42,5 kilometri, distanța parcursă de 17 pasionați de înot cu decanul de vârstă Iancu Sălăjan la categoria >60 ani pe durata evenimentului 2,5kmAquaChallenge

42,5 kilometri a fost distanța parcursă de 17 pasionați de înot pe durata evenimentului 2,5kmAquaChallenge, o inedită reuniune de natație rezervată amatorilor și deschisă celor care au împlinit 18 ani până la data desfășurării. Provocarea a constat în a înota o distanță de 2,5 km. Clasamentul final a fost realizat pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de timpul necesar pentru a termina proba.

Fiecare participant a beneficiat de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă.

Concurentul şi concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, la fiecare grupă de vârstă, au primit câte un trofeu simbolic. Aceștia sunt:

Mihai-Nicolae-Stefan Tomescu-Vlad (grupa de vârstă 20-24 ani)
Alexandru Ghincea (30-34 ani) 
Călin Indrie (35-39 ani)
Cătălina Bocan (40-44 ani) 
Călin Crainic (40-44 ani)
Romeo Damian (45-49 ani) 
Eleonora Tarta (55-59 ani)
Mihai Lisețchi (55-59 ani)

Iancu Sălăjan (60-64 ani) – seniorul evenimentului.

Rezultatele obtinute sunt disponibile online la https://docs.google.com/spreadsheets/d/144biryRMOlq7dMaSWFz9pn4Q1wOWqaK-eXyxGeiwwY0/edit?usp=sharing.

Concurentul și concurenta cu cei mai buni timpi obținuți în cadrul evenimentului, indiferent de grupa de vârstă, au fost Cătălina Bocan (00:49:58), la femei, și Mihai-Nicolae-Stefan Tomescu-Vlad (00:36:37), la bărbați.

Evenimentul s-a desfasurat in bazinul „Bega” din Timişoara, duminica, 26 martie. Evenimentul a fost transmis live online.

2,5kmAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă.  

2,5kmAquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acțiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de inot 24hAquaMasters, dar fără ca participarea la eveniment să fie condiționată de participarea la maraton.

Evenimentul reprezintă o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale. 

2,5kmAquaChallenge  este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, lawww.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

Pentru o mai rapida relaxare după proba de înot, participanții au beneficiat de masaj oferit in regim de sponsorizare de către firma Chindea and Angels.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: