Unirea Sânnicolau Mare revine în Divizia A cu scorul etapei în deplasare, prim lider. ”Satelitul” juvenil al Politehnicii ține piept retrogradatei CSM Reșița

Inaugurată miercuri după-amiază la Oradea, unde CSM a trecut cu 31-23 de CSU Politehnica Timișoara, etapa de debut a noului campionat al grupei vestice în Divizia A de handbal masculin și-a consumat sâmbătă la prânz restul grosului jocurilor, CS Unirea Sânnicolau Mare instalându-se ca prim lider în fruntea ierarhiei Seriei C grație unui triumf detașat în deplasare la noua apariție în cadru AHC Drobeta iar ”satelitul” juvenil al lui SCM Politehnica în liga secundă ținând piept acasă retrogradatei din elită CSM Reșița. 

Desigur, nivelul valoric al competiției este redus, cu atât mai afectat de ”scurtcircuitul” din restul sezonului 2019-2020 la semicerc, însă poate bunăoară constitui un cadru prielnic de acomodare la rigorile handbalului seniorilor pentru ”mânjii” alb-violeților, aflați la cea de-a doua stagiune pe acest palier competițional, debutul fiind sub scut, 34-34 după 18-21 la pauză astăzi de la ora 12:30 în partida din sala ”Constantin Jude” cu CSM Reșița, retrogradată în primăvară din Liga Națională.

O întâlnire echilibrată într-o etapă inaugurală cu scoruri mari, cel mai detașat fiind înregistrat de CS Unirea Sânnicolau Mare la Dunăre, victorioasă la revenirea în seria vestică a Diviziei A cu 29-42, după ce la pauză o conducea pe AHC Drobeta cu 12-20.

Uniriștii sânmiclăușeni mai evoluau în perioade diferite din deceniul trecut în grupa vestică a eșalonului secund, mai întâi cu mai puțin succes până în anul 2013, penultimii în clasamentul final, din 10 cluburi, recent cu clasări pe podium, pe locul 3 din 5 grupări în anul 2019, chiar pe treapta a doua, după CSM Oradea, la întreruperea campionatului în primele luni din 2020. 

CS Unirea va juca și la Sânnicolau Mare, săptămâna viitoare, în etapa a II-a, împotriva lui CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, care a cedat pasul după pauză în meciul disputat astăzi acasă cu CS Universitatea Craiova, 19-27 (9-12), o diferență tot de 8 goluri, precum în uvertura de miercuri din Bihor. 

Runda secundă programează toate cele 3 cluburi masculine timișene pe teren propriu. Rezultatele tehnice din etapa I, programul celei de-a doua și clasamentul la zi, pe coloana datelor secțiunii Handbal.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: