Sânnicolau Mare, draw într-un joc „nebun”, cu o trupă de A

Unirea Sânnicolau Mare a fost la doar 20 de secunde de înfrîngerea unei retrogradate din elita masculină, CSM Satu Mare, la capătul unui „meci nebun”, după cum l-a caracterizat antrenorul timişean Slobodan Lavrenski. Sîmbătă de la ora 18,30, în debutul noii ediţii a Diviziei A, Seria B, liga secundă de handbal băieţi, Unirea a reuşit o evoluţie de excepţie, în ciuda numeroaselor probleme de efectiv, pe măsura susţinerii din partea unui public entuziast, ce a umplut sala sporturilor din cel mai vestic oraş al ţării: 28-28 (12-18). Iar interul Daniel Mijin, deşi cu o luxaţie la umăr şi evoluînd cu un braţ lipit de corp, jucînd practic cu o… mînă, a marcat 3 importante goluri în minutele 55, 59 şi 60!

Unirea a condus cu 4-1 în minutul 4 şi cu 6-4 în minutul 9, revenind puternic pe final de joc, cînd a egalat la 26 şi chiar a repreluat conducerea în chiar ultimul minut: 28-27. Se părea că timişenii vor smulge un preţios scalp, al sătmărenilor care retrogradau în luna mai din prima ligă printr-un ultim eşec la Timişoara, cu Poli, dar finalul a consfinţit un 28-28 (12-18), „după un meci nebun. Cînd nimeni nu mai credea, după ce am avut un handicap de 6 goluri la pauză, am revenit şi am egalat, chiar am preluat conducerea”, după cum a explicat Lavrenski, care a pus minutele revirimentului pe sacrificiul unuia dintre jucătorii Unirii, care, deşi accidentat, a reintrat în joc, dar şi pe aportul publicului spectator, care a fost un al optulea handbalist al timişenilor.

„Daniel Mijin şi nu numai el a dovedit în astă seară că este trup şi suflet pentru Unirea Sânnicolau Mare. După ce s-a accidentat în primul minut, suferind o luxaţie de umăr, Daniel a reintrat în joc în ultimele minute, cu braţul stîng lipit de corp şi jucînd doar cu o mînă. De obicei o asemenea accidentare te ţine pe tuşă două săptămîni, dar a strîns din dinţi şi a jucat şi a marcat. Am reuşit astfel să întoarcem cele 6 goluri, chiar să conducem, pînă cu de 20 secunde îniante de final, cînd am avut 28-27. Interul Mijin a fost admirabil iar publicul nostru, de excepţie. Oamenii au urmărit meciul în picioare şi nu pot să nu le mulţumesc pentru felul în care-şi arată pasiunea pentru sport. Au venit 400 la meci şi sala a fost plină!”, ne-a spus Slobodan Lavrenski.

Andrei Luca, marcator a 11 goluri, adus de la campioana seriei, CSM Oradea, a fost golgeterul Unirii şi al jocului. Au mai înscris Dan Morar, de 6 ori, în ciuda faptului că în ultimele două săptămîni a suferit o pneumonie, convenţia înainte de joc fiind să intre în perioade de cîte 7-8 minute, dar tînărul strîngînd şi el din dinţi pentru a ajuta cît mai mult, Ciprian Foros, Daniel Mijin, fiecare cu cîte 3 reuşite, în cazul interului accidentat în minutele 55, 59 şi 60, respectiv Bogdan Balogh, Bogdan Ungureanu, Marius Roateş, Dan Oancea şi Raul Ienciu, fiecare cu cîte un gol.

Au mai jucat Marius Gîrboni Cristian Bălăoi, Ciprian Ruican – portari, Denis Cozma, Daniel Parasca, Daniel Budur şi Lucian Bot.

Marius Roateş a evoluat în ciuda accidentării la tendonul lui Achile iar Morar şi Mijin au trecut la rîndul lor peste problemele medicale, smulgînd un merituos draw pentru Unirea. Remiză ce putea însemna chiar… două puncte. „Remarc atitudinea sportivilor noştri, evoluţia lor remarcabilă, pe care n-o puteam însă atinge fără ajutorul publicului, de excepţie”, a mai spus Lavrenski, subliniind că sătmărenii au aliniat 4 din 7 ex-prim-divizionari.

Seria de vest a ligii secunde are doar 11 echipe, după ce HC II Odorhei se retrăgea din competiţie pe 3 septembrie. Tot în prima etapă s-au mai jucat Extrem Baia Mare – HCM Baia Mare 23-31 (8-17), HC Arad – CSM Oradea 22-28 (13-12), HC Arges Piteşti – U Craiova 33-22 (14-11), HCM Făgăraş – CSM Bistriţa 34-20 (15-14).

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sânnicolau Mare, draw într-un joc „nebun”, cu o trupă de A

 1. cstm spune:

  PUNETI CLASAMENTUL si de la DIVIZIA A masculina in coloana din DREAPTA ! … ca doar si acolo avem echipa din Timis

 2. . spune:

  EXTREM Baia Mare
  HCM Baia Mare
  23-31
  (8-17),
  HC Arad
  CSM Oradea
  22-28
  (13-12),
  HC Arges Pitesti
  UNIV Craiova
  33-22
  (14-11),HCM Fagaras
  CSM Bistrita
  34-20
  (15-14).

  Celelalte rezultate ale serie B, Divizia A, handbal masculin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: