Unirea Sânnicolau Mare – Universitatea Craiova 33-30 (16-11)

CS Unirea s-a revanșat astăzi de la ora 15 în sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare pentru înfrângerea din Bănie din turul acestei prime jumătăți a sezonului Diviziei A de handbal masculin, dispunând de CS Universitatea Craiova cu 33-30 (16-11) în etapa a VIII-a din seria vestică a ligii secunde, și a prins astfel curaj pentru partida eliminatorie directă programată pe 8 decembrie în Oltenia în optimile de finală ale competiției paralele de pe semicercul masculin, Cupa României.

Bănățenii au marcat primii în duelul din cea de-a treia rundă a returului primei jumătăți a campionatului Seriei C în Divizia A, desprinzându-se temporar la 3-0 și 5-2, după care vizitatorii craioveni au egalat, 5-5, însă CS Unirea s-a redesprins și mai clar până la pauză, 16-11.

Mult mai strâns era scorul primelor 30 de minute în întâlnirea tur de pe 6 octombrie din Bănie, 15-14 pentru universitari, care aveau să se detașeze atunci în repriza a II-a, rezultat final 33-22, însă astăzi a venit rândul handbaliștilor de pe Aranca să semneze cea de-a patra victorie în seria vestică, zestre deținută și de craioveni.

Partea secundă avea să fie însă și cu răsturnări de situații, Unirea risipind un avantaj de 7 goluri în duelul vecinelor de clasament de pe locurile 2 și 3 în Seria C, iar după ce vizitatorii au egalat în minutul 42, au izbutit chiar să și treacă în avantaj cu două goluri la mijlocul reprizei a II-a, timișenii preluând din nou frâiele partidei din minutul 51.

S-a încheiat 33-30 pentru bănățenii antrenați de Joszef Roosz Suba, următorul meci direct între cele două formații fiind și unicul punând față în față secund divizionare în optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin, programate pe 8 decembrie, când craiovenii vor fi gazde. Tot pentru un loc în sferturi vor mai da piept peste 3 săptămâni și cluburi din Liga Naționale, 5 partide opunând strict echipe din elită iar două grupări din eșalonul secund, ca gazde ale unor garnituri de pe prima scenă.

Până atunci însă, CS Unirea a egalat-o la puncte pe a doua clasată, CS Universitatea, pe podium cu câte 12 fiecare, după liderul cu punctaj maxim CSM Școlar Reșița, triumfător astăzi cu 26-33 (8-18) la penultima clasată din Târgu Jiu. Iar săptămâna viitoare, sâmbătă de la 12 în ”Banu Sport”, duelul timișean CSU Politehnica – Unirea Sânnicolau Mare, în penultima etapă din prima jumătate a campionatului dar și din 2018…

Unirea s-a impus astăzi prin 10 marcatori, și anume Ralph Roosz Suba cu 7 goluri, Parasca și Morar cu câte 6 fiecare, Cosoi cu 4 reușite, Vișan, Cristea, Pascari și Drăgănescu cu câte două fiecare iar Mutu și Balog cu un gol.

Antrenorul Roosz Suba a convocat 16 sportivi și a început cu șaptele Dărăbuț – Vișan, Ralph Roosz Suba, Morar, Cosoi, Pascari, Parasca, pe parcurs mai intrând și portarul Hegedus – Mutu, Balog, Drăgănescu și Perdei, în vreme ce Homneac, Hiticaș și Heller au fost rezerve.

Rezultatele, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 10

 


Ultimele articole din categoria Handbal: