Universitatea Timişoara, un eşec şi un succes la „FRH-75 de ani”

Scriam în week-end despre transferul a 5 junioare timişence, de la HC Jimbolia, care are 3 echipe în handbalul juvenil feminin, la secund-divizionara Universitatea Reşiţa, şi care au pus sâmbătă umărul pentru cărăşence la succesul în dauna unei viitoare colege de eşalon în Divizia A seria B, Universitatea Timişoara, cu ocazia găzduirii turneului „FRH – 75 de ani”.

Timişorencele, pregătite începând cu această perioadă de antrenamente şi precompetiţională de profesorul Cornel Jude (foto prima pagină), au cedat gazdelor reşiţence şi au învins cealaltă echipă prezentă la triunghiularul marcând treisferturi de secol de la fondarea Federaţiei Române de Handbal, CSŞ Drobeta Turnu Severin. „U” Timişoara va sta tocmai în prima etapă a noii ediţii de campionat a ligii secunde, din 17 septembrie, urmând să debuteze pe teren propriu, în runda a doua, de miercuri 28 septembrie, cu Naţional Râmnicu Vâlcea, ce se impunea în precedentul sezon, în care universitarele încheiau pe poziţia a şaptea din 8 echipe.

De-această dată seria B este alcătuită din 11 echipe, de unde şi motivul pentru care Universitatea nu evoluează într-una dintre etape, prima, urmând a primi vizita omoloagelor reşiţence în penultimul meci al turului, pe 3 decembrie, după care căderea cortinei oferă în 10 decembrie duelul local Clubul Sportiv Timişoara – „U” Timişoara.

În continuare, iată consemnarea publicată de www.arenabanateana.ro pe marginea turneului din week-end… Echipa reşiţeană, pregătită de Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu, a obţinut două victorii: 27-21 cu CSS Drobeta Turnu Severin şi 32-25 cu Universitatea Timişoara. Într-un alt meci, „U” Timişoara a învins pe Drobeta Turnu Severin cu 24-20 şi s-a clasat pe locul al doilea. Au fost acordate şi premii speciale: pentru Alexandra Dinicică (de la CSS Drobeta Turnu Severin) – cea mai tehnică jucătoare; Florentina Grigore (Universitatea Timişoara) – cel mai bun portar, în vreme ce Adriana Voina, de la Universitatea Reşiţa, a devenit golghetera competiţiei, cu 18 reuşite. Turneul de la Sala Polivalentă a fost organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Asociaţia Judeţeană de Handbal şi Primăria Reşiţa. Întrecerea a marcat cei 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Handbal.

Pentru Universitatea Reşiţa au jucat şi cele 5 junioare transferate de la HC Jimbolia, ale căror nume sunt boldite: Alexandra Popescu, Andra Ioţa, Codruţa Buda, Mădălina Dragoş, Adriana Voina, Alina Cristea, Rebeca Pecoli, Alexandra Dinu, Diandra Toşu, Geanina Iung, Lavinia Grozuţa, Iasmina Roşian, Andreea Câmpean, Cătălina Dumitrescu, Adina Pâslă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Handbal: