Unirea se desprinde în sala ”Ioan Morar” de CSU Politehnica

CS Unirea Sânnicolau Mare a completat prima jumătate a returului în Seria D din Divizia A de handbal masculin cu o victorie pe teren propriu, repurtată în această seară în dauna ultimei clasate, CSU Politehnica Timișoara, cu 37-29 (15-12). Ocupanta locului secund a bifat astfel cel de-al cincilea succes din 6 apariții în 2020, trei triumfuri fiind semnate pe teren propriu. 

Alb-violeții secund-divizionari ai Timișoarei s-au aliniat cu speranțe și ambiții în meciul de la ora 18:30 din sala ”Ioan Morar”, în uvertura etapei a XXI-a din seria vestică în eșalonul secund, a șaptea rundă a returului, dar au cedat definitiv pasul după mijlocul reprizei a II-a, încheind cu un deficit aproape la fel de mare precum în deplasarea pe Aranca din turul campionatului. Atunci a fost 37-27 pentru CS Unirea, desprinsă până la pauză cu 22-13, în această seară a fost 37-29, după 15-12 la pauză

De fapt, aceeași diferență de numai 3 goluri era înregistrată și înaintea ultimelor zece minute, dominate de elevii lui Joszef Roosz-Suba, desprinși în câștigători. A fost la urma urmei un duel între handbaliști legați în marea lor majoritate de traiul în Timișoara, în condițiile în care și în efectivul alb-albaștrilor Unirii, pe lângă localnicii rămași acasă, se regăsesc sportivi care s-au mutat pe Bega pentru a activa în diferite domenii de activitate sau pentru a studia în învățământul superior, dar și sportivi din capitala județului care au optat pentru a evolua sub culorile formației din cel mai vestic oraș al țării. 

În linii mari, CS Unirea efectuează două antrenamente pe săptămână, marți și joi, când majoritatea componenților lotului efectuează naveta de la Timișoara, fiind echipa cu poate cea mai mică perioadă de pregătire săptămânală din Seria D, dar chiar și așa pe locul al doilea. 

Gazdele au abordat partida cu Hegedus – Mutu, Sonohat, Morar, Parasca (Beker), Ralph Roosz-Suba, Drăgănescu, pe parcurs mai jucând și Kurucz – Izvineanțu, Gabor, Vișan, Borcher, Ungureanu și Hiticaș, adică toți ceilalți sportivi convocați. 

Dintre aceștia, Ralph Roosz-Suba a înscris de 11 ori, Drăgănescu 9 goluri, Vișan 6, Sonohat 5, Morar 4, Parasca și Mutu câte două iar Ungureanu un gol. 

”Am condus fără întrerupere încă din minutul 1 și am jucat în general bine, dar și cei de la Poli II s-au ținut bine, de aceea nu ne-am distanțat, ce-i drept și pe unele greșeli ale noastre. Am avut 4-5 goluri până la mijlocul reprizei a doua, s-au apropiat la trei, dar finalul ne-a aparținut”, a spus antrenorul Unirii.

Tot un meci acasă pentru CS Unirea și la startul jumătății secunde a returului, cu HC Beldiman Arad, marți 17 martie. Iar etapa în curs continuă duminică în duelul oltenesc de la Târgu Jiu, încheindu-se miercuri de la ora 14:30 în sala ”Constantin Jude”: CNOPJ Timișoara – HC Beldiman Arad. Clasamentul, pe coloana dreaptă. 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: