Alb-negrii Clujului, ultimii clasaţi, bestia nera pentru Timişoara. Politehnica, aruncă-te-n Bega!

După ce onor F.R.H. a binecuvîntat Liga Naţională cu o aberantă pauză înaintea ultimelor două runde ale turului, de 18 zile în cazul poliştilor, „lanterna roşie” cu cel mai slab atac al elitei, de 22,5 goluri pe meci, a obţinut astăzi după-amiază doar un al doilea succes stagional în 10 etape, „U” Cluj administrîndu-le alb-violeţilor fărămiţaţi de absenţe cel mai categoric eşec al toamnei, 27-21 (13-7), o a şasea înfrîngere cu care CS U Politehnica Timişoara rămîne tremurînd pe 8 şi cu doar o victorie externă, în urmă cu exact două luni, la Plopeni. Iar astăzi, sub Feleac, s-a cam copiat un scenariu din 18 februarie 2012…

Călin Doru Hagiu, ex-interul polist de 24 de ani, joacă din acest sezon pentru "U" Cluj, care a cîştigat astăzi doar pentru a doua oară în 2012-2013, pasîndu-i "lanterna roşie" lui Dinamo: 27-21 (13-7) cu Poli Timişoara (sursa foto: www.citynews.ro)

… Cînd clujenii, care nu mai triumfaseră atunci de 3 luni pe teren propriu, puneau punct unei serii negre de 5 eşecuri la rînd, pe locul 13 fiind, cu un 27-26 (14-14) în dauna alb-violeţilor polişti, sosiţi în Ardeal pe locul 8. Era pentru a treia oară la rînd ca duelul direct “U” Cluj – CS U Politehnica Timişoara să se decidă la un gol diferenţă, în două cazuri în favoarea ardelenilor.

De această dată a fost însă mult mai clar, elevii lui Gligore Czari şi Dan Dumitru fiind conduşi de la un capăt la celălalt, uneori şi cu 7 goluri în prima repriză sau chiar 8 la reluare, de o ultimă clasată care îi ceda în vară Timişoarei actualul golgeter Andrei Grasu. Un duş foarte rece pentru clubul alb-violet, care ar face bine să se trezească la realitate, codaşa „U” Cluj, apropiată la 4 puncte, fiind acum la mai mică distanţă în ierarhie de Fenici&Co. decît caii verzi pe pereţi ai podiumului mult visat.

 

21… Cel mai mic număr de goluri înscrise de CS U Politehnica în acest sezon, înregistrat şi în jocurile acasă cu CS Caraş Severin şi Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.

 

Aşadar cu ocazia jocului inaugural al rundei a X-a în elita masculină, penultima a turului, poliştii se prezentau sub Feleac tot pe locul 8, după eşecuri în deplasare la CSM Bucureşti, la 3 goluri diferenţă, la Turda, cu 27-25, la Suceava, cu 5 handicap, şi la Odorhei, tot cu 3 diferenţă, şi cu succesul de la CSM Ploieşti, 29-22, pe 12 octombrie.

Clujenii în schimb, pentru care antrenorul Ioan Ani-Senocico i-a recuperat pe Burcă, Daninfeld şi pe portarul Cucuieţ, se situau pe locul 12 şi aveau în cont un unic succes, 28-26 cu Pandurii, pe 20 octombrie, în urmă cu 4 etape, în rest aplecîndu-se în propriul fief în faţa celor din Odorhei, la 4 goluri diferenţă, Constanţa (14), Reşiţa (6) şi Bacău (13), însă această Cenuşăreasă a grupărilor alb-negrei Universitatea, mai puternice în handbalul feminin însă şi în baschet, atît la băieţi cît şi la fete, iar cu echipe prim-divizionare şi de fotbal respectiv de volei masculin şi feminin dar şi de rugby, a dat de pămînt cu una dintre foarte puţinele reprezentante ale Timişoarei în prima ligă. Cum poate Universitatea să se descurce cu atîtea echipe iar unicul sol valid al Politehnicii să fie snopit în bătaie la 6 goluri diferenţă de o ultimă clasată?

CS U Politehnica Timişoara a revenit cu un eşec după pauza de două săptămîni şi jumătate a Ligii Naţionale, fiind învinsă la scor de ultima clasată, care avea doar o victorie în 9 meciuri: 27-21 pentru "U" Cluj (sursa foto: www.citynews.ro)

La gazda codaşă a figurat fostul inter de 24 de ani al poliştilor, Călin Doru Hagiu, care juca anul trecut pentru timişoreni sub formă de împrumut de la campioana HCM Constanţa. Apropo de care, ultimul joc pe teren propriu al Politehnicii va avea loc miercurea viitoare, la încheierea turului, odată cu etapa a XI-a. Pînă atunci însă, de urmărit restul jocurilor penultimei runde a toamnei, începînd de mîine, cu grosul partidelor sîmbătă.

***

Palmaresul direct al ultimelor confruntări oficiale, favorabil ardelenilor…

2010-2011 („U” încheia sezonul pe locul 5, deasupra alb-violeţilor): „U” Cluj – Poli 34-30 (20.11.2010), Poli – „U” Cluj 23-24 (retur); 2011-2012: Poli – „U” Cluj 26-25, „U” Cluj – Poli 27-26.

***

Filmul jocului: 2-0 (în minutul 5), 4-2 (11´), 7-3 (17´), 10-3 (23´), 11-6 (27´), 13-7 – rezultat la pauză;

(în repriza a doua): 16-9 (36´), 18-12 (43´), 20-14 (49´), 25-17 (55`), 27-21 – rezultat final.

***

„De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Băieţii au luat meciul prea uşor şi au ratat nepermis de mult. Evoluţiile din poartă au făcut diferenţa în favoarea gazdelor iar aici mai adăugăm şi cele patru ratări ale noastre din aruncări de la 7 metri şi ajungem la concluzia că avem foarte foarte mult de lucru în această iarnă. Sper ca în vacanţa ce vine să devenim o echipă profesionistă. Cred că se poate!” a spus antrenorul Gligore Czari, aflat la cel de-al doilea eşec în deplasare după preluarea echipei luna trecută, citat de www.aspolitehnica.ro.

***

Cei 7 marcatori ai Politehnicii în partida de la Cluj au fost: Grasu, cu 8 goluri, Marius Ignat şi Stan, cu cîte 3, Sabin Ignat, Fenici şi Lela, cu cîte două, Cotinghiu, cu un gol.

Totalul golurilor înscrise de polişti în primele 10 etape (12 marcatori): Grasu 73 goluri, Timofte – 38, Fenici – 28, Marius Ignat – 20, Mrakic – 19, Stan 16, Lela şi Sabin Ignat, cîte 11, Cotinghiu – 10,  Spahic – 7, Vasile – 4, Szentpeteri – două, Arseni – unul.

***

Principalii marcatori polişti în noul sezon… 

cu Dinamo (31 goluri): Grasu 11, M. Ignat 9, Spahic 3;

la Odorhei (25): Fenici 7, Grasu 6, M. Ignat 4;

la Suceava (22): Timofte 9, Grasu 4, Cotinghiu 3;

cu Ştiinţa Municipal Dedeman (21): Stan 7, Timofte 5, Grasu şi Fenici – cîte 3;

la CSM Ploieşti (29): Grasu 8, Timofte 7, Fenici 4;

cu Pandurii (22): Grasu 8, Mrakic şi Timofte – cîte 3;

la Turda (25): Grasu 7, Timofte 5;

cu CS Caraş Severin (21): Grasu 8, Timofte, Ignat, Mrakic – cîte 3;

la CSM Bucureşti (25): Grasu 10, Timofte, Sabin Ignat – cîte 4.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Alb-negrii Clujului, ultimii clasaţi, bestia nera pentru Timişoara. Politehnica, aruncă-te-n Bega!

 1. cstm spune:

  Da chiar, cum de reuseste Universitatea Cluj sa aiba atea echipe in primele ligi si noi in Timisoara prin municipalitate, Polithenica si Universiatea de Vest nu suntem in stare sa le metinem macar in viata?

  Desi exista doua sporturi de echipa (baschet si rugby) la un nivel bun, dar …
  Cum de un oras ca Timisoara nu este in stare sa mentina o echipa de handbal feminin, de altfel a doua cea mai titrata din tara, cel putin la un nivel de fruntase in a doua liga romaneasca?
  Cum de un sport ca voleiul abia exista in Timisoara (echipa masculina care sa straduieste sa supravietuiasca si echipa feminina total inexistenta)?
  Cum de un sport ca polo, care ne-a adus mai multe titluri de campioana, este inexistent de mai bine de un deceniu?

  Asa cum unele cluburi, instituti de invatamant din tara sunt in stare sa mentina sporturi de echipe si individuale cam la toate ramurile sportive, nu cred ca Timisoara nu ar fi in stare sa le mentina prin Administratia publica, U Polithenica, U de Vest, CSM, alte cluburi sportive sau prin instituti private aceste sporturi (cel putin la nivel de copii si juniori) !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: