14 medalii pentru înotătorii masters la concursul internațional din Hódmezővásárhely

Înotătorii masters din Timișoara au obținut 14 locuri pe podium la la concursul internațional din Hódmezővásárhely, desfășurat în Ungaria în perioada 11-12 noiembrie, în bazin olimpic acoperit de 50 de metri. La eveniment au participat 300 de înotători reprezentând 51 cluburi sau în nume propriu din 5 țări: Austria, România, Serbia, Slovacia și Ungaria.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzînd orice vârsta peste 100 de ani.

Echipa Clubului de Înot Masters Timișoara participantă la acest concurs de înot a fost formată din 6 sportivi: Ana Dragodan (grupa de vârstă 40+), Gabriela  Gherman (45+), Mihai Lisețchi (55+), Repolschi (50+), Daniel Suciu (25+) și Eleonora Tarta (55+).

În total, Clubul de Înot Masters Timișoara a obținut 11 medalii: șase de aur, patru de argint și una de bronz, după cum urmează:

  • 6 medalii de aur: Mihai Lisețchi – 4, Eleonora Tarța – 2;
  • 4 medalii de argint: Gabriela  Gherman – 1, Mihai Lisețchi – 2, Eleonora Tarța – 1;
  • 1 medalie de bronz: Mihai Lisețchi – 1.

Cea mai activă participare la acest concurs a avut-o Mihai Lisețchi, care a participat la șapte probe individuale, câștigând tot atâtea medalii. Din Timișoara a mai participat la concurs și Alexandru Kuhn, care a obținut trei medalii de bronz pentru CSM Timișoara.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: înscrieri@timișoara.înot-masters.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 25

 


Ultimele articole din categoria Înot: