Miercuri, 18,30, în „Constantin Jude”: ultimă verificare înaintea Mondialului, România – Angola, la Timişoara

Pregătirea participării reprezentativei de handbal feminin a României la turneul final Mondial din Serbia, care bate deja la uşă, în decembrie, va avea drept ultim joc amical disputa cu Angola, calificată şi aceasta la Campionatul Mondial, meci de verificare ce va avea loc miercuri la Timişoara, oraş ales de F.R.H. drept bază a ajustărilor finale din 2-6 decembrie.

După ce anul trecut Aradul era preferat Timişoarei pentru preparativele finale ale reprezentativei selecţionate de Gheorghe Tadici înaintea turneului final al Campionatului European din Serbia, reîntoarcerea tot în decembrie în ţara vecină, pentru faza finală a Mondialului, are ca ultimă haltă premergătoare oraşul de pe Bega.

România încheia anul trecut turneul final european din Serbia pe locul 10, după două victorii, două remize şi 4 înfrângeri, iar acum revine în ţara vecină, cu ocazia Mondialului.

Abordat de „tricolore” după un recent nou început în preliminariile lui Euro 2014, marcat de dubla înfrângere cu vicecampioana continentală Norvegia, şi în care vor mai avea de jucat şi cu Belarus, în 11-12 şi 15 iunie 2014, primul meci fiind în deplasare. România face parte din Grupa 6, una dintre cele două cu doar 3 formaţii, în vreme ce alte 5 serii au câte 4 echipe, totalul preliminariilor europene reunind la start 26 de selecţionate.

Au urmat două partide de verificare cu Danemarca, la Kolding, pierdute în 23 şi 24 noiembrie, şi întâlnirile din acest week-end în patrulaterul parizian, alături de Franţa, Japonia şi Tunisia, africană care-i va fi României prima adversară la turneul final, pe 7 decembrie, sâmbăta viitoare, la Novi Sad.

Până atunci însă româncele vor mai susţine un ultim amical pe 4 decembrie, miercuri de la ora 18,30, în sala „Constantin Jude”, cu Angola, una dintre cele 4 reprezentante ale Africii la Mondialul din Serbia, alături de Congo, Algeria şi Tunisia, angolezele fiind repartizate în Grupa C, de la Zrenjanin.

Româncele vor evolua pe rând în grupa de la Novi Sad cu Tunisia, Australia (9.12), Germania (10.12), Ungaria (12.12) şi Cehia, în 13 decembrie, primele 4 clasate din 6 echipe obţinând calificarea în faza secundă a turneului.

În anticiparea turneului final, Federaţia Română de Handbal va organiza joi 5 decembrie (ora 11) o conferinţă de presă la Timişoara, cu participarea staff-ului tehnic al reprezentativei şi a lotului complet de jucătoare, precum şi a conducerii federale.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: