Unirea Sânnicolau Mare – Marta Baia Mare 21-18 în faza I semifinală din ”Ioan Morar” și junioarele 2 din Timiș intră în faza II

CS Unirea Sânnicolau Mare a câștigat astăzi acasă de la ora 11 jocul decisiv din Grupa II a fazei semifinale I în Campionatul Național FRH de handbal feminin pentru junioare 2, 21-18 cu CS Marta Baia Mare, timișencele antrenate de Raul Ciolpan calificându-se astfel în turul II semifinal pe țară, care va reuni în luna mai 16 formații împărțite în 4 serii ce au ocupat primele câte două locuri în turneele din acest weekend. Tot dintr-o întrecere ”triunghiular” la categoria de vârstă 2000-2001, dar pe semicercul băieților și disputată la Turda, LPS Banatul Timișoara a reușit intrarea în faza a II-a semifinală.

Unirea a condus astăzi aproape întreaga partidă găzduită spre prânz în fața a circa 300 de spectatori, după ce junioarele băimărence au deschis scorul dar au cedat imediat avantajul, 2-1 pentru bănățence, care s-au distanțat apoi până la pauză, 12-8, diferență maximă de 4 goluri consemnată în meciul decisiv.

Gazdele pierdeau vineri după-amiază jocul inaugural al triunghiularului, 24-31 (11-16) cu Grupul Energetic Râmnicu Vâlcea, formație care se impunea și ieri cu 22-20 (10-9) în fața maramureșencelor și își asigura astfel calificarea în faza a II-a semifinală, așa încât disputa CS Unirea – Marta a devenit decisivă pentru cel de-al doilea loc de calificare.

Adjudecat de gazdele din Sânnicolau Mare, care n-au condus în repriza a II-a la diferențe mai mici de două goluri, asigurându-și intrarea în semifinalul secund de peste trei săptămâni, patrulater ce va avea loc pe teren neutru. Găzduirea ”triunghiularului” în Sala ”Ioan Morar” a fost de succes atât prin deznodământul din teren, favorabil junioarelor timișence, cât și prin numărul spectatorilor prezenți în tribună la meciul inaugural de vineri cu vâlcencele, în jur de 400.

Ciolpan a început duelul care pe care de astăzi cu șaptele Rocar – Nițe, Eremic, Ciui, Juravle, Moldovan și Asaftei, apelând apoi pe parcurs și la Bihari, Roosz-Suba și Popescu, iar tocmai Bihari a fost principala marcatoare a învingătoarelor, cu 7 goluri, urmată pe lista calificatelor de Ciui, cu 5 reușite, Moldovan 4, Nițe 3 și Asaftei două goluri. Apropo de CS Unirea Sânnicolau Mare, clubul de pe Aranca mai are o reprezentantă la nivel semifinal, mai precis în întrecerea băieților juniori 4, ce va avea loc la Corabia în 12-13 mai, timișenii fiind pregătiți de Ciprian Trifan.

Cealaltă grupare calificată din faza I semifinală la categoria juniori II din handbalul timișean este LPS Banatul I Timișoara în întrecerea masculină, grație unui 37-37 (18-15) înregistrat astăzi cu CS Dinamo București, în meciul final și decisiv al ”triunghiularului” de la Turda, unde gazda AHC Potaissa s-a calificat încă de ieri, trecând pe rând vineri și sâmbătă de roș-albii din capitală cu 45-34 respectiv de cei de pe Bega cu 33-24 (15-13). Și elevii Corneliei Maria Disici se vor afla așadar în luna mai între cele mai bune 16 garnituri din țară în întrecerea FRH rezervată generațiilor 2000-2001, dar la băieți.

Au mai luptat pentru calificare în acest weekend dintre formațiile timișene și cea de junioare II de la LPS Banatul, pe teren neutru, la Târgu Mureș, unde elevele Adrianei Bota s-au înclinat cu 26-35 (12-16) cu LPS A Slatina, 25-31 (13-14) cu CSȘ Medgidia și 22-43 (10-26) astăzi cu ASC Corona 2010 Brașov, respectiv băieții juniori II de la CS HC Cîtu Timișoara, sub îndrumarea Mirelei Cîtu, întrecuți în seria estică de la Bacău de gazdele CS Municipal Știința cu 20-36, 28-38 cu LPS Vaslui și 23-31 (10-15) astăzi cu CSȘ Călărași, a doua calificată, după amfitrioni.

Apropo de formațiile calificate, de pe primul loc în turneele fazei I semifinale la băieți au mers mai departe cu maxim de puncte, precum băcăuanii și Potaissa, și cei de la CSM Progresul Băilești, CSM București, CS HC Adrian Petrea Reșița și CSȘ Sighișoara, iar cu câte două victorii CSȘ Odorhei și LPS Suceava, în vreme ce la feminin primele câte două locuri au fost adjudecate de CSȘ București și CSȘ Tulcea – neînvinse în Grupa I, CS United Galați și ACS Școala 181 SSP București – fiecare cu câte o înfrângere în Grupa III, Phoenix Baia Mare și CSȘ Petroșani într-o altă serie de 3, LPS A Slatina și ASC Corona 2010 de la Târgu Mureș, Olimpic Târgu Mureș cu 3 victorii și Activ CSO Plopeni cu două, respectiv CSȘ1 Constanța și CSH Art Galați.

Pe plan internațional, Alexandru Viorel Șimicu a contribuit cu 4 goluri la succesul vicecampioanei Franței, St Raphael Var Handball, și în manșa a II-a a sferturilor din EHF Cup la Melsungen, 31-23 (15-15) în Germania, după un 30-26 de succes acasă, așa încât trupa din Hexagon va juca în Final4 la Goppingen cu grupări nemțești, și anume SC Magdeburg, gazda Frisch Auf! – totodată deținătoare a trofeului, și Fuchse Berlin, care a dispus și în retur de Grundfos Tatabanya (Ungaria), cu 28-22, joc în care Demis Grigoraș a marcat 4 goluri pentru învinși.

În Champions League, tot pe semicercul băieților, PSG, Barcelona Lassa și HK Vardar au pătruns în Final4, Telekom Veszprem apărând diseară la Montpellier avantajul de 26-23 luat acasă în manșa I a sferturilor. Tot astăzi joacă returul și Potaissa Turda, acasă, în semifinalele Challenge Cup, după succesul islandezei Valur la Reykjavik, cu 30-22, Sporting Lisabona fiind deja calificată în ultimul act.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: