Unirea Sânnicolau Mare aplică prima corecție liderului CSM Oradea

Duelul de podium al seriei vestice în Divizia A de handbal masculin a fost câștigat astăzi după prânz de gazdele timișene, liderul CSM Oradea suferind prima înfrângere din acest campionat, în cadrul etapei a X-a. CS Unirea s-a impus cu 34-30 (17-17) la Sânnicolau Mare, în fața unor tribune pline în sala ”Ioan Morar”, inclusiv cu o galerie a bănățenilor. Și n-a fost unicul triumf acasă al timișenilor în runda de astăzi, juniorii de la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara câștigând de la ora 16 în sala ”Constantin Jude” cu 27-20 (14-12) în fața celor de la CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

Cu o excepție în acest tur de campionat, în fața oaspeților din Târgu Jiu în urmă cu 6 etape, elevii lui Joszef Roosz-Suba au învins pe teren propriu, păstrând această linie și astăzi de la ora 13:30, într-o așteptată dispută a ocupantelor locurilor 3 și 1 în Seria D, și așteptată a fost la Sânnicolau Mare, amatorii jocului cu mingea mică venind la sală în număr mai mare ca niciodată în ediția în curs.

N-au avut ce regreta, CS Unirea depășind liderul bihorean, care se impunea detașat în alte deplasări din tur, cu 12 respectiv 14 goluri avans în vizitele în Timișoara, și chiar și 16 la Târgu Jiu, o singură dată încheind un meci afară fără a învinge, 35-35 la Craiova în urmă cu peste o lună. În plus, CSM Oradea s-a aliniat în sala ”Ioan Morar” după un categoric 44-26 acasă cu juniorii 2 de la CNOPJ Timișoara, cei de pe Criș câștigând și manșa I din tur cu pe-atunci oaspeții din Sânnicolau Mare, cu 39-29.

A venit însă și vremea revanșei, pe fondul celei mai bune prestații a Unirii din sezonul de toamnă, din poartă și până pe atac. Ralph Roosz-Suba a fost principalul marcator al întâlnirii, cu 13 goluri înscrise, pentru gazde mai punctând Drăgănescu, de 8 ori, Morar cu 6, Sonohat 3 iar Balog și Gabor câte două goluri fiecare.

”Exact ceea ce trebuie să jucăm, cum ar trebui de obicei, și nu să cădem în repriza a II-a. Nu și astăzi, băieții fiind chiar extraordinari! Cu toate că după pauză, în primele 3-4 minute, orădenii au preluat conducerea la 3 goluri, însă am revenit la normal. Am condus în marea majoritate a timpului. Emoții au fost, dar și atitudinea în joc! Nu m-am gândit că azi pot să pierd… A mai fost ce-i drept o decădere, în minutul 43, am luat timeout și am repornit de la egal”, a semnalat la final antrenorul Roosz-Suba, remarcând intervențiile portarului Hegedus, inclusiv de la 7 metri și pe contraatacuri ale fruntașei, în ciuda faptului că a jucat cu glezna umflată, în urma partidei de la Craiova. ”Și acolo am jucat bine, de la egal la egal, dar în ultimele 5 minute arbitrajul n-a fost corect. Alex Morar a luat două minute de eliminare pe nimic, nu ne-au acordat un 7 metri, și s-a rupt jocul”, a completat Joszef Roosz-Suba pe marginea întâlnirii din etapa trecută, pierdută pe Jiu cu 32-28 (15-15).

CS Unirea a început astăzi cu Hegeduș – Drăgănescu, Roosz-Suba, Morar, Sonohat, Pascari, Gabor (Beker), iar pe parcurs au mai jucat Ungureanu, Puia, Mutu, Balog, Izvineanțu, Hiticaș, Borcher și portarul Kurucz.

Sânmiclăușenii mai au de jucat în turul sezonului de toamnă la Târgu Jiua, acasă cu juniorii ”Centrului” timișorean și la CS Universitar Politehnica, la finele aparițiilor pe 2019.

Rezultatele etapei a X-a în Seria D din Divizia A și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: