60 de înotători la maratonul „24h Aqua Masters”, ajuns la cea de-a treia ediţie, în bazinul Bega. Se înoată şi noaptea, de sâmbătă până duminică…

60 de iubitori ai nataţiei vor participa la cea de-a treia ediţie a maratonului de înot „24h AquaMasters”, eveniment ce se desfăşoară în perioada 22-23 martie, sâmbătă şi duminică, în bazinul „Bega” din Timişoara, fiind deschis amatorilor pasionaţi de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea acestui sport, şi care au împlinit 18 ani până la data întrecerii.

Evenimentul se desfăşoara pe durata a 24 de ore, începand de sâmbată, 22 martie, ora 13, nonstop, pînă duminică, 23 martie, ora 13 (inclusiv pe durata nopţii). Cele şase echipe înscrise sunt formate din 8 titulari (opţional pot fi şi două rezerve) şi se înoată sub formă de ştafete, în reprize de câte 30 de minute, o dată la 4 ore (maximul de timp înotat de o persoană fiind de 3 ore).

De menţionat faptul că, în anul 2012, Timişoara a fost gazdă a primului maraton de înot masters din România.

Evenimentul coincide cu celebrarea Zilei Mondiale a Apei, în 22 martie.

Primii trei concurenti, in raport cu distanta inotata pe durata evenimentului, pe genuri (femei/barbati) si categorii de vârstă (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd) vor primi diplome (sponsorizare oferita de catre firma 360 Digital Printing) si o pereche de ochelari de inot (sponsorizare oferita de catre Decathlon).

Echipele de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare nr. de km.  inotati pe durata evenimentului, vor primi, de asemenea,  diplome.

La sfarsitul competiţiei, participantii care nu au obtinut o diploma in cadrul concursului, primesc un certificat de participare.

Pentru a sustine eforturile depuse de participanti la un asemenea maraton, organizatorii pun la dispozitia participantilor pachete de hrana (sponsorizare din partea firmei Wimpy Grill, producatorul faimoasei „plescavita 1000% sarbeasca”), shake-uri proteice (sponsorizare din partea firmei Life Care), batoane de cereale, dextroza, banane, apa.

Pentru o mai rapida relaxare intre doua reprize de inot, participantii pot beneficia pe toata durata evenimentului de sedinte de masaj oferite in regim de sponsorizare de catre Adrian Daniel, specialist kinetoterapeut.

Firma MST Solutions, specializata in aparatura medical-sportiva, va realiza masurari de adipometrie pe durata evenimentului. O parte dintre aceste masurari vor fi utilizate la realizarea unui studiu privind schimbarile structurale ce apar in organismul uman pe durata unui efort de durata. De asemenea, pentru a contribui la imbunatatirea pregatirii fizice si a cresterii andurantei sportivilor clubului in cadrul antrenamentelor si competitiilor la care acestia participa, firma ofera, in regim de sponsorizare, un dispozitiv de antrenament al musculaturii respiratorii SpiroTiger.

Organizatorii doresc sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.

Familiile si prietenii participantilor, sponsorii, precum si toti cei interesati de eveniment, vor putea urmari evolutiile participantilor pe Internet, in cadrul unei transmisiuni in timp real.

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot–24-aquamasters-editia-a-iii-a/

*

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Înot: