„U” Timişoara pulverizează necazurile: 28-22 în Covasna!

Universitatea Timişoara a obţinut sîmbătă la amiază o rară dar frumoasă şi meritată victorie în Seria B a ligii secunde feminine, adjudecîndu-şi cu 28-22 (14-10) jocul restant din runda a doua a returului, disputat la Sfântu Gheorghe, cu CSM.

Handbalistele pregătite de profesorul Cornel Jude nu doar şi-au luat astfel revanşa în acest derby al suferinţei, din etapa a 13-a, jucat în fieful ocupantei locului 10, cu 6 victorii şi o remiză, şi care se impunea cu 27-29 în tur, la Timişoara, dar şi-au şi tonifiat moralul afectat de seria rezultatelor negative din debutul lui 2012, ce le-a afundat în postura de „lanternă roşie” a seriei.

„Esenţial este ca handbalul feminin timişorean să nu moară, aceasta este important şi trebuie ca fetele să joace pentru Timişoara, oraş în care echipa fanion este Universitatea. Toţi timişorenii trebuie să luptăm pentru această idee”, ne-a declarat la puţin timp după victorie profesorul Cornel Jude, antrenor principal al Universităţii, care avea un unic punct în ierarhie după 16 partide jucate.

„Aşteptam de mult timp această răbufnire şi victorie pentru că am mare încredere în valoarea lor deşi voi, presa, aveţi alte păreri. Dar jucătoarele au probleme de alt gen, inclusiv de ordin psihologic, sau cu şcoala, însă valoare au! Iar dacă îmi dă cineva din Timişoara jucătoare de o mai mare perspectivă din oraş decît una de la Universitatea, eu îmi tai sula cu foarfeca în faţa Catedralei. Dacă spui că există o extremă stînga mai bună ca Paşca sau Cobzariu, dacă un inter stînga este mai bun ca Gabi Curtuiuş, dacă e pivot mai bun ca Dinga, dacă o extremă dreapta este ca Pester, şi pot continua în cazul acestor fete… Şi dacă există portar mai de perspectivă decît a noastră Flori Grigore…”, ne-a declarat profesorul Jude după triumful din Covasna.

„Echipa asta are alte probleme, dar valoare are. Are alte probleme, de ordin psihic, unele dintre ele sunt încă junioare şi nu ştiu ce le rezervă viitorul, dar dacă înţelegem că Universitatea este o echipă mult mai mare decît oricare alta din Timişoara, şi vorbesc numai de oraşul Timişoara”, a continuat Jude, care a apreciat că şi sîmbătă de la ora 11 fetele „au jucat la 80 % din valoarea lor. Le-am simţit întreaga săptămînă că sunt pregătite să crească în evoluţie, au avut parte de nişte jocuri în care au putut să exerseze cu cîţiva adversari mai tineri, ne-am antrenat cu junioarele I, cu băieţii profesorului Panait, un joc şcoală de 40 de minute, şi erau apte pentru un meci bun. Depindea doar de modul cum se vor motiva! Şi astăzi, în cîteva momente era să se năruie tot, erau să revină problemele, dar am solicitat două timpuri de odihnă la momentul oportun, am reparat greşelile şi de fapt am condus cap coadă tot meciul, cu 3-4 goluri avantaj, la două fiind cel mai mic avantaj avut…”

Au marcat pentru „U” Ghilea, 7 goluri, Biro – 6, Dinga – 6, Cobzariu – 4, Pester – 4, Curtuiuş, un gol. Cît despre portarul Florentina Grigore, „ea riscă jucînd cu o orteză, nu ştiu cîţi ar face un asemenea gest, iar în unele momente, chiar şi aşa, a fost foarte bună! I-aş da 7 spre 8, ca notă. Iar dacă nu mai putea apăra, o înlocuia Livadaru, care vine şi ea după accidentare”, a mai spus Jude, care le-a utilizat şi pe Paşca, Panait, Todirenchi, Negrea, Livadaru.

„Este o problemă de moral, cu un moral bun pot veni şi rezultate bune, important este cum se regrupează fetele. Iar cele două săptămîni libere ce urmează ne sunt benefice”, a conchis antrenorul Universităţii.

Pauza competiţională internă, la liga a doua, ce i-a permis Universităţii să-şi joace restanţa la Sfântu Gheorghe, anticipează „dubla” Serbia – România, în calificările pentru C.E. 2012, din 21 şi 24 martie. Pentru naţionala feminină se apropie în 24-28 mai şi turneul de calificare la Jocurile Olimpice, în Franţa, al cărui pregătire începe din 14 mai.

Apoi, la final de mai şi început de iunie România va evolua în Portugalia şi acasă cu Grecia, din nou în calificări pentru turneul final din 2-17 decembrie, al Campionatului European din Olanda.

Aşadar pauză în liga a doua feminină, în care „U” intră sub scut, victorioasă în deplasare, iar CS Timişoara la adăpostul locului 2, calificant pentru barajul de promovare play-off. Fruntaşa CS va reîncepe în 8 aprilie acasă cu HC Alba Sebeş, apoi pe 21 aprilie la Bistriţa, în 25 aprilie acasă cu CSS Caracal, în derby-ul locurilor 1-2, pe 5 mai la AS CS Bowling Bobobowling iar în 12 mai acasă cu CS Chimia.

În Seria A a ligii secunde, cu 5 etape înainte de final, Rapid are 30 puncte (16 jocuri), urmată fiind de AS Club de Handbal Z-Terom Iaşi, cu 14 meciuri şi 14 victorii!

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: