Unirea Sânnicolau Mare, la semifinal cu două întăriri de la Turnu Severin

Unirea Sânnicolau Mare a folosit în week-end cel de-al cincilea şi ultimul turneu al Seriei H în cadrul Campionatului Naţional de junioare II pentru a roda relaţiile de joc în condiţiile integrării unor noi componente în lot, în vederea pregătirii turneului semifinal naţional, la care timişencele antrenate de Cristian Bălăoi s-au calificat de pe locul 2, în urma Universităţii Reşiţa.

Cristian Bălăoi, unul dintre jucătorii Unirii şi totodată antrenor în pepiniera clubului

„Acest turneu l-am folosit ca pe unul de pregătire, ştiind că suntem calificaţi la faza semifinală. Ne-am axat pe integrarea în joc a unor junioare transferate, dintre care două de la Drobeta Turnu Severin. Una este însă accidentată dar sperăm să poată juca la turneul semifinal. Alexandra Dinicică este o extremă dreaptă şi în reprezentativa de cadete a ţării, iar Beatrice Galiţchi este la junioare, inter dreapta, o stîngace de 1,86, pe care însă n-am forţat-o, avînd probleme la umăr”, a explicat antrenorul Bălăoi, ale cărui eleve au obţinut două victorii în turneul găzduit pe teren propriu, şi anume 35-11 cu LPS Banatul Timişoara şi 17-15 cu Universitatea Reşiţa, cedînd cu 19-23 fetelor din Severin, care s-au clasat finalmente pe locul 3.

Unirea s-a calificat în faza semifinală a junioarelor II de pe locul 2 în Seria H, în urma Reşiţei, cu linia de clasament 13 1 5 382-329.

Turneul semifinal va avea loc în perioada 4-6 mai, „sperăm să fie la noi acasă”, după cum a punctat Bălăoi. Unirea va face parte din una dintre cele 4 serii semifinale a cîte 5 echipe, urmînd a juca 4 meciuri, cu CSS2 Baia Mare şi junioarele II din Bistriţa, Slatina şi Petroşani. „Este un pas important pentru junioarele clubului nostru, care au reuşit fiind cu un an mai mici decît nivelul la care evoluăm. Este un cîştig că ne-am calificat în atari condiţii, fetele au jucat foarte bine şi sperăm să evolueze la fel şi la turneul semifinal, cu speranţa de a ajunge în faza finală. Primele două clasate din fiecare dintre cele 4 serii merg la turneul final”.

Bălăoi a apelat cu ocazia ultimului turneu doar la 10 componente, explicînd că n-are voie să alinieze mai mult de două junioare mai mici ca vîrstă, şi anume Denisa Lisman, portarul născut în 1997, respectiv Alexandra Bojan, din generaţia ´98. Celelalte junioare sunt în primul an de activitate la nivelul II, din generaţia ´96, şi anume Denisa Şelever, Amalia Constantinescu, Alexandra Caradaica, Melania Schulde, Alexandra Stoianov, Stela Boicu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Handbal: