzut imperturbabil de pregătirile în vederea unui sezon preconizat a începe peste circa două săptămâni.

Iar un moment important al perioadei precompetiționale tocmai a fost parcurs, galben-albastrele jucând ieri și astăzi 3 partide de verificare într-un turneu internațional găzduit de nou-promovata în elită Kikinda, în urma cărora profesorul Cornel Jude s-a declarat mulțumit de stadiul pregătirilor, de atmosfera din lot și de modul cum handbalistele au răspuns provocărilor ivite.

Din capul locului trebuie menționat că universitarele s-au întărit față de campania precedentă dar dețin totodată în lot, aproape jumătate dintre componente, junioare la LPS Banatul care vor demara în noul campionat tot în cursul acestei luni, cel mai probabil o săptămână după lansarea Diviziei A.

CS Universitatea le-a deplasat la Kikinda pe Anda Stîncescu, Mirela Pașca, Alexandra Țepurică, Cristina Șunei, Iulia Apostolescu, Timeea Kovacs, Andreea Pintilie, Daniela Mihajlovic, Carla Senciuc, Claudia Andrei, Loredana Kovacs, Daira Ghiocel, Elena Todirenchi, Patricia Panait, Ioana Prundaru, Claudia Sângeorzan, Lăcrămioara Negrea și Ana Maria Burlacu, opt dintre acestea fiind junioare, dintre care 6 continuând așadar cu un nou sezon la senioare sub culorile galben-albastre iar alte două, Andrei și Sângeorzan, sosind de la concitadina Clubul Sportiv.

N-au făcut deplasarea Alida Casian – accidentată, și Andra Butulia, iar în ceea ce privește noile achiziții, ar mai fi câteva, ca de exemplu Butulia, Prundaru – o extremă cooptată din Centrul Olimpic de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, Casian, Burlacu, Apostolescu sau Pintilie, sosite din centre hunedorene ori maramureșene.

După ce universitarele au disputat un prim joc amical cu Kikinda la Jimbolia, unde s-au înclinat sârboaicelor, acum le-au întors vizita, ca o bună experiență rezumată la 3 meciuri, dintre care două sâmbătă și unul astăzi.

CS U a cedat cu 24-34 Kikindei, remizând 22-22 cu o grupare de liga a doua din Slovacia și remizând și cu secund-divizionara sârbă Tamerin, 24-24 (14-12), meci în care extrema dreapta Patricia Panait a marcat 5 goluri iar Daniela Mihajlovic, inter stâng, a contribuit cu 4.

Până la debutul preconizat a avea loc în jurul datelor de 14-15 septembrie, în funcție de anunțul ce urmează a fi lansat de FRH în zilele următoare, profesorul Jude speră ca toate jucătoarele să fie complet apte de joc, momentan și Daira Ghiocel întâmpinând oarecare dificultăți cu brațul de aruncare.

Una peste alta, ”a fost un turneu foarte util și s-a văzut că avem 3 posturi cât de cât acoperite, în special la linia de 9 metri… Pintilie, Mihajlovic, Ghiocel. Rămâne de văzut cu portarii, deoarece momentan avem doar unul, însă ducem tratative pentru alți câțiva”.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: