Unirea Sânnicolau Mare învinge Universitatea Craiova

Handbaliștii din Sânnicolau Mare au câștigat duminică primul meci jucat acasă în noul campionat al seriei vestice în Divizia A, trecând de o formație care-i devansa în clasamentul final al ediției trecute, CS Universitatea Craiova. CS Unirea n-a fost deloc condusă în partida găzduită de la ora 11 în sala ”Ioan Morar”, din contră, dobândind și 7 goluri avantaj în repriza I, ceea ce i-a asigurat al doilea succes în două etape, 37-33, după cel repurtat cu 27-29 (12-17) în runda inaugurală la HC Beldiman Arad, cu o săptămână înainte.

Cu bune și mai puțin bune s-a urnit din loc în sezonul 2019-2020 și caravana pe semicercul intern, implicând pornirea motoarelor și în cele 4 serii ale eșalonului secund masculin, configurate tot pe criterii geografice dar de o manieră ciudată în ceea ce privește repartizarea numerică a formațiilor, toate cele 4 grupe având componențe impare, ceea ce implică șederea pe margine a câte unei echipe, prin rotație, rundă de rundă. Mai exact, seria nord-estică este alcătuită din numai 5 cluburi iar cea sud-estică din șapte, printre care ”sateliți” ai prim-divizionarelor Dobrogea Sud Constanța, Steaua și CSM București, aceeași situație fiind valabilă și în jumătatea vestică, doar 5 grupări în ”nord”, printre care și echipa secundă a Potaissei, și șapte în Seria D, de sud-vest, reunind trei reprezentante ale Banatului, și anume CS Unirea Sânnicolau Mare, a treia la finele campaniei anterioare, CS Universitar Politehnica Timișoara, a cincea și ultima în aceeași competiție din stagiunea trecută, precum și CNOPJ Timișoara, selecționată a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor.

În ceea ce privește cluburile din seria sud-vestică, dat fiind componența de 7 echipe, partea bună a lucrurilor este conferită de numărul mai mare de jocuri în mână, un total de 24 pentru fiecare trupă în parte de-a lungul întregului sezon al campionatului, sub forma tur-retur în jumătatea din toamnă a ediției și tot tur-retur începând din iarnă. Ciudățenia constă în includerea lui CSM Oradea în această serie și olteană, dat fiind prezența la start a echipelor din Craiova și Târgu Jiu, în situația în care grupa nord-vestică reunește numai 5 formații, și anume două din Sighișoara și câte una din Cluj, Odorheiu Secuiesc și Turda.

În Seria D, duelul zilei în etapa a II-a a fost dat de întâlnirea ocupantelor podiumului în ediția anterioară, CS Unirea – CS Universitatea Craiova, la Sânnicolau Mare, unde gazdele au fructificat avantajul terenului propriu, 37-33 în fața a peste 150 de spectatori.

Craiovenii, aproximativ în același efectiv precum în sezonul trecut, în care se întâlneau cu sânmiclăușenii și în Cupa României, au izbutit doar egalarea la scor a Unirii pe începutul partidei, până la 2-2, după care gazdele s-au desprins la 4-2 și ulterior și mai clar, inclusiv cu 7 goluri avans până la pauză, consemnând 19-13.

CS Unirea a jucat destul de bine în primele minute ale părții secunde dar nu a mai marcat pe mijlocul reprizei a II-a, vizitatorii din Bănie apropiindu-se la un gol diferență, 29-28.

Bănățenii s-au redesprins apoi și la 5 goluri inclusiv prin reintrarea în joc a interului Ralph Roosz Suba, fiu al antrenorului alb-albaștrilor, asigurându-și un triumf mai detașat ca diferență de scor decât în prima etapă, la Arad.

Jozsef Roosz Suba s-a bazat duminică pe 15 jucători, dintre care opt au și înscris, Alex Morar 10 goluri, Marius Drăgănescu 8, Sebastian Sonohat 6, Cosmin Gabor 5, Ralph Roosz Suba 4, Mutu două goluri iar Dominik Beker și Raul Puia câte unul fiecare.

CS Unirea a început partida în șaptele Hegedus – Drăgănescu, R. Roosz Suba, A. Morar, Sonohat, Pascari, Gabor, pe parcurs mai intrând în teren și Hiticaș, Mutu, Puia, portarul Kozak și Balog, în vreme ce Izvineanțu, Heller și Perdei au luat loc pe banca de rezerve.

Uniriștii au în schimb mai mulți jucători în antrenamentele de pregătire, peste 20, incluzând și proaspeți juniori I convocați la echipa mare și în vederile băncii tehnice pentru meciurile cu formațiile juvenile ale seriei, de exemplu din Arad și timișorenele CSU Politehnica și CNOPJ, unul dintre aceștia, Octavian Cleja, înscriind în runda inaugurală, în deplasarea pe malurile Mureșului. Așadar, ca aspect pozitiv al lucrurilor, stipularea regulamentară și pe mai departe ca formațiile secund divizionare să utilizeze pe o anumită durată un junior în teren, stimulând integrarea vârfurilor noilor generații în sistemul divizionar. Și ca o paranteză apropo de juniori, în contrast, și una ”rece” dinspre FRH, categoria juniorilor 2 fiind trecută din noul sezon la mingi de dimensiuni mai mari, ”3”.

Iar în etapa a III-a, duminică, disputa din Bihor a primelor două clasate cu victorii în primele două runde, CSM Oradea – CS Unirea Sânnicolau Mare. Cei din Țara Crișurilor au învins acasă la debutul în campionat, 30-28 (17-15) cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, iar duminică de la prânz la Timișoara, pe juniorii ”Centrului”, cu 26-38 (12-21).

Următorul meci acasă al Unirii este duminică 6 octombrie cu gorjenii. Ultimele rezultate în Seria D din Divizia A, la masculin și feminin, precum și programul viitor, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: