Vuckovic: „Nici azi nu ne-am concentrat pe două-trei replieri”

Altădată un pe muchie duel la vîrf al handbalului masculin românesc, Poli – Minaur a constituit miercuri seară în „Constantin Jude” doar un joc amical cu porţile sălii din nefericire închise în nasul potenţialilor spectatori, imediat după partida de baschet fete BCM Danzio – U Alba Iulia, în schimb în porţile cu plasă golurile curgînd mărgele, spre nemulţumirea antrenorului alb-violeţilor, Nedeljko Vuckovic, aflat cu 4 zile înaintea meciului de duminică de la 11, la Suceava, pe cînd maramureşenii aşteaptă duelul în devans de joi de la ora 18, în liga a doua, pe care o domină, în vestul Timişului, la Unirea Sânnicolau Mare…

Aşadar, în periplul lor bănăţean, pentru o nouă etapă în Divizia A, Seria B, băimărenii acum de la HCM au profitat de moment pentru a-i întinde destul de serios miercuri de la ora 17 pe alb-violeţii lui Vuckovic şi Dumitru, care s-au impus cu 30-28, în faţa a puţin peste 100 de spectatori, după ce la pauză diferenţa era mai clară, 19-14.

„Baia Mare este un adversar foarte serios, pe locul I în liga a doua, şi trage la promovare. Noi am început foarte nervos dar apoi am avut 10 minute în care am jucat serios, însă sunt nemulţumit de faptul că am primit peste 25 de goluri”, ne-a spus Vuckovic, care îşi testa elevii şi în amicalurile de vineri şi sîmbătă cu CSM Oradea, încheiate cu o victorie la limită respectiv o remiză.

„Astăzi i-am dat şansa fiecăruia să joace şi au evoluat şi Fenici şi Grasu, care au efectuat un antrenament marţi după revenirea de la lotul naţional, dar foarte greu s-au integrat şi sunt puţin obosiţi”, a mai spus Vuckovic, care a început jocul cu Antonaru – Timofte, Vasile, Mrakic, Fenici, Grasu, Cotinghiu.

„Mergem la Suceava să luptăm pentru victorie şi două puncte, după ce în ultimii 2 ani am înregistrat două egaluri acolo. Avem nevoie de 6 puncte din ultimele 5 jocuri şi de aceea unul-două puncte la Suceava sunt foarte necesare, să strîngem 6 pînă vine Constanţa”, a mai calculat Vuckovic, ştiind că după deplasarea în Bucovina mai are meciuri la Odorhei, acasă cu Dinamo, la Cluj respectiv acasă cu HCM Constanţa, pe 8 decembrie.

„La Suceava nu vom fi cu Sabin Ignat, şi el lipseşte în apărare, se resimte lipsa lui, dar nu este complet apt de joc pentru deplasarea aceasta, şi încercăm alte soluţii”, a dat Vuckovic de înţeles că unul dintre cei 2 fraţi Ignat ai violeţilor ar putea reintra la Odorhei, ceea ce nu este însă cazul pentru veteranul Băiceanu, o la fel de substanţială absenţă, pe seama unei accidentări mai de durată. Şi apropo de HC Odorhei şi U Bucovina Suceava, acestea au disputat în această seară restanţa din etapa a VI-a, încheiată 36-33 (20-17, marcatori pentru învingătorii din Harghita fiind Rusia, cu 8 goluri, Florea 7, Kuzmanoski 5, Ferenczi 4, Talas 4, Adomnicăi 3, Chikovani 1, Komporaly 1, Butenko 1, Johansson 1, Dinescu 1 respectiv Acatrinei 8 goluri, Mitrea 8, Chiruţ 4, Starikov 4, Gavriloaia 2, Petrea 2, Bursuc 1, Cîntec 1, Şoldănescu 1, Ţuţu 1, Roşu 1).

„Dacă atacul va fi disciplinat şi pe faza de repliere vom fi atenţi, concentraţi, şi azi nu ne-am concentrat pe două, trei replieri, atunci putem veni cu unul, două puncte de la Suceava”, a conchis Vuckovic.

Ca joc, CS U Politehnica a fost în permanenţă în avantaj, cu două sau chiar 3 goluri în primul sfert de oră, Grasu făcînd 9-6 în minutul 12, şi s-a distanţat chiar pînă la 16-10, cel mai clar în prima parte, în care au mai intrat, pe rînd, Spahic în rol de centru respectiv Sărăndan pe faza de apărare, iar ulterior interul Stan şi Marius Ignat, precum şi portarul Djuricin.

La începutul părţii a doua, reluate de la 19-14, şi cu Arseni, alb-violeţii s-au văzut ajunşi la 22-22 în minutul 44, după ce în faza precedentă Spahic rata un 7 metri, însă s-au redesprins decisiv la 26-22, mai ales pe seama extremei Lela, adunînd în cele din urmă nu mai puţin decît… 11 marcatori.

A fost aşadar 30-28 (19-14), înscriind Grasu, de 6 ori, Mrakic şi Lela cîte 5 goluri, Spahic 4, Timofte 3, Cotinghiu două iar Marius Ignat, Arseni, Szentpeteri, Vasile şi Fenici, cîte un gol.

Olah a marcat de 8 ori pentru tenacea HCM Baia Mare, mai adăugînd Stamate, 6 goluri, Udriştoiu 5, Orban Băican, Mihai şi Bondar, fiecare cîte două.

Iuliu Varady i-a aliniat pe Vasile Viman – Emil Homorodan, Levente Orban, Răzvan Udriştoiu, Raul Fotonea, Elvis Acsinia, Bogdan Băican, Janos Olah, Ioan Polocoşer, Mihai Bogdan, Alex Stamate, Angelo Svoboda, Alin Bondar şi Lucian Preda.

Băimărenii joacă joi la ora 18 la Sânnicolau Mare, cu Unirea, într-un joc în devans din runda a VII-a a ligii a doua, seria vestică.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: