6 medalii la naţionalele de înot masters din Ungaria!

O echipă a Clubului de Înot Masters Timişoara a obţinut 6 locuri pe podium la Campionatul Naţional de înot masters în bazin acoperit desfăşurat în Kecskemet (Ungaria), în perioada 13-15 aprilie 2012. La concurs, desfăşurat în bazin olimpic (50 m, 10 culoare), au participat circa 400 de înotători reprezentînd 42 de cluburi din 9 ţări, şi anume Austria, Cehia, Germania, Marea Britanie, România, Serbia, Slovacia, Polonia, Ungaria. Cei mai în vîrstă dintre participanţi au 91 de ani la bărbaţi respectiv 82 de ani la femei.

Echipa Clubului de Înot Masters Timişoara a fost formată din doi înotători, Judit Foldenyi (grupa de vîrstă 25+) şi Mihai Liseţchi (+50), obţinînd 6 medalii, dintre care trei de argint, prin Foldenyi, şi trei de bronz, prin Foldenyi (1) şi Liseţchi (2).

De menţionat faptul că Judit Foldenyi nu a practicat anterior înotul de performanţă. Întrebată de cînd şi de ce a început să practice în mod constant înotul ca adult, Judit a răspuns: „Am practicat înotul la nivel de hobby de cînd mă ştiu, cu o pauză în timpul anilor de facultate. Participarea la concursuri mă motivează cel mai mult să fac mişcare, iar concursurile sunt o formă plăcută de a-mi petrece timpul liber respectiv un prilej extraordinar de bun de relaxare şi de rupere a ritmului cotidian. Nu doar concursul îmi face plăcere, ci şi întreaga excursie pînă la locul concursului.” Privitor la concursul din Ungaria, Judit a declarat că „cel mai mult m-a impresionat un domn de 75 de ani  (Ryszard Sielski) care a parcurs cu trenul un drum de circa 13-14 ore din Varşovia, Polonia, pînă la Kecskemet, iar odată ajuns la concurs a participat la toate probele la care putea participa, 17 la număr, în condiţiile în care, pe lîngă problele scurte au fost şi probe de 400 m, 800 metri şi 1.500 metri.” Din Romania, au mai participat înotători masters din cluburile Petrolul Ploieşti şi CSM Timişoara.

Mişcarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani. In Ungaria, miscarea are deja traditie, existand 25 de cluburi si circa 1600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Brasov, Cluj si Resita. Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS pot obtine detalii pe Internet, lawww.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la 6 medalii la naţionalele de înot masters din Ungaria!

  1. Dumitra C. spune:

    Felicitari ! As fi dorit sa fiu si eu alaturi de voi dar…poate alta data.
    Mult succes si pe mai departe !
    Cu sportivitate,
    Constantin Dumitra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Înot: