Vîlceanu, înlocuitor la post: SCM Politehnica – CSM Oradea 38-23

Handbaliștii alb-violeți au câștigat detașat sâmbătă după-amiază în sala ”Constantin Jude” în dauna liderului cu punctaj maxim după tur al seriei vestice din Divizia A, CSM Oradea, SCM Politehnica distanțându-se clar încă din prima repriză al celui de-al doilea amical jucat în 48 de ore: 38-23 (21-12).

Timișorenii de pe locul 2 în prima ligă au abordat meciul de verificare cu oaspeții bihoreni tot în absența internaționalilor reveniți recent de la reprezentativele naționale dar și a portarului Savic, accidentat, situație în care postul între buturi a fost preluat de Răzvan Vîlceanu.

Nu mai puțin de 12 jucători ai gazdelor au înscris în partida de pregătire de sâmbătă, dar doi dintre alb-violeți, și anume golgheterul sârb de pe extremă Filip Marjanovic și pivotul Didi Hrimiuc au adunat laolaltă peste o treime din numeroasele reușitelor dominanților bănățeni, marcând de 8 respectiv șase ori.

Triumful detașat este notabil în lumina încheierii unei dificile săptămâni cu intense și numeroase antrenamente dar și deplasarea la Pancevo, unde poliștii au remizat joi 29-29. Sâmbătă, antrenorul Pero Milosevic a utilizat toți componenții avuți la dispoziție, ceilalți marcatori fiind Șania, Krsto Milosevic și Vuk Milosevic – fiecare cu câte 4 goluri, Ștefan 3, Păiuș, Orbovic și Neamțu cu câte două iar Cîmpan, Santeiu și Furak cu câte un gol fiecare.

Următorul prilej favorabil bănățenilor să-și testeze forțele înaintea debutului oficial în 2018 acasă cu HC Dobrogea Sud, peste nici două săptămâni, vine sub forma ”dublei” pe teren propriu de joi și vineri cu învinșii lor din decembrie la Timișoara în sferturile de finală ale Cupei României, de la Știința Municipal Bacău, ceilalți lideri ai eșalonului secund, în seria estică.

Până atunci, căpitanul Cristian Fenici și extrema dreaptă Lasica își reiau antrenamentele începând de luni, iar portarul Daskaloski și le continuă pe cele efectuate cu reprezentativa Macedoniei, după prezența la lotul calificatei la Euro 2018 din Croația.

CSM Oradea, de la care Alexandru Pop și Tudor Botea au marcat de cele mai multe ori, câte 6 goluri, are mult mai mult timp la dispoziție decât ”violeții” până la începerea returului în Seria B, mai bine de o lună de zile, dar la Timișoara a disputat deja al treilea meci de verificare al pregătirilor de iarnă, echipa bihoreană fiind lipsită pe Bega de aportul portarului titular Cristian Niculai, convocat la lotul naţional de tineret, în cantonament la Baia Mare. În continuarea programului de pregătire, orădenii vor disputa săptămâna viitoare partide amicale pe 24 ianuarie cu Potaissa Turda, ultima exponentă a Ligii Zimbrilor în cupele europene, în Challenge Cup, și cu Universitatea Cluj-Napoca în 25 ianuarie, ambele în deplasare.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: