Unirea Sânnicolau Mare domină turneul lugojean

Unirea Sânnicolau Mare a câştigat ambele jocuri ale primului turneu judeţean al Campionatului Naţional de juniori IV, rezervat categoriei de vârstă 1998-´99, elevii lui Iosif Gîrboni dispunând cu 23-13 de ASU Politehnica Timişoara şi cu 20-8 de gazda CSS Lugoj, în cadrul reuniunii de 5 meciuri găzduită duminică de sala „Lavinia Milosovici”.

„Unirea a aliniat o echipă bună, cu băieţi înăltuţi, bine legaţi, practicând o bună circulaţie a mingii în faza de atac şi având un portar căruia îi prevăd un viitor mare, dacă se ţine”, a caracterizat Nicolae Băban, antrenor al juniorilor lugojeni, prestaţia învingătoarei din ultimul joc al reuniunii, Unirea, care s-a impus cu 20-8 (14-4). Iniţial, Unirea trecuse şi de micuţii alb-violeţi antrenaţi de Daniela Ianto, cu 23-13 (12-7).

Lugojenii au câştigat la rândul lor, 20-14 cu LPS Banatul Timişoara, după ce la pauză fusese 9-6, pentru gazde remarcându-se portarul Cristian Andreas Streitmatter, Vlad Todros, Ştefan Codruţ, Radu Lalescu şi Davide Angelini, un tânăr născut în Italia. „Aceasta este grupa de avansaţi a pepinierei handbalistice de la CSS Lugoj, având şi 3 echipe de începători plus cea a juniorilor III, înscrisă în Campionatul Naţional „, a explicat Nicolae Băban, antrenor al secţiei împreună cu colegul Adrian Rădoi.

Băban, care s-a retras din activitatea competiţională de la Politehnica Timişoara, în anul 2005, de-atunci antrenând grupe de copii şi juniori la CSS Lugoj, unde a preluat echipa de ´98-´99 în urmă cu 6 luni, răstimp în care, recent, s-a despărţit de divizionara A locală CSM Lugoj, l-a amintit pe juniorul Albert Miclăuş drept un tânăr jucător de perspectivă, indisponibil duminică datorită unei accidentări: „Şi-a rupt din păcate piciorul în urmă cu 10 zile”.

Acesta a fost primul turneu oficial al juniorilor lui Băban, următoarea etapă a competiţiei reunind 5 echipe având loc duminică 27 februarie în organizarea lui ASU Politenica, probabil în sala de sport din Giroc, unde formaţiile vor juca tot câte două jocuri fiecare, mai exact cu celelalte competitoare pe care nu le-au întâlnit în reuniunea lugojeană.

Duminică, Şcoala cu clasele I-VIII Nr 7 Timişoara, antrenor Emil Cosmescu, a învins cu 17-4 (10-1) pe LPS Banatul, antrenor Adrian Panait, iar ASU Politehnica a dispus de „Generală 7” cu 21-18 (11-7). Astfel, Unirea a acumulat două victorii, celelalte echipe, cu excepţia LPS Banatul, codaşă, înregistrând un succes şi un eşec.

În total, competiţia organizată de A.J. Handbal Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub egida FRH, va avea 4 turnee, cu un total de opt meciuri pentru fiecare echipă. Arbitri au fost lugojenii Cătălin Tătaru, Andrei Văcaru şi Alexandru Filipoiu, cu toţii divizionari A.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Unirea Sânnicolau Mare domină turneul lugojean

 1. cezar spune:

  BRAVO BAIETILOR DE LA SANNICOLAU-MARE ,ANTRENORULUI SI TUTUROR CELOR INPLICATI

 2. robby spune:

  bravo lugoj , puteati sa-i bateti si pe sannicolau dar asta e !

 3. Sebastian Talpos(jucator Unirea) spune:

  Multumim Cezar

 4. hag raimund spune:

  a fost un meci foarte fain deoarece a cistigat unirea ‘hai unirea sinicolaul mare’

 5. Miclaus Albert (inter dreapta C.S.S Lugoj) spune:

  sebastian sper sa fii inter stanga…sa ne intalnim la urmatoru turneu 😛 ca am avut picioru rupt ee…asta e :))

 6. bravoo CSS neam calificat tot asa

 7. Sarbu Alexandru (extrema stanga C.S.S Lugoj) spune:

  au trisat Huneduara baa ca dak nu castigam si cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− opt = 0

 


Ultimele articole din categoria Handbal: