Voicu: „Ajungem la aceeaşi rivalitate care nu e înţeleasă”

CS Timişoara, favorită certă a derby-ului local inaugurînd noul sezon pe semicercul fetelor, s-a impus logic duminică de la 11, în dauna Universităţii, cu 35-24 (17-11), profesorul Sorinel Voicu exprimîndu-şi la final dorinţa de a nu mai încheia seria vestică pe locul 2, ca în primul an, al debutului în competiţii, ci pe primul, însă ar fi nevoie de „3-4 jucătoare dacă vrem în Liga Naţională”, la care tinde neapărat şi contracandidata deveană, primă vioară a seriei în opinia antrenorului „albastrelor”.

Profesorul Sorinel Voicu, între elevele sale de la CS Timişoara, la debutul în cea de-a doua ediţie de campionat a clubului de pe Bega, una abordată şi cu noi componente ca Bahuczky şi Curtuiuş: 35-24 (17-11) acasă cu concitadina <U>

„Pentru primul joc oficial al sezonului, am făcut un meci bun, dar se putea şi mai bine. Am disputat însă un singur joc de pregătire, cu junioarele II şi III de la LPS Banatul, şi abia după 2-3 etape de campionat vom ajunge să jucăm mai fără greşeală, mai fără ratări atît de multe”, a amintit profesorul Voicu, salutînd ca foarte benefică o asemenea încleştare inter-timişoreană în handbalul divizionar: „Ajungem însă la aceeaşi rivalitate care nu este înţeleasă. Dacă ar fi un singur club în loc de două, în mod cert s-ar reduce numărul de jucătoare şi 10 ar dispărea, ori astfel baza de selecţie este mai largă şi sita poate cerne pentru a alege competitoarele cele mai valoroase”.

Ca un făcut, exprimîndu-se în sensul că este întotdeauna loc pentru o echipă locală în plus, ceea ce ne readuce aminte de sezoane în care Timişoara era şi mai consistent reprezentată la nu doar un nivel, profesorul Voicu a fost gratulat şi felicitat de la distanţă de conducătorul învinsei, Mircea Chiş, şi cu cuvintele „aţi fost mai buni!”

„Sunt tulburat că m-a felicitat domnul preşedinte”, a spus mai în glumă mai în serios profesorul Voicu, vizavi şi de ochii nu prea buni cu care este privită de la conducerea grupării universitare iniţiativa privată de dată recentă a Clubului Sportiv Timişoara, mai exact din vara lui 2011. Nou venită pe scenă şi încă în forţă, cu un suflu proaspăt, C.S. este pentru o rivalitate locală în sensul bun al cuvîntului, care să genereze indirect progresul semicercului feminin bănăţean.

Revenind la debutul victorios, Sorinel Voicu a salutat aportul cu numeroase goluri al Alinei Crapciu-Cioriciu, golgeter al jocului, care „se dăruieşte foarte mult, doreşte foarte mult, este un catalizator al echipei şi printre cele mai constante jucătoare pe care le avem, iar celelalte se pliază pe jocul ei şi putem aborda mai multe sisteme. Este şi cu bune, mai şi cu rele, erori pe care încercăm să le îndrepte”, apreciind şi eforturile de integrare rapidă a două debutante la C.S. dar dispunînd de state mai vechi sau mai noi de servicii pe semicerc: „Este dificil pentru Monica Bahuczky, după 3 ani doar de pregătiri, fără meciuri oficiale (n.n: interul timişorean, revenit la matcă din handbalul iberic, a debutat duminică, după o pauză de un an în aşteptarea actelor de legitimare, dar trăgînd acum din dinţi de o accidentare la genunchi), iar Gabriela Curtuiuş este de apreciat pentru lucrurile bune reuşite azi”. Mai mult, Voicu a înţeles în totalitate momentul aparte în care a debutat interul dreapta Curtuiuş, şi anume tocmai împotriva fostei sale echipe, concitadina <U>.

Cît despre promovare, profesorul Voicu n-are dubii: „Dacă este să spun, vreau 100% să promovăm, dar pînă la a putea este cale lungă, ceea ce înseamnă cooptarea a 3-4 jucătoare, în cazul în care dorim în Liga Naţională. Din punctul de vedere al antrenorului, sunt întrutotul pentru a reuşi această performanţă, însă mai depinde şi de toţi factorii de decizie, să nu mai stăm de pe-o zi pe alta, măcar cu o cît de modestă indemnizaţie pentru nişte jucătoare care evoluează cu sufletul”. 

Iar cum C.S. nu este nici pe departe singură în cursa spre primul loc, unicul promovant, Voicu ne-a oferit o idee cam cu cine s-ar putea duela Timişoara: „Deva în primul rînd, pentru că au de 2 ani contracte cu aceleaşi jucătoare, şi este favorita seriei la promovare. Este şi un alt regim acolo, joacă de teroare. Rămîne de văzut dacă îşi vor păstra şi li se va permite şi în Divizia A stilul agresiv şi dur de joc din Liga Naţională, dar dacă li se va permite doar în limita regulamentului şi dacă le vor mai ciunti şi pe ele la arbitraj, atunci se vor chinui. Mai este Slatina, care are bani destui de la Primăria locală, acolo fiind mai puţine echipe, şi HC Alba Sebeş. Nu ştim mai nimic despre cele două cluburi din Piteşti, pe unul îl vom vizita etapa viitoare, dar fiind alcătuite echipele mai în pripă, cu una mai bună şi una de junioare, s-ar putea ca mai periculoasă să rămînă tot Mureşul Târgu Mureş. Mai sunt şi alte echipe care însă nu pot promova, HCM II Baia Mare şi CSS Caracal, dar şi două care şi-au schimbat statutul, au renunţat la CSŞ, Slatina şi Târgu Jiu, şi au obţinut astfel dreptul de a promova…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Voicu: „Ajungem la aceeaşi rivalitate care nu e înţeleasă”

  1. cstm spune:

    Ce alte echipe Timisorene au mai fost in trecut in handbalul feminim?

    De altfel e foarte bine ca sunt doua echipe, si foarte bine ca se creaza si o concurenta intre echipe 🙂

    Pe de alta parte e chiar rusinos ca o echipa ca Universitatea Timisoara sa nu fie ajutata si finatata cel putin pentru a fi in prima liga (ca doar e multipla campiona, a doua echipa cu cele mai multe tiluri nationale, dupa Oltchim )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: