Unirea Sânnicolau Mare câștigă duelul de podium cu U Craiova

Unirea Sânnicolau Mare a reușit să o învingă și pentru a doua oară în sala ”Ioan Morar” în acest campionat pe CS Universitatea Craiova, în manșa din Banat a returului Seriei D din Divizia A de handbal masculin, victorie prin care a făcut rocadă cu oltenii pe podiumul ierarhiei, elevii lui Joszef Roosz-Suba apropiindu-se astfel la numai un punct de liderul CSM Oradea, învins la Timișoara de juniorii Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor, cu mențiunea că etapa viitoare bihorenii primesc vizita celor de pe Aranca, în duelul direct al primelor două clasate. 

O premieră în actualul campionat al ligii secunde de handbal masculin, cu ocazia etapei a XVI-a, a doua din noul an, toate cele 3 formații timișene au obținut victorii, în fiecare caz pe teren propriu, juniorii izbutind să provoace doar al doilea eșec al liderului din Oradea în actuala ediție, 32-31 (19-17) pentru CNOPJ Timișoara în sala ”Constantin Jude”, după ce și CSU Politehnica semna întâiul triumf din campania în curs, 28-24 (14-9) în deschiderea cuplajului pe semicerc, pe când CS Unirea a trecut tot de la ora 12 cu 33-28 (17-14) de CS Universitatea Craiova, în sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare.

Cu foarte mici excepții în cursul primei reprize, 10-11, Unirea a fost la conducerea jocului, dominat tot mai clar spre final, când s-a desprins și la 8 goluri diferență, în ultimele 5 minute.

Aproape jumătate dintre reușitele învingătorilor au fost izbutite de doi marcatori, Morar și Drăgănescu – cu câte 8 goluri înscrise fiecare, Mutu scuturând de 6 ori plasa porții craiovenilor, iar Sonohat de 4 ori, Ralph Roosz-Suba 3 goluri și Izvineanțu, Vuia, Vișan și Gabor câte un gol.

Joszef Roosz-Suba a început partida de podium cu Hegedus – Drăgănescu, Ralph Roosz-Suba, Morar, Sonohat, Mutu, Parasca (Beker), apelând pe parcurs și la Kurucz – Vișan, Gabor, Heler, Puia, Cleja, Izvineanțu și Borcher.

”Meci bun, cu sala plină – așa mulți spectatori n-am avut nici când Pick a jucat aici cu Vojvodina”, a spus după victorie antrenorul Roosz-Suba. 

În altă ordine de idei, ambele formații s-au considerat dezavantajate de maniera de arbitraj.

Urmează așadar partida primelor două clasate, la Oradea, CSM impunându-se în tur acasă în septembrie 2019 cu 39-29, iar Unirea revanșându-se în a doua jumătate a sezonului de toamnă cu 34-30 la Sânnicolau Mare, prim eșec al fruntașei. 

Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentele pe semicerc, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: