Unirea Sânnicolau Mare, un succes în 4 jocuri la turneul semifinal cu pepiniere din orașe de prim-divizionare

Unirea Sânnicolau Mare a încheiat penultima în una dintre cele 4 serii a cîte 5 echipe din cadrul fazei semifinale a Campionatului Național de handbal masculin, juniori II, dispunînd de CSȘ Odorheiu Secuiesc în turneul din sala ”Gheorghe Barițiu” din Turda, unde au mai evoluat pepinierele altor 3 centre cu prim-divizionare de seniori.

Juniorii timișeni, pregătiți de Dan Morar, inter al secund-divizionarei de seniori CS Unirea, au resimțit încă din start tăria oponentelor, cedînd cu 34-11 echipei Academiei de Handbal Minaur Baia Mare, care a serbat recent aniversarea a 3 ani, și care s-a calificat fără înfrîngere la turneul final al juniorilor din 1996-1997, ce va avea loc în perioada 5-9 iunie.

Uniriștii s-au impus apoi în fața harghitenilor dar au cedat strîns celor de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, cu 35-33 (20-14), și au încheiat competiția în fața gazdei Potaissa Turda, care avea neaparat nevoie de victorie pentru a se califica la faza finală a competiției la această categorie de vârstă.

Timișenii și-au vândut scump pielea, egalînd în minutul 22, 12-12, după care au preluat inițiativa, pauza găsindu-i în avantaj în fața gazdelor clujene. În partea secundă a jocului fiecare dintre cele două echipe a trecut la conducere pe tabelă, până în minutul 34, când Potaissa s-a distanțat la două goluri (23-21), iar patru minute mai târziu avantajul turdenilor a crescut la 4 goluri (26-22).

În acest ultim joc, încheiat Potaissa Turda – Unirea Sânnicolau Mare 31-24 (16-17), pentru timișeni au punctat Ralph Suba Roosz, de 9 ori, Darius Dragon (7 goluri), Albert Guran (5) și Dan Albăstroiu, de 3 ori, în poartă fiind Alin Cotojman și Narcis Ciobanu. Lotul Unirii Sânnicolau Mare pentru partidele din cadrul turneului semifinal din Ardeal i-a reunit pe Alin Cotojman, Narcis Ciobanu, Ionuț Măduță, Iosif Buzle, Raimund Haag, Darius Dragon, Dominic Becker, Dan Albăstroiu, Albert Guran, Ralph Suba Roosz, Theodor Novak și Robert Banfi.

Minaur Baia Mare, pregătită de profesorul Florin Mironescu, și Potaissa Turda, antrenată de profesor Adrian Cercelaru, s-au calificat în urma rezultatelor înregistrate în grupa a III-a din turneul semifinal organizat la Turda pentru ultimul act al competiției la categoria de vârstă juniori II. Reșițenii au încheiat pe locul 3, cu 4 puncte, CS Unirea pe 4, cu două, iar CSȘ Odorheiu Secuiesc pe ultimul loc.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: